Reseptit

Sitruunasilakat

Sitruunasilakka ja tillijogurtti on mainio kesäruoka. Raikkaan sitruunaista makua tasapainottaa täyteläinen mozzarella.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Silakat

  • 300 g silakkafileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl sitruunamehua
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa

Sitruunamarinadi

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 suolasitruuna
  • 1 tl suolaa
  • oliiviöljyä
  • 2-3 rkl sitruunamehua

Tillijogurtti

  • 2 dl paksua turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl chilirouhetta
  • 1 tl hunajaa
  • 1 dl tilliä hienonnettuna

Viimeistelyyn

  • 2 palloa mozzarellaa
  • tilliä

Valmistusohje

Sitruunasilakat valmistuvat helposti näin:

1. Huuhtele silakkafileet kyl­män veden alla ja anna valua lävikössä.

2. Lado fileet kerroksittain suo­lan kanssa laakeaan kannelli­seen astiaan. Sekoita sitruu­namehu ja etikka, ja kaada fileiden päälle. Sulje kansi ja kääntele astiaa pari kertaa, jot­ta kaikki silakkafileet saavat osansa sitruuna­etikkakylvys­tä. Anna fileiden maustua seu­raavaan päivään jääkaapissa.

3. Hienonna valkosipulinkyn­si ja suolasitruuna ja laita ne kulhoon. Lisää joukkoon suola, oliiviöljy ja sitruunamehu ja sekoita.

4. Valuta yön yli marinoitu­neet silakkafileet lävikössä. Irrota fileistä nahka. Kääntele fileet valkosipuli-sitruunama­rinadiin, jätä maustumaan.

5. Sekoita jugurttikastikkeen ainekset ja lusikoi jugurtti ta­saisesti laakealle vadille. Aset­tele päälle silakat. Revi pin­nalle mozzarella ja viimeistele sitruunasilakka tillillä.

Vinkki! Tarjoa sitruunasilakat juhannuksena uunissa paahdettujen varhaisperunoiden kanssa.

sitruunasilakat
Sitruunasilakat tillijogurtilla tarjoillaan mozzarellan kera.

Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 25/2024.

Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit

Lue lisää Kotiliesi.fi: Isoäidin sinappisilakat

X