Glitz & Glam

5 parasta meikkivoidetta korkealla aurinkosuojakertoimella

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Etsitkö meikkivoidetta aurinkosuojakertoimella? Haluatko läpikuultavan vai peittävän, mattaisen vai heleän? Kurkkaa listaukseeni erilaisista meikkivoiteista, joista löytyy korkea aurinkosuojakerroin.
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Hyvin monista meikkivoiteista löytyy jonkinlainen aurinkosuojakerroin. Korkeaksi aurinkosuojakertoimeksi luokitellaan arvoltaan vähintään 30 olevat suojat. Meikkivoiteissa suojaavuus jää usein vähäiselle tasolle.

Meikkivoidetta ei kannata käyttää ainoana aurinkosuojana kasvoilla, mutta se on oiva lisä aurinkosuojavoiteen tai suojakertoimellisen päivävoiteen päälle. Kukaan ei laita meikkivoidetta niin paljon, että se antaisi yksinään riittävän suojan — oikeastaan aika harva laittaa aurinkosuojavoidettakaan riittävästi. Siksi onkin hyvä käyttää aurinkosuojallisia tuotteita kerroksina. Siten voi saada vaivattomammin mahdollisimman optimaalisen suojan UV-säteitä vastaan.

Listasin parhaimpia meikkivoiteita korkealla UV-suojalla, eli meikkipohjien SPF on vähintään 30.

Lue myös: Pieni perustietopaketti aurinkosuojista

It Cosmetics Your Skin But Better CC+ SPF 50+

Aurinkosuojakerroin: 50+
Suojamekanismi: fysikaalinen
Peittävyys: peittävä
Kestävyys: kestävä
Suosittelen: aikuiselle, normaalille ja sekaiholle

It Cosmetics Your Skin But Better CC+ SPF 50+ on lukuisia palkintoja voittanut ja mainintoja saanut CC-voide. Tämä valtavan suosittu CC-voide hurmasi minutkin, mutta sen käyttöä täytyy vähän opetella, sillä It Cosmeticsin CC-voidetta monet annostelevat aivan liikaa.

CC-voide on erittäin peittävä, se kosteuttaa ja hoitaa ihoa. Tuotteen hoitavista ominaisuuksista huomaa selkeästi, että se on aikuisemmalle iholle suunnattu.

Alkuun tykkäsin levittää CC-voiteen sormin. Myöhemmin löysin tekniikan meikkisiveltimellä, jolla saankin paremmin kestävän lopputuloksen. It Cosmeticsin oma meikkivoidesivellin on vähän liian pehmeä, joten olenkin käyttänyt Real Techniquen meikkivoidesivellintä, joka soveltuu omaan käyttööni paremmin tämän meikkivoiteen levityksessä.

Jotta saan It Cosmeticsin CC-voiteen kestämään mahdollisimman hyvin, minun täytyy puuteroida aika reippaasti. Silloin kiilto pysyy paremmin kurissa, eikä meikkipohja keräänny uurteisiin. Ylivertaisesti parhaimmaksi puuteriksi olen havainnut Pür:n kivipuuterin, jonka esittelypostaukseen pääset tästä linkistä.

Olen havainnut, että It Cosmeticsin CC-voide jakaa mielipiteet aika rajusti kahtia. Toiset rakastavat, toiset pitävät huonoimpana ikinä. Minun iholleni It Cosmetics sopii, vaikka joudunkin vähän kikkailemaan sen kanssa, jotta rasvoittuvalla nenällä kiilto pysyy kurissa.

Hinta: 39,50 € / 32 ml
Saatavuus: *Kicks

Lue lisää: It Cosmetics — minä, mutta pikkuisen parempana

It Cosmetics Your Skin But Better CC+ Illumination SPF 50+

Aurinkosuojakerroin: 50+
Suojamekanismi: fysikaalinen
Peittävyys: peittävä
Kestävyys: ei kestä rasvoittuvalla iholla
Suosittelen: aikuiselle, kuivalle, normaalille ja sekaiholle

Jatkan It Cosmeticsin CC-voiteella. Tämä on alkuperäistä versiota selkeästi heleämmän lopputuloksen antava. Illumination sisältää runsaasti valoa heijastavia hiukkasia, joka antaa todella valoisan lopputuloksen.

Edes kasvojen tukkoon puuterointi ei piilota kasvojen heleyttä, niin runsaasti tässä on valoa heijastavia hiukkasia.

Meikkivoide on todella peittävä, mutta koen alkuperäisen hieman peittävämmäksi. Tämä Illumination-versio antaa mielestäni kauniimman ja luonnollisemman lopputuloksen. Ihon tekstuuria Illumination ei niinkään peitä läheltä katsottuna. Siinä alkuperäinen versio on parempi. Kauempaa katsottuna sitten taas valoa heijastavat pigmentit luovat illuusion tasaisemmasta ihosta.

It Cosmetics Your Skin But Better CC+ Illumination kestää ihollani hyvin, mutta kiiltoa alkaa syntyä selkeästi nopeammin kuin alkuperäisversiossa. Vielä en ole testannut tätä meikkivoidetta lämpöisemmillä ilmoilla, mutta minulla on vahva oletus, että kuumana kesäpäivänä minun rasvoittuvalle sekaiholle valitsen jonkun toisen meikkipohjan.

Hinta: 39,50 € / 32 ml
Saatavuus: *Kicks

Lue lisää: Heleyttävä CC-voide kuivalle ja aikuiselle iholle — Kuvia monen tunnin käytön jälkeen

Alga Maris sävyttävä aurinkovoide kasvoille SPF 30

Aurinkosuojakerroin: 30 (saatavilla myös SPF 50)
Suojamekanismi: fysikaalinen
Peittävyys: läpikuultava/puolipeittävä
Kestävyys: erinomainen
Suosittelen: kaikille

Oikeastaan tämä tuote on aurinkovoide fysikaalisella suojalla. Koska tuote on kuin meikkivoide, nostan sen parhaimpien korkean suojakertoimen meikkivoiteiden joukkoon.

Tämä tuote on itse asiassa mielestäni postauksen paras aurinkosuoja rannalle ja etelänmatkoille. Se on vedenkestävä, hikoilua ja kosteutta kestävä sekä sitä voi helposti lisäillä päivän mittaan vähän rasvoittuvaisuuteenkin taipuvaiselle iholle ihan vain sormin levittämällä.

Alga Mariksen aurinkosuojavoide tasoittuu vaivattomasti iholle ja kuivahtaessaan muuttuu puolimattaiseksi. Se jättää kauniin, puolipeittävän pinnan iholle ja tasoittaa ihonsävyn epätasaisuuksia.

Kestää ihan älyttömän hyvin rasvoittuvalla iholla kuuman kosteana kesäpäivänä. Olen ihan liekeissäni tästä meikkipohjana ja aurinkovoiteena. Koska tuote on hieman läpikuultava, tykkään kerrostaa Alga Marista reilusti. Näin saan paremman peittävyyden ja UV-suojan. En keksi oikein mitään kritisoitavaa tästä meikkivoiteesta/aurinkovoiteesta.

Hinta: 21,50—25,95 € / 50 ml
Saatavuus: *House of Organic, *Hyvinvoinnin, *Jolie, *Biodelly jne.

Lue lisää: Alga Maris sävyttävä aurinkosuojavoide — tämä on kesän hittituote!

Estée Lauder Double Wear Nude Water Fresh Makeup SPF 30

Aurinkosuojakerroin: 30
Suojamekanismi: fysikaalinen ja kemiallinen
Peittävyys: läpikuultava
Kestävyys: ei kestä rasvoittuvalla iholla
Suosittelen: aikuiselle ja kuivalle iholle

Erityisesti kuivalle ja aikuiselle iholle kaivataan kosteuttavaa ja vesimäisen ohutta sekä heleyttävää meikkipohjaa. Tämä Estée Lauderin Double Wear -sarjan Nude Water Fresh -meikkivoide on todella läpikuultava ja ohut. Se kaunistaa ihoa luonnollisella lopputuloksella ja antaa aurinkosuojan.

Heikommin peittävien meikkivoiteiden kanssa on se hyvä puoli, että niitä kerrostaa reilusti, jos haluaa enemmän peittävyyttä.

Meikkivoide on nopea levittää ihan sormien avulla kasvoille. Se ei oikeastaan tunnu kuivahtavan, vaan jättää iholle samanlaisen tunteen kuin kosteusvoide — aavistuksen kostea ja nahkea. Siksi en tätä ihan ensisijaisesti suosittele rasvoittuvalle iholle, sillä meikkivoide tuskin kestää erityisen hyvin. Kuivalle iholle asia onkin sitten ihan eri juttu.

Double Wear Nude Water Fresh on kuin oma iho, mutta hieman ”parempana”. Iho näyttää oikeastaan lähes meikkaamattomalta. Meikkivoide jättää ihon tekstuurisuuden ja sävyerot kuultamaan meikkivoiteen alta.

Hinta: 45,50—50,00 € / 30 ml
Saatavuus: *Cocopanda, *Kicks, *Bangerhead, *Eleven sekä Sokos ja Stockmann

Lue lisää: Double Wearin vesimäisen ohut ja läpikuultava meikkivoide aurinkosuojalla

Lumene Stay Weightless Foundation SPF 30

Aurinkosuojakerroin: 30
Suojamekanismi: fysikaalinen
Peittävyys: puolipeittävä/peittävä
Kestävyys: kestävä
Suosittelen: aikuiselle, normaalille, rasvoittuvalle ja sekaiholle

Uusin suosikkini, joka itse asiassa inspiroi minua tähän postaukseen. Tajusin, etten ole listannut parhaimpia meikkivoiteita korkean suojakertoimen mukaan.

Säänkestävä, mukavan hyvin peittävä ja mattaisena pysyvä meikkivoide. Vaikka meikkivoide kuivuu puolimattaiseksi, se saa ihon näyttämään nuorekkaalta. Yleensä mattaisemmat meikkivoiteet ”vanhentavat”, mutta tämä Lumenen todella kestävä meikkivoide kuuluu ihaniin poikkeuksiin!

Lumenen Stay Weightless -meikkivoide on mukavan helppokäyttöinen. Se asettuu kauniisti iholle sormin tai meikkivoidesiveltimellä levittämällä. Myös meikkisienellä töpöttelemällä saa kivan lopputuloksen. Itse olen kuitenkin suosinut sivellintä ja sormia, koska juuri sellaisia ominaisuuksia hain tätä meikkivoidetta ostaessani.

Stay Weightless pitää kiiltoa kurissa ihan uskomattoman hyvin. Vaikka iho rasvoittuu nenältä ja otsalta, meikkipohja ei kiiltele. Joillakin alueilla, kuten silmien alla, meikkivoide saattaa vähän kerääntyä juonteisiin, mutta ei pahasti.

Hinta: 18,90—20,90 € / 30 ml
Saatavuus: *Lyko, *Nordicfeel, *Kicks, *Cocopanda, *Eleven, *Bangerhead sekä marketit ja tavaratalot

Lue lisää: Meikkivoidelöytö Lumenelta — hyvä meikkivoide kesäksi!

Löytyykö sinun meikkivoiteestasi korkea aurinkosuojakerroin?

 

Lue myös:

5 parasta meikkivoidetta kautta aikain! Paras meikkivoide löytyy näistä!

Uusi suosikkini: kosteuttava ja hikoilua kestävä UV-suoja kasvoille

Panosta tai pihistä: meikin päälle käytettävät aurinkosuojasuihkeet

Lue myös

X