Ruoka

Anni Hautalan 4 suosikkireseptiä – näillä ohjeilla kokkaat helppoa kotiruokaa, jota koko perhe rakastaa

Ruokakirjan kirjoittanut radio- ja tv-juontaja Anni Hautala paljastaa perheensä suosikkiannokset. Kana-nuudelikeitto, tomaattikeitto, marjakiisseli ja piimäkakku maistuvat kaikenikäsille.
20.4.2018 Teksti: Anna.fi Kuvat: Niclas Mäkelä / Otavamedia

Juontaja Anni Hautala kertoo vauva-perhelehti Kaksplussan haastattelussa valmistavansa omalle lapselleen yksinkertaista  kotiruokaa, sillä hän pitää siitä myös itse. Annin uusperheessä suurinta herkkua on jauhelihakastike.

”Olisi ihanaa sanoa, että lapset syövät kaikkea samaa kuin aikuiset, mutta eivät he syö. Onneksi minäkin tykkään jauhelihakastikkeesta, kanakeitosta ja uunilohesta”, Anni kuvailee.

Katso Anni Hautalan reseptivinkit, jotka on poimittu Annin ruokakirja (Otava) -teoksesta – ohjeilla syntyy herkullista kotiruokaa koko perheelle.

Resepti: Kana-nuudelikeitto

Anni Hautalan ruokakirja: kana-nuudelikeitto

Kana-nuudelikeitto maistuu koko perheelle. Jos et pidä kookoksen mausta, voit käyttää myös tavallista ruokakermaa.

Ainekset:

  • 600 g kanafileetä
  • sipuli
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • punainen paprika
  • 100 g maustamatonta riisinuudelia
  • noin 5 dl kanalientä
  • 2 dl kookoskermaa

Valmistusohje:

1. Suikaloi kana ja hienonna sipuli. Kuumenna oliiviöljy kattilassa tai padassa, ruskista kanat ja lisää sipulit. Kaada joukkoon kanaliemi ja kookoskerma. Anna hautua noin 10 minuuttia.

2. Pilko kesäkurpitsa puolikuun muotoisiksi paloiksi. Pilko myös paprika samankokoisiksi suikaleiksi. Murskaa nuudelit ”rakettispagetiksi” ja lisää ne kattilaan. Lisää myös kesäkurpitsat ja paprikat.

3. Kiehuta hiljalleen noin 5 minuuttia, kunnes nuudelit ovat sopivia. Jos haluat hienostella, silppua päälle korianteria.

Resepti: Tomaattikeitto

Anni Hautalan ruokakirja: tomaattikeitto

Anni Hautalan tomaattikeittoon saa lisämakua vuohenjuustosta tai chilistä. Kun tarjoat keittoa pienelle lapselle, jätä fondi pois.

Ainekset

  • sipuli
  • valkosipuli
  • 2 prk säilöttyjä kokonaisia tomaatteja
  • kasvisfondikuppi tai puljonkia
  • suolaa

Halutessasi:

  • varsiselleriä
  • porkkanaa

Lisäksi:

  • 150 g tuorevuohenjuustoa tai
  • 2 dl ruokakermaa tai
  • kuivattuja chilejä huhmaressa murskattuna (niin paljon kuin kestät)

Valmistusohje:

1. Kuullota pilkottu sipuli ja valkosipuli miedolla lämmöllä, kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi.

2. Jos oikein haluat hienostella, lisää joukkoon pieneksi silputtua porkkanaa ja varsiselleriä. Lisää tomaatit ja anna kiehua rauhassa vähintään 30 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella koko keitto ja jos haluat, lisää juusto tai kerma. Lisää tarvittaessa suolaa. Anna hautua vielä hetki.

3.  Tarjoile pienen pestonokareen kera tai ihan sellaisenaan.

Resepti: Karpalokiisseli

Anni Hautalan ruokakirja: karpalokiisseli

Marjakiisseli on kunnon retroruokaa, jonka makua voi muunnella helposti marjoja vaihtelemalla.

Ainekset:

  • 3/4 l vettä
  • 150 g pakastekarpaloita
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoa sekoitettuna puoleen desilitraan kylmää vettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • sokeria

Valmistusohje:

1. Kiehauta vesi ja karpalot mehuksi kattilassa, anna niiden kiehua viisi minuuttia. Siivilöi karpalot pois ja kaada mehu toiseen kattilaan. Lisää mehuun sokeri. Nosta lämpötilaa ja kuumenna kiehuvaksi.

2. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan – muista sekoittaa koko ajan! Laita kattila takaisin kuumalle liedelle ja odota, että kiisseli pulpahtaa.

3. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi, sokeroi makusi mukaan ja annostele nokare vaahtoa kiisselin päälle.

Resepti: Piimäkakku

Anni Hautalan ruokakirja: piimäkakku

Piimäkakku on mehevä koko perheen jälkkäriherkku.

Ainekset:

  • 150 g voita sulatettuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl pähkinöitä rouhittuna (halutessasi)
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • kananmunaa
  • 2 dl maustamatonta ”löysää” jogurttia tai piimää
  • 2 1/2 dl sokeria

Valmistusohje:

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sulata voi. Sekoita vehnäjauhot, pähkinät, kaneli, kardemumma ja sooda keskenään.

2. Vaahdota kananmunat ja jogurtti. Sekoita voisula ja sokeri joukkoon. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita hellävaraisesti.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyys hammastikulla ennen kuin otat kakun pois uunista.

Lähde: Kaksplus 1/2018

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi