Reseptit

Uunijuures-fetapasta

Uunijuures-fetapasta mukailee suosikkiohjetta, mutta tomaattien sijaan mukana on porkkanaa, punajuurta ja juuriselleriä. Jos kaipaat ruokaan lisää ytyä, mausta juurekset esimerkiksi rouhitulla chilillä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura RIihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunijuures-fetapasta

  • 2 porkkanaa
  • 2 punajuurta
  • 200 g selleriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 pkt (150 g) fetajuustoa
  • 1 tl oreganoa
  • 300 g spagettia
  • (hienonnettua persiljaa)

Valmistusohje

Uunijuures-fetapasta tehdään helposti näin:

1. Kuori juurekset ja valkosipuli. Leikkaa juurekset kuutioiksi, hienonna valkosipulinkynnet. Laita kasvikset uunivuokaan. Sekoita joukkoon valkosipuli ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Paahda kasvikset juuri ja juuri kypsiksi 200-asteisessa uunissa. Sekoita ja murenna päälle fetajuusto. Kuumenna vielä, kunnes juusto saa vähän väriä. Ripottele pinnalle oreganoa (ja persiljasilppua).

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä pasta ja kastike. Tarjoa uunijuures-fetapasta heti.

Katso myös: Bataatti-rucolapasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Tomaatti-fetapasta

X