Silli-perunasalaatti
Silli-perunasalaatti on täydellinen tarjottava juhannusjuhlissa. Voit käyttää silli-perunasalaattiin mitä tahansa suosikkisilliäsi.
Ainekset
Silli-perunasalaatti
- 1 kg uusia perunoita
- 1 rkl voita
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 kurkku
- 1 prk (250-300 g) sipulisilliä
- ruohosipulia tai sipulinvarsia hienonnettuna
Mätiranskankerma
- 2 dl ranskankermaa
- 1 pieni punasipuli hienonnettuna
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 100 g kirjolohenmätiä
Viimeistelyyn
- kevätsipulia hienonnettuna
Valmistusohje
Silli-perunasalaatti valmistuu helposti näin:
1. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä hieman ja puolita perunat.
2. Kuumenna paistinpannulla voi ja öljy ja paista perunoihin kaunis kullanruskea pinta. Mausta kevyesti suolalla. Kaada perunat tarjoilu astiaan.
3. Paloittele kurkku ja kääntele perunoiden joukkoon. Nostele päälle sillipalat.
4. Sekoita mätiranskankerman ainekset, säästä puolet mädistä viimeistelyyn.
5. Lusikoi mätiranskankerma silliperunasalaatille. Viimeistele lopulla mädillä ja hienonnetulla kevätsipulilla.
Vinkki! Tarjoa silli-perunasalaatti juhannuksena juhannuksena limoncello spritzin kera.
Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 25/2024.
Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit
Lue lisää Kotiliesi.fi: Sillivati
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous