Ruoka

Kanakeitto x 3: paljon makua, rutkasti lämpöä

Paitsi flunssaisen olon helpottaja, kanakeitto on helposti valmistuva, lämmittävä kylmän ilman soppa. Mausteita ja aineksia vaihdellen siitä syntyy aina uudenlainen ruoka. Keräsimme tarjolle kolme versiota kanakeitosta, valitse lempparisi.
Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Otavamedia

Kanakeitto täyttää vatsan lempeästi ja pitää hyvin kylläisenä. Kun lisäät keittoon kasviksia, saat vatsalle tärkeitä kuituja. Eri kasvisten ja mausteiden yhdistelmät keittoruoissa maistuvat herkullisilta. Kokonaisuutta täydentävät tuoreet yrtit.

Kanakeittoa meksikolaisittain

Teresa Välimäen meksikolainen vahvojen makujen kanakeitto maistuu treenin jälkeen, mutta sopii vallan hyvin illanistujaisten tarjottavaksi. Mausteinen keitto tarjotaan avokadon, korianterisilpun, maissilastujen ja jogurtin kanssa.

meksikolainen kanakeitto

Resepti: meksikolainen kanakeitto

Curryllä maustettua kanakeittoa

Kermainen kanakeitto taittaa nälän ja saa olon yhtä hyväksi kuin lämmin peitto syysiltana. Keitto syntyy nopeasti maustamattomista kanasuikaleista. Curry ja chili tuovat keittoon lisää lämpöä ja kauniin keltaisen värin. Perunat ja muut juurekset tekevät keitosta ruokaisan.

kana-juureskeitto

Resepti: kana-juureskeitto 

Broileria ja linssejä

Jännittävä, mausteinen, edullinen ja erittäin hyvänmakuinen keitto syntyy lisäämällä soppaan linssejä.  Inkiväärillä, kurkumalla ja Garam masala -mausteseoksella maustetussa kana-linssikeitossa tuoksuu Intia.

Linssit hajoavat helposti kypsennyksen aikana, se on tämän keiton juju. Kannattaa siis keittää linssejä riittävästi, ne soseutuvat ja sakeuttavat keiton samettisen pehmeäksi. Nokare jogurttia ja tuoreet yrtit viimeistelevät mausteisen ja maukkaan keiton. Tarjoa keitto vaikkapa itsetehdyn naanleivän kanssa.

Resepti: intialainen kana-linssikeitto

Kotiliesi.fi: Keltainen kanakeitto 
Kotiliesi.fi: Kana-pastakeitto

Tallenna

Tallenna

Tallenna

X