Viikon ruokalista: Hauskat spagettinyytit ja muut verrattomat kesäherkut
Tämän viikon ruokalista sisältää herkkuja moneen makuun.
Tämän viikon ruokalista sisältää herkkuja moneen makuun.
Tarjolla on folionyytteihin koottuja pasta-annoksia ja huippuhyviä kalaburgereita. Lisäksi kokeillaan indonesialaista tempeä ja höystetään kesäinen pho-keitto nyhtökauralla. Nämä ja muut herkut löytyvät viikon ruokalistalta.
Maanantai
Paistettua tempehia ja kasviksia
Keskitaso
30-60 min
Oletko jo maistanut tempeä? Tofun kaltainen soijapavuista fermentoimalla valmistettu tempe on indonesialaisen keittiön suosikki ja mainio vaihtoehto lihalle. Paista tempekuutiot rapeaksi pannulla, mausta raikkaantulisella kastikkeella ja kokoa niistä annos pikapaistettujen kasvisten sekä maapähkinöiden kanssa.
Paistetun tempen ja kasvisten ohjeen löydät täältä.
Tiistai
Fenkolisalaatti savulohella
Helppo
30-60 min
Savulohi ja fenkoli kohtaavat tässä tiistaipäivän kivassa salaatissa, jolle tillipesto antaa makua ja musta riisi mukavasti ruokaisuutta. Höylää fenkoli ohuiksi latuiksi ja laita hetkeksi jääveteen, niin saat siitä ihanan rapeaa.
Fenkolisalaatin ohjeen löydät täältä.
Keskiviikko
Peruna-tomaattigratiini
Helppo
30-60 min
Tässä helppo kasvisgratiini, joka syntyy varsin vähällä vaivalla. Uunivuokaan kerrostetaan pannulla pikaisesti paahdettuja perunoita ja pinaattia sekä tomaattiviipaleita. Perään listään tuoreita yrttejä ja reilusti raastettua parmesaania. Kananmunat sitovat ainekset yhteen ja uuni hoitaa kypsennyksen.
Peruna-tomaattigratiinin ohjeen löydät täältä.
Torstai
Grillattua broileria ja tomaatti-sipulisalaattia
Keskitaso
30-60 min
Grillatusta broilerista ja tomaatti-sipulisalaatista syntyy helposti kiva kesäpäivän ateria. Anna salaatin makuuntua hetki jääkaapissa ja grillaa sillä välin broilerit kypsiksi. Kokeile salsaa myös paahdettujen maalaisleipäviipaleiden kanssa ja tarjoa pikkubruschettat vaikka alkupalaksi.
Grillatun broilerin ja tomaatti-sipulisalaatin ohjeen löydät täältä.
Perjantai
Nopea nyhtökaura-pho
Keskitaso
30-60 min
Maukas, tuntitolkulla haudutettu liemi on vietnamilaisen pho-keiton sielu, mutta hieman oikaisemallakin syntyy varsin mainio soppa. Tähän keittoon ruokaisuutta tuo nyhtökaura, raikkautta retiisit, kesäsipuli ja tuoreet yrtit. Jos kaipaat autenttista vivahdetta, napsi sattumat puikoilla ja hörpi liemi suoraan kulhosta.
Nyhtökaura-phon ohjeen löydät täältä.
Lauantai
Kalahampurilaiset
Keskitaso
yli 60 min
Itsetehdyt burgerit ovat tämän grillikauden kuumin herkku. Kalahampurilaisten väliin sujautetaan kuha- tai ahvenfileitä, wasabin täpäköittämää majoneesia ja mummonkurkkuja. Jos haluat kerätä viimeisetkin tyylipisteet kotiin, tee myös sämpylät itse.
Kalahampurilaisten ohjeen löydät täältä.
Sunnuntai
Spagettinyytit
Keskitaso
30-60 min
Folionyytteihin voi kätkeä vaikka millaisia herkkuja, kuten meheviä pasta-annoksia. Tässä ohjeessa spagetin seurana on lohta ja ilmakuivattua kinkkua sekä tomaattia ja mozzarellaa. Nyytit voi kypsentää uunissa tai sujauttaa grilliin.
Spagettinyyttien ohjeen löydät täältä.
Korvapuustiletut ja jäätelöä
Keskitaso
30-60 min
Korvapuustiletut on kesäherkku vailla vertaa. Niiden juju piilee kanelilla maustetussa voi-sokeriseoksessa, joka karamellisoituessaan antaa letuille ihanan rapean pinnan. Kaveriksi sopii jäätelö, tuoreet marjat ja murusteltu marenki. Huh, miten hyvää!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous