Reseptit

Seesaminäkkileivät

Yllätä ruokavieraat itse tehdyllä näkkileivällä. Itse tehtyä näkkäriä voi tarjota keiton ja juustojen kanssa tai graavikalan seurana.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

25

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2.5 dl vettä
  • 0.5 dl sulatettua voita
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1.5 tl suolaa
  • 3 dl puolikarkeita speltti- tai ruisjauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Sekoita voisula, hunaja ja suola kylmään veteen. Alusta sen verran jauhoja taikinaan, että saat napakan ja kiinteän karjalanpiirakkataikinaa muistuttavan taikinan.

2. Pane taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja jaa noin 25:ksi palaksi. Kauli taikina läpikuultavan ohuiksi leiviksi kuin isoiksi karjalanpiirakan pohjiksi. Voit tehdä leivistä soikeita tai pyöreitä makusi mukaan. Ripsauta leivinpöydälle vähän seesaminsiemeniä ennen leipien kaulitsemista.

3. Nosta näkkärit leivinpellille paperin päälle. Paista noin 7 minuuttia tai kunnes leivät ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Käännä leivät kerran kypsennyksen aikana.

Leivo myös näitä leipiä jouluksi:

975809-ruisnakkileipa.jpg

Ruisnäkkileipä

Karpalo-pataleipä

Karpalo-pataleipä

975808-joululimppu.jpg

Joululimppu

Kotiliesi.fi: Siemennäkkäri

X