![](https://anna.fi/awpo/img/2024/06/sitruunasilakka_tillijogurtilla.jpg?s=dfb5772df346720acbbb08dc5325993f&fit=crop)
Sitruunasilakat
Sitruunasilakka ja tillijogurtti on mainio kesäruoka. Raikkaan sitruunaista makua tasapainottaa täyteläinen mozzarella.
Ainekset
Silakat
- 300 g silakkafileetä
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl sitruunamehua
- 1/2 dl valkoviinietikkaa
Sitruunamarinadi
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 suolasitruuna
- 1 tl suolaa
- oliiviöljyä
- 2-3 rkl sitruunamehua
Tillijogurtti
- 2 dl paksua turkkilaista jogurttia
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/4 tl chilirouhetta
- 1 tl hunajaa
- 1 dl tilliä hienonnettuna
Viimeistelyyn
- 2 palloa mozzarellaa
- tilliä
Valmistusohje
Sitruunasilakat valmistuvat helposti näin:
1. Huuhtele silakkafileet kylmän veden alla ja anna valua lävikössä.
2. Lado fileet kerroksittain suolan kanssa laakeaan kannelliseen astiaan. Sekoita sitruunamehu ja etikka, ja kaada fileiden päälle. Sulje kansi ja kääntele astiaa pari kertaa, jotta kaikki silakkafileet saavat osansa sitruunaetikkakylvystä. Anna fileiden maustua seuraavaan päivään jääkaapissa.
3. Hienonna valkosipulinkynsi ja suolasitruuna ja laita ne kulhoon. Lisää joukkoon suola, oliiviöljy ja sitruunamehu ja sekoita.
4. Valuta yön yli marinoituneet silakkafileet lävikössä. Irrota fileistä nahka. Kääntele fileet valkosipuli-sitruunamarinadiin, jätä maustumaan.
5. Sekoita jugurttikastikkeen ainekset ja lusikoi jugurtti tasaisesti laakealle vadille. Asettele päälle silakat. Revi pinnalle mozzarella ja viimeistele sitruunasilakka tillillä.
Vinkki! Tarjoa sitruunasilakat juhannuksena uunissa paahdettujen varhaisperunoiden kanssa.
Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 25/2024.
Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit
Lue lisää Kotiliesi.fi: Isoäidin sinappisilakat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous