Reseptit

Silli-perunasalaatti

Silli-perunasalaatti on täydellinen tarjottava juhannusjuhlissa. Voit käyttää silli-perunasalaattiin mitä tahansa suosikkisilliäsi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Silli-perunasalaatti

  • 1 kg uusia perunoita
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 kurkku
  • 1 prk (250-300 g) sipulisilliä
  • ruohosipulia tai sipulinvarsia hienonnettuna

Mätiranskankerma

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 pieni punasipuli hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 100 g kirjolohenmätiä

Viimeistelyyn

  • kevätsipulia hienonnettuna

Valmistusohje

Silli-perunasalaatti valmistuu helposti näin:

1. Keitä perunat kypsiksi suo­lalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä hieman ja puoli­ta perunat.

2. Kuumenna paistinpannul­la voi ja öljy ja paista peru­noihin kaunis kullanruskea pinta. Mausta kevyesti suo­lalla. Kaada perunat tarjoilu­ astiaan.

3. Paloittele kurkku ja käänte­le perunoiden joukkoon. Nos­tele päälle sillipalat.

4. Sekoita mätiranskanker­man ainekset, säästä puolet mädistä viimeistelyyn.

5. Lusikoi mätiranskankerma silli­perunasalaatille. Viimeis­tele lopulla mädillä ja hienon­netulla kevätsipulilla.

Vinkki! Tarjoa silli-perunasalaatti juhannuksena juhannuksena limoncello spritzin kera.

silli-perunasalaatti
Silli-perunasalaatti on täydellinen tarjottava juhannusjuhlissa.

Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 25/2024.

Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit

Lue lisää Kotiliesi.fi: Sillivati

X