Reseptit

Sekahedelmäkiisseli

Sekahedelmäkiisseli on helppotekoinen ja maistuva jälkiruoka.

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sekahedelmäkiisseli

  • 1 l vettä
  • 350 g sekahedelmiä
  • 0.5 dl hedelmäsokeria tai 1 dl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • (ripaus suolaa)
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 2 dl Kylmää vettä

Valmistusohje

Sekahedelmäkiisseli tehdään näin helposti:

Mittaa kattilaan vesi, sekahedelmät, sokeria ja lisää kanelitanko ja ripaus suolaa.

Keitä, kunnes hedelmät ovat pehmeitä, noin 10 minuuttia. Sokeri keitinliemessä estää hedelmiä hajoamasta, mutta varo sekoittamasta hedelmiä rikki.

Sekoita perunajauhot ja kylmä vesi pienessä kipossa. Siirrä kattila kuumalta levyltä ja lisää suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiisseliä uudelleen, kunnes se kuplii pari kertaa ja liemi kirkastuu. Kaada kiisseli sitten tarjoilumaljaan. Sirottele kiisselin pinnalle hiukan sokeria estämään kuoren muodostumista pinnalle.

Nauti sekahedelmäkiisseli joulupöydän jälkiruokana tai uuniriisipuuron kaverina.

Saatat pitää myös marinoiduista luumuista ja karamellisuklaavaahdosta, perinteisestä luumukiisselistä tai kevyestä ja helposta luumurahkasta.

Lue myös Kotiliesi.fi: Luumu-rusinakeitto

X