Vihannesopas 14.1.2016

Ihastu kitkeränsuloiseen punasikuriin – poimi 3 herkullista reseptiä!

Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Jukka Pakarinen, Seppo Saarentola ja Mirva Kakko
Sopivan ärhäkkää, täydellisen rapeaa punasikuria ei kannatta jättää huomiotta. Voit kesyttää sen kitkeryyttä öljypohjaisella kastikkeella. Nappaa tästä raikkaat reseptit, joilla saat vaihtelua ruokapöytään.

Punasikurin eli radicchion lehdet ovat kauniin tummanpunaiset. Salaattisikurin punalehtinen muunnos muistuttaa ulkonäöltään punakaalia. Punasikuria voi käyttää sellaisenaan salaatin tavoin tai kypsennettynä. Kypsennys ja haudutus pehmentää punasikurin makua. Jos punasikurin karvaus oudoksuttaa salaatissa, sitä voi sekoittaa miedompiin lajeihin ja pehmentää öljypohjaisella, makeahkolla salaatinkastikkeella.

punasikuri

Punasikuri toimii myös risotossa ja voimakkaiden makujen, kuten homejuuston kanssa.

Unohda perinteinen kulho-ajattelu ja laita salaatti tarjolle uudella tavalla. Punasikurista kootut sushi-salaattikääröt syödään sormin tai puikoilla wasabikastikkeeseen dipaten.

punaiskuri-sinihomejuustosalaatti

Punasikurin intensiivinen maku tuo ytyä salaatteihin. Taiteilijan salaatissa punasikurin makua taittaa sopivasti juhlava rypsiöljypohjainen viikuna-vinaigrettekastike. Salaattia täydentävät saksanpähkinät ja sinihomejuusto. Tarjoa salaatti pääruoan jälkeen tai iltapalaksi tuoreen leivän kanssa.

punasikuririsotto ja pariloitu tonnikala

Punasikuri on Italiasssa, erityisesti Veneton alueella,  suureessa suosiossa talviaikaan. Mehevään punasikuririsottoon lisätään ryöpätty punasikuri aivan loppuvaiheessa. Kaunis hennon punertava väri syntyy risottoa mehustavasta punaviinistä. Punasikuririsoton voi tarjota vaikkapa rosmariinilla maustetun, pariloidun tonnikalapihvin kanssa.

Katso myös:

Marinoituja linssejä, punasikuria ja lämminsavulohta

Kotiliesi.fi: Keskiyön lammassalaatti

 

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi