Punasikuri – Ihastu kitkeränsuloiseen punasalaattiin – poimi herkulliset reseptit!
Sopivan ärhäkkää, täydellisen rapeaa punasikuria ei kannatta jättää huomiotta. Voit kesyttää sen kitkeryyttä öljypohjaisella, makeahkolla kastikkeella. Nappaa tästä raikkaat reseptit, joilla saat vaihtelua ruokapöytään.
Sopivan ärhäkkää, täydellisen rapeaa punasikuria ei kannatta jättää huomiotta. Voit kesyttää sen kitkeryyttä öljypohjaisella kastikkeella. Nappaa tästä raikkaat reseptit, joilla saat vaihtelua ruokapöytään.
Punasikuri eli punasalaatti (radicchio) on kotoisin Italiasta. Punasalaatin lehdet ovat kauniin tummanpunaiset. Tämä salaattisikurin punalehtinen muunnos muistuttaa ulkonäöltään punakaalia.
Punasikuri kestää haudutuksen
Punasikuria voi käyttää sellaisenaan salaatin tavoin tai kypsennettynä. Kypsennys ja haudutus pehmentää punasikurin makua.
Punasalaatin intensiivinen maku tuo ytyä salaatteihin. Jos punasikurin karvaus oudoksuttaa salaatissa, sitä voi sekoittaa miedompiin lajeihin ja pehmentää öljypohjaisella, makeahkolla salaatinkastikkeella.
Taiteilijan salaatissa punasikurin makua taittaa sopivasti juhlava rypsiöljypohjainen viikuna-vinaigrettekastike. Salaattia täydentävät saksanpähkinät ja sinihomejuusto. Tarjoa salaatti pääruoan jälkeen tai iltapalaksi tuoreen leivän kanssa. Lempeän makuinen persimonsalaatti saa mukavaa särmää punasikurista. Punasikuri tuo myös mukavaa piristystä jouluisiin herkkuihin, kuten porosalaattiin ja lohisalaattiin.
Unohda perinteinen kulho-ajattelu ja laita salaatti tarjolle uudella tavalla. Punasikurista kootut sushi-salaattikääröt syödään sormin tai puikoilla wasabikastikkeeseen dipaten.
-
Sushi-salaattikääröt
- yli 2h
- 4
- Keskitaso
-
Persimonsalaatti
- alle 30 min
- 6
- Helppo
-
Taiteilijan salaatti – saksanpähkinää ja sinihomejuustoa
- alle 30 min
- Keskitaso
-
Punasikuririsotto
- 30-60 min
- 4
- Keskitaso
-
Lohisalaatti ja juuressipsit
- 30-60 min
- 4
- Keskitaso
-
Maailman paras porosalaatti
- yli 2h
- 6
- Vaativa
Punasikuri toimii myös risotossa ja voimakkaiden makujen, kuten homejuuston kanssa. Radicchio on Italiassa, erityisesti Veneton alueella, suureessa suosiossa talviaikaan.
Mehevään punasikuririsottoon lisätään ryöpätty punasikuri aivan loppuvaiheessa. Kaunis hennon punertava väri syntyy risottoa mehustavasta punaviinistä. Punasikuririsoton voi tarjota vaikkapa rosmariinilla maustetun, pariloidun tonnikalapihvin kanssa.
Artikkelia on muokattu 23.2.2024
Lue myös Kotiliesi.fi: Vihersalaatti – näillä nerokkailla nikseillä kokkaat maukkaan salaatin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous