Reseptit

Vatkattu mustikkapuuro

Mustikat sopivat sellaisenaan vatkatun mustikkapuuron valmistamiseen.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l vettä
  • 3 dl mustikoita
  • 1.5 dl tummia mannasuurimoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria

Valmistusohje

 

1. Keitä mustikoita vedessä noin 10 minuuttia tai niin kauan aikaa kunnes ne pehmenevät ja värjäävät veden.

2. Vispilöi joukkoon mannasuurimot ja sokerit. Keitä puuroa välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.

3. Anna puuron jäähtyä ja vatkaa se kuohkeaksi. Tarjoa kylmän maidon ja tuoreiden marjojen kanssa.

X