Yleinen

Herkkuruokia kasvimaan antimista: kolmen raaka-aineen kasvispihvit, maittava kasvislasagne, yhden astian kukkakaalipata ja kirpeä lehtikaali-nuudeliwokki

Loppukesällä ruoan laittaminen on juhlaa, kun kasvimaan antimista saa loihdittua vaikka mitä: lasagnen, pataruoan, meheviä pihvejä ja nopean vokin.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Kesäkurpitsasta valmistuu herkullinen lasagne.

Loppukesällä ruoan laittaminen on juhlaa, kun kasvimaan antimista saa loihdittua vaikka mitä: lasagnen, pataruoan, meheviä pihvejä ja nopean vokin.

Kesäkurpitsa-mozzarellalasagnen juustokastike sekoitetaan nopeasti kulhossa

Mehevässä lasagnessa osa pastalevyistä korvataan uunissa paahdetuilla kesäkurpitsalastuilla. Perinteisiä lasagnekastikkeita vaivattomammin tässä versiossa tomaattikastike soseutetaan tuoreista tomaateista ja yrteistä ja juustokastike sekoitetaan nopeasti kulhossa.

Kesäkurpitsa lasagne ylhäältä kuvattuna. 
Perinteistä lasagnekastiketta vaivattomampi tomaattikastike soseutetaan tuoreista tomaateista ja yrteistä.

Valmistusaika: 45 minuuttia | Vaikeustaso: Keskitaso | Annosmäärä: 4

Katso ohje: kesäkurpitsa-mozzarellalasagne

Yhden astian kukkakaalipata valmistetaan marokkolaisen taginepadan tyyliin

Marokkolaisen taginepadan tyyliin valmistetussa kukkakaalipadassa maistuu tulisen mausteinen harissa, kirpeä sitruuna, inkivääri ja tuoreet yrtit. Kesäkukkakaalin maku on parhaimmillaan, kun maltat jättää sen pureskeltavan napakaksi.

Kuvassa kukkakaalipataa puisessa astiassa.
Kukkakaalipata saa makua rosmariinista.

Valmistusaika: 40 minuuttia | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4

Katso ohje: kukkakaalipata

Porkkana-halloumipihvit valmistuvat vain kolmesta raaka-aineesta

Vain kolmesta raaka-aineesta paistuvat maailman helpoimmat ja maukkaimmat kasvispihvit. Halutessasi voit korvata osan porkkanaraasteesta palsternakka-, raitajuuri-, nauris- tai punajuuriraasteella. Voit kypsentää pihvit myös 225-asteisessa uunissa noin vartissa.

Kuvassa porkkanoita ja porkkanapihvejä lautasella. 
Porkkana-halloumipihvit ovat nopea ja helppo arkiruoka.

Valmistusaika: 20 minuuttia | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4

Katso ohje: porkkana-halloumipihvit

Kirpeän lehtikaali-nuudeliwokin salaisuus piilee kastikkeessa

Maukkaan wokin salaisuus on hyvässä kastikkeessa. Tähän vihreistä kasviksista paistettuun wokkiin makua antaa japanilainen sitruunalla maustettu soijakastike ponzu. Wokki maistuu aina parhaimmalta vasta paistettuna.

Kuvassa kaksi annosta nuudeliwokkia.
Maukas nuudeliwokki valmistuu alle puolessa tunnissa.

Valmistusaika: 15 minuuttia | Vaikeustaso: Helppo | Annosmäärä: 4

Katso ohje: nuudeliwokki lehtikaalilla

Juttu on julkaistu Anna-lehdessä 32/2020.

X