Maailman paras hilloresepti – näin valmistuu hillo pehmeäkuorisista marjoista
Säilö lempimarjasi valmistamalla niistä maukasta hilloa. Lue jutusta vinkit helppoon hilloreseptiin!
Säilö lempimarjasi valmistamalla niistä maukasta hilloa. Lue jutusta vinkit helppoon hilloreseptiin!
Maistuisiko letut perinteisellä mansikkahillolla? Entäpä pannari suloisen makealla vadelmahillolla? Kesän marjasadosta, kuten mansikasta, vadelmasta ja mustikasta, valmistat ihanaa hilloa, jota voit hyödyntää sekä leivonnassa että jälkiruokaherkkujen lisukkeena.
Pehmeäkuorisista marjoista valmistetun hillon tekoon voit käyttää sekä tavallista sokeria että hillosokeria. Jos päätät käyttää reseptissä hillosokeria, sinun ei tarvitse odottaa marjojen mehustumista, vaan voit aloittaa hillon keittämisen välittömästi.
Tällä Marttojen hilloreseptillä valmistuu mitä maistuvin hillo pehmeäkuorisista marjoista.
Hillo pehmeäkuorisista marjoista
Ainesosat:
1 kilo (eli noin 2 litraa marjoja)
500–700 grammaa sokeria tai 500 grammaa hillosokeria ja 1/2 desilitraa vettä
Ohjeet:
1. Laita peratut marjat ja sokeri kerroksittain kattilaan.
2. Anna marjojen mehustua jonkin aikaa viileässä.
3. Kuumenna marjoja hitaasti kiehumispisteeseen ja anna kiehua noin puoli tuntia hiljaisella lämmöllä, kunnes marjat ovat tasaisesti liemessä.
4. Älä sekoita, vaan ravistele kattilaa välillä. Näin hillo ei pala pohjaan. Kuori vaahto reikäkauhan avulla.
5. Tölkitä hillo kuumana hyvin pestyihin, kuumennettuihin tölkkeihin.
6. Sulje piripintaan täytetyt tölkit välittömästi.
Jos käytät hillosokeria:
1. Kaada vesi marjojen joukkoon ja kuumenna.
2. Lisää hillosokeri joukkoon varovasti sekoittaen.
3. Kun seos kiehuu, pienennä lämpötilaa.
4. Anna hillon keittyä 10 minuuttia. Ravistele välillä.
5. Jäähdytä hilloa 20-30 minuuttia. Sekoita välillä. Purkita hillo heti jäähtymisen jälkeen.
Lue myös:
Omenapiirakka joka makuun – 7 herkullista ohjetta
Mansikkakakku ja muut uskomattoman ihanat mansikkajälkiruoat – 6 resepti-ideaa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous