Vinkit

Herneenverso

Herneenverso kasvatetaan sokeriherneestä ja se maistuu makealle herneelle. Herneenversot sisältävät vitamiineja, kivennäisaineita, entsyymejä, lehtivihreää sekä hyvää valkuaista. Vähäkalorisina ne ovat sopivaa syötävää kevyen ruokavalion ystäville.

Herneenversoja voi laittaa sellaisenaan voilevän päälle tai salaatteihin. Niitä voi lisätä myös lämpimiin ruokiin, kuten wokruokiin ja keittoihin. Lisää versot kuitenkin vasta kypsennyksen loppuvaiheessa. Herneenversoa voi myös paistaa. Pätki versot, kypsennä pikaisesti voin kanssa pannulla, ja näin syntyy erinomainen lämmin lisäke esimerkiksi kalalle.

Kokeile näitä herneenversoa sisältäviä reseptejä:

Vihreä salaatti

Herneenversosalaatti

Kevyesti savustetut punakampelafileet herneenversokastikkeessa

 

Johanna Nikama

 

Lähteet:

www.jarvikyla.fi

www.kasvikset.fi

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti