edullinen arkiruoka: kala-halloumipihvit
Halloumi maustaa helpot kalapihvit.
Ruokajutut

Viidenkympin ruokaviikko: nämä kekseliäät arkiruoat neljälle syntyvät nopeasti ja sisältävät paljon kasviksia

Ruokalistan suunnittelu ja kauden kasvisten hyödyntäminen pienentävät kauppalaskua tehokkaasti. Nämä nopeasti valmistuvat arkiruoat mahtuvat 50 euron viikkobudjettiin.
Teksti: Suvi Rüster  Kuvat: Laura Riihelä

Miten syntyisi edullinen arkiruoka, joka on samaan aikaan nopea ja helppo valmistaa? Arjen ruoanlaiton helpotukseksi kokosimme ehdotuksen viiden päivän aterioista, jotka kaikki valmistuvat 30 minuutissa. Hintaa yhdelle neljän hengen aterialle tulee enintään 10 euroa. Jos pöydän ääressä on vähemmän syöjiä, säästyvät tähteet kätevästi seuraavan päivän lounaalle!

Maanantai: italialainen kasvispannu caponata (10 e / ateria)

Caponata eli sisilialainen kasvispannu

Caponata valmistuu helposti yhdellä pannulla. Tarjoa tuoretta leipää lisukkeena.

Sisilialaiseen, pannulla paistettavaan kirpeänsuolaiseen kasvisruokaan, caponataan, saa sullottua reippaasti kasviksia. Se on edullinen arkiruoka parhaasta päästä. Öljy antaa ruoalle täyteläisyyttä ja nostaa kasvisten aromit kunnolla esille.

Ohje: Caponata

Tiistai: helpot kala-halloumipihvit (10 e / ateria)

Sitruuna-jogurttikastike maistuu helppojen kalapihvien kanssa.

Sitruuna-jogurttikastike maistuu helppojen kalapihvien kanssa.

Helpot kalapihvit syntyvät kalasäilykkeestä ja halloumijuustosta. Pihvit maistuvat sellaisenaan vihersalaatin kanssa, tai niistä voi koota ruokaisat kalajuustoburgerit.

Ohje: kala-halloumipihvit

Keskiviikko: kukkakaali-jauhelihapelti (10 e / ateria)

Edullinen arkiruoka: kukkakaali-jauhelihapelti

Kukkakaali-jauhelihamurupellin kanssa maistuu puolukkasurvos.

Jos rakastat kaalilaatikkoa, tämä ruoka on sinulle. Maustepippuri ja siirappi tuovat kukkakaali-jauhelihamurupeltiin perinteisen kaalilaatikon makua.

Ohje: kukkakaali-jauhelihapelti

Torstai: piparjuuri-porkkanapasta (8 e / ateria)

Värikäs piparjuuri­pesto-porkkanapasta on kiireisen kokkaajan pelastus.

Värikäs piparjuuri­pesto-porkkanapasta on kiireisen kokkaajan pelastus.

Tuoreesta piparjuuresta tulee raikas ja juuri sopivan terävä pestokastike pastalle. Porkkanat leikataan lastuiksi kuorimaveitsellä. Kun ohuet lastut sekoittaa kuuman keitetyn pastan joukkoon, ne pehmenevät mutta säilyttävät rapsakkuutensa.

Ohje: piparjuuripesto-porkkanapasta

Perjantai: siskonmakkara-nuudelikeitto (10 e / ateria)

Edullinen arkiruoka: siskonmakkara-nuudelikeitto

Kookosmaito ja currytahna virkistävät perinteistä siskonmakkarakeittoa.

Siskonmakkara-nuudelikeittoon ei uppoa kuin puolet siskonmakkarapaketista, joten loput kannattaa paistaa seuraavan päivän pastan joukkoon tai lisätä pyttipannuun.

Ohje: siskonmakkara-nuudelikeitto

X