Ruoka

5 x joulun juomaresepti

Maistuisiko eggnogg, maailman paras kaakao, mausteinen kahvi, lämmittävä teejuoma vai karpaloinen drinkki? Poimi tästä paras juoma joulujuhlaasi.

Teksti:
Leena Kalliokoski
Kuvat:
Colourbox.com, Otavamedia, Jukka Pulkkinen

Maistuisiko eggnogg, maailman paras kaakao, mausteinen kahvi, lämmittävä teejuoma vai karpaloinen drinkki? Poimi tästä paras juoma joulujuhlaasi.

Jouluna on aikaa nautiskella myös juomista. Nämä viisi juomaa ovat omiaan kohottamaan joulutunnelmaa.

munatoti

Kun kuusi on koristeltu, kinkku paistettu ja piparit tuoksuvat on aika istahtahtaa takkatulen ääreen. Munatoti eli eggnogg lämmittää ja rentouttaa jouluaattona suloisesti. Jos jouluvieraita tulee pidempien matkojen takaa, kannattaa varautua valmistamaan myös alkoholiton autoilijan toti.

Maailman paras kaakao

Maailman paras kaakao sopii sekä lasten että aikuisten herkkujuomaksi. Se valmistuu Hanna Gullichsenin reseptillä. Aikuisten jouluateria päättyy kupilliseen suklaata rommitujauksella maustettuna.

Sherryespresso

Vastavalmistetusta espressosta syntyy helposti trendikkäitä jälkiruokia joulupöytään. Runsaan jouluaterian jälkeen hyvä kahvijuoma toimii jälkiruokana. Tässä reseptissä espresso terästetään sherryllä.

Cosmoglögi

Raikas Cosmopolitan-glögi tehdään karpalomehusta, maustetaan glögimausteilla ja sitrusliköörillä, terästetään haluttaessa vodkalla ja  kuivattujen karpaloiden kanssa.

punssitoti

Kokeile vaihteeksi perinteisen glögin tilalla lämmittävää punssitotia. Sen pohjana on haudutettu omena-kanelitee.

Katso myös:

Punaista vai valkoista joulupöytään? Poimi alle 15 euron viinisuositukset

3 x vaihtoehto perinteiselle glögille

6 x kinkkuviini – nappaa suosikkisi!

Kotiliesi.fi/Himahella-blogi: Julmust – joulun alkoholiton vaihtoehto Ruotsista

 

 

X