Viikon ruokalista: Kivat broilerinyytit ja muut viikon suosikit
Tämän viikon ruoat ovat täynnä yllätyksiä ja veikeitä makuyhdistelmiä.
Tämän viikon ruoat ovat täynnä yllätyksiä ja veikeitä makuyhdistelmiä.
Broilerinyytit kätkevät sisäänsä pinjansiemeniä ja yrttejä, jauhelihapihvit mozzarellaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Kalakeiton uusi ilme puolestaan syntyy kookosmaidosta ja currytahnasta, kesäpastaa piristävät mansikat ja raikas sitruskastike.
Kurkkaa nämä ja muut hauskat vinkit viikon ruokalistalta.
Maanantai
Peruna-vuohenjuustosalaatti
Keskitaso
30-60 min
Tässä perunasalaatissa on kaikkea hyvää: hunajaisia vuohenjuustoviipaleita, tuoreita yrttejä, pähkinöitä sekä tomaatteja ja retiisejä, jotka uunissa paahdettuina tuovat salaattiin ihan uudenlaisen makumaailman. Hunaja-sinappikastike sitoo ainekset suussasulavaksi kokonaisuudeksi.
Peruna-vuohenjuustosalaatin ohjeen löydät täältä.
Tiistai
Lohilaksa
Helppo
alle 30 min
Kalakeiton uusi ilme luodaan kookosmaidolla ja currytahnalla. Lohilaksassa maistuvat aasialaiset maut: chili, limetti ja tuore korianteri. Riisinuudelit ovat hauska ja ruokaisa lisä perinteisten perunoiden sijaan.
Lohilaksan ohjeen löydät täältä.
Keskiviikko
Broilerinyytit
Keskitaso
30-60 min
Nämä broilerinyytit nostavat veden kielelle. Täytteenä on kapriksia, paahdettuja pinjansiemeniä ja tuoreita yrttejä. Kastike syntyy ketsupista, muut lisukkeet varhasiperunoista ja kesäkaalista.
Broilerinyyttien ohjeen löydät täältä.
Torstai
Grillatut mozzarella-jauhelihapihvit
Keskitaso
alle 30 min
Lihapullat ja -pihvit ovat arjen perusruokaa, joihin jokaisella on todennäköisesti oma luottoreseptinsä. Mitäpä jos tällä kertaa kokeilisit kuitenkin jotain uutta. Valmista perinteinen jauhelihamassa, muotoile se pihveiksi ja sujauta sisään mozzarellaa, aurinkokuivattuja tomaatteja sekä basilikaa. Pihvit voi grillata tai paahtaa uunissa. Parhaan lopputuloksen saat, kun sipaiset kypsennyksen aikana pintaan soijakastiketta.
Grillattujen mozzarella-jauhelihapihvien ohjeen löydät täältä.
Perjantai
Mansikka-kesäkurpitsapasta
Helppo
alle 30 min
Unohda hetkeksi tuhdit kermakastikkeet ja pyöräytä raikas soossi sitruunasta ja oliiviöljystä. Nappaa torilta mukaan mansikoita ja lisää pastan joukkoon myös pannulla rapeaksi paahdettua ilmakuivattua kinkkua sekä kesäkurpitsaa. Päälle voi raastaa vielä parmesaani- tai pecorinojuustoa.
Mansikka-kesäkurpitsapastan ohjeen löydät täältä.
Lauantai
Muikkutortilla-annos
Keskitaso
yli 60 min
Kaikki rakastavat tortilloja. Parhaalta ne maistuvat alusta asti itse tehtyinä. Lätyissä maistuu tilli, täytteessä ihastuttavat polentalla paneroidit muikut. Tillikreemi ja pikkelöity punasipuli ovat niiden kanssa mahtava makupari.
Muikkutortilla-annoksen ohjeen löydät täältä.
Sunnuntai
Naudanlihavartaat ja maapähkinäkastike
Keskitaso
alle 30 min
Näiden lihavartaiden juju piilee lisänä tarjottavassa dipissä. Sekoita keskenään maapähkinävoita, kookoskermaa sekä limetinmehua ja lisää joukkoon soijaa, chiliä sekä inkivääriä. Kastike on pettämätön myös kanan kaverina.
Naudanlihavartaiden ja maapähkinäkastikkeen ohjeen löydät täältä.
Kirsikka-suklaapannukakut
Helppo
30-60 min
Klassikoksi muodostunut makupari suklaa ja kirsikka toimii myös pannukakkujen muodossa. Suussa sulavat pikkupannarit paistuvat näppärästi annosvuoissa ja maistuvat taivaallisilta vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Nam!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous