kana-juureskeitto
Lisää kanakeiton liemeen chiliä, jos tykkäät lämpimän mausteisesta takapotkusta.
Ruoka

Kanakeitto x 3: paljon makua, rutkasti lämpöä

Paitsi flunssaisen olon helpottaja, kanakeitto on helposti valmistuva, lämmittävä kylmän ilman soppa. Mausteita ja aineksia vaihdellen siitä syntyy aina uudenlainen ruoka. Keräsimme tarjolle kolme versiota kanakeitosta, valitse lempparisi.
Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Otavamedia

Kanakeitto täyttää vatsan lempeästi ja pitää hyvin kylläisenä. Kun lisäät keittoon kasviksia, saat vatsalle tärkeitä kuituja. Eri kasvisten ja mausteiden yhdistelmät keittoruoissa maistuvat herkullisilta. Broilerikeiton perinteinen mauste on curry, mutta täydennä kokonaisuutta tuoreilla yrteillä tai chilillä.

Kokosimme tarjolle kolme herkullista broilerikeittoa. Mikä näistä sivustomme broilerikeittoresepteistä on suosikkisi?

Kanakeitto meksikolaisittain

Teresa Välimäen meksikolainen vahvojen makujen broilerikeitto maistuu treenin jälkeen, mutta sopii vallan hyvin illanistujaisten tarjottavaksi. Mausteinen keitto tarjotaan avokadon, korianterisilpun, maissilastujen ja jogurtin kanssa. Tämä keitto on broilerikeittojen aatelia.

meksikolainen kanakeitto

Resepti: meksikolainen broilerikeitto

Curryllä maustettu kanakeitto

Kermainen keitto taittaa nälän ja saa olon yhtä hyväksi kuin lämmin peitto syysiltana. Tämä keitto syntyy nopeasti maustamattomista broilerin suikaleista. Curry ja chili tuovat keittoon lisää, potkua lämpöä ja kauniin keltaisen värin. Perunat ja muut juurekset tekevät keitosta ruokaisan. Tämä keitto pitää taatusti nälän loitolla.

kana-juureskeitto

Resepti: kana-juureskeitto 

Broileria ja linssejä

Jännittävä, mausteinen, edullinen ja erittäin hyvänmakuinen kanakeitto syntyy lisäämällä soppaan linssejä.  Inkiväärillä, kurkumalla ja Garam masala -mausteseoksella maustetussa kana-linssikeitossa tuoksuu Intia.

Linssit hajoavat helposti kypsennyksen aikana, se on tämän keiton juju. Kannattaa siis keittää linssejä riittävästi, ne soseutuvat ja sakeuttavat keiton samettisen pehmeäksi. Linssit tekevät myös tästä keitosta ruokaisan. Keitä keittoa kerralla isompi satsi, se maistuu mainiosti seuraavana päivänä vaikkapa lounaalla. Nokare jogurttia ja tuoreet yrtit viimeistelevät mausteisen ja maukkaan keiton. Tarjoa broilerikeitto vaikkapa itsetehdyn naanleivän kanssa.

Resepti: intialainen kana-linssikeitto

Lue myös: Keitto lämmittää keventäjää

Katso myös Kotiliesi.fi: Kana-pastakeitto

 

X