Reseptit

Sitruunakuhaa ja fenkoli-kaprissalaattia

Sitruunainen kuha tarjoillaan raikkaan fenkoli-kaprissalaatin kera.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kpl (á 150 g) kuhafileitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 oksaa timjamia
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Fenkoli-kaprissalaatti

  • 2 pientä salaattifenkolia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin fenkolisalaatti. Poista fenkoleista vihreät tupsut ja nosta ne talteen kylmään veteen. Halkaise fenkolit ja viipaloi ohuiksi lastuiksi. Nosta kulhoon ja mausta sitruunamehulla, sokerilla, öljyllä ja kapriksilla. Sekoita huolella ja anna maustua viileässä noin tunnin. Sekoita salaatin joukkoon ennen tarjoilua hienonnettu persilja ja fenkolintupsut.

2. Leikkaa kuhafileet ruodottomiksi tekemällä ruotojonojen kummallekin puolelle viillot ja leikkaamalla ruotojonot irti.

3. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi. Nosta sipulit öljyn kanssa kylmälle pannulle antamaan makua öljylle. Kuumenna, kunnes viipaleet hieman pehmenevät, mutta eivät saa väriä. Poista valkosipulit pannulta, ja paista kuhafileet timjaminoksien kanssa pannulla kauniin kullanruskeiksi. Ripottele kuhafileiden päälle sitruunan kuoriraaste. Purista lopuksi päälle sitruunamehu.

4. Tarjoa kuhafileet fenkolikaprissalaatin kera.

Katso myös:

Parmesaanipaneroitua kuhaa, paahdettuja puikulaperunoita ja yrtti-kaprissalsaa, Ruoka.fi

Paistettua kuhaa ja kesäkurpitsaa, Ruoka.fi

Välimeren kuhaa, Kotiliesi.fi

X