Ruokajutut

Lauri rakensi piparkakkutaloista Töölön – tältä pastellinen kaupunginosa näyttää pipari-raitiovaunuineen

Helsinkiläinen Lauri Kesäniemi rakentaa piparkakuista hulppeita taloja – ja jopa kokonaisia kaupunginosia.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
iStock, Lauri Kesäniemi

Lauri Kesäniemi rakensi Töölön kaupunginosan piparkakuista.

Helsinkiläinen Lauri Kesäniemi rakentaa piparkakuista hulppeita taloja – ja jopa kokonaisia kaupunginosia.

Helsinkiläinen Lauri Kesäniemi käyttää joulun alla viitisenkymmentä tuntia piparkakkutaloon. Viime vuosina Lauri on tehnyt piparitaikinasta muun muassa kööpenhaminalaisen kerrostalon, Korvatunturin juna-aseman, historiallisen helsinkiläisen Ohranan talon sekä ahvenanmaalaisen maalaistalon.

Nyt Lauri on vihdoin jakanut Instagram-tilillään tämän vuoden työn tuloksen, kokonaisen kaupunginosan! Tunnettu helsinkiläinen kaupunginosa on rakennettu yksityiskohtia myöten: on erkkereitä, pastellisävyjä sekä teillä mutkitteleva nelosratikka.

Kyseessä on siis tietenkin Töölö.

– Sanon tän joka vuosi, mutta se on pakko sanoa nytkin: Tää on isoin piparkakkutalo, mitä oon koskaan tehnyt, Lauri kirjoittaa.

Lauri kertoo Instagramissa aloittaneensa työskentelyn jo marraskuun alussa tekemällä kaavat rakennelmaa varten. Aktiivisin tekoaika sijoittui pariin viimeisimpään viikkoon.

Lauri esitteli hiljattain hiljattain Annan haastattelussa aiempia mahtipontisia piparitalojaan ja kertoi, että päivätyön vuoksi rakennusaika sijoittuu iltoihin ja viikonloppuihin.

– Rakennusvaihe oli niin työläs, että Lauri myöntää ajoittain tuntuneen siltä, ettei se loppuisi koskaan, Lauri kuvailee tämän vuoden työtä Instagram-tilillään.

Teos heijastaa toivetta tulevasta

Nyt piparkakuista rakennettu Töölö on kuitenkin valmis.

– Nyt voin keskittyä kunnolla joulunodotukseen, kun tämä suurprojekti on ohi, Lauri kuvailee.

Lauri kertoi hiljattain Annan haastattelussa, että hänen rakennelmiensa teemat liittyvät usein hänelle tärkeisiin asioihin. Viimevuotinen maalaistalo sai innoituksensa Ahvenanmaan maisemista, joihin Lauri ihastui pyöräillessään siellä.

−Inspiraatio taloihin löytyy itselleni tärkeistä asioista, kuten kauniista paikasta, jossa olen käynyt, Lauri kertoi haastattelussa.

Hän paljastaakin Instagramissa, että tämän vuoden teemaksi nousi kaupunginosa, johon liittyy myös erityinen toive.

– Töölöä ihastelen itse usein tuolta nelosen kyydistä, mutta toivon, että jonain tulevana jouluna mun koti olisi siellä, Lauri paljastaa julkaisussaan.

Lue lisää: Lauri tekee käsittämättömän kauniita piparkakkutaloja – 5 vuoden kuvat ja vinkit

X