Glitz & Glam

Chanelin monitoimipaletti & käyttövinkit

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tänään esittelen viime syksynä laivalta ostamani Chanel Palette Essentielle Conceal – Highlight – Color -monitoimipaletin.

Tässä Chanelin monitoimipaletissa on kolme tuotetta samassa rasiassa, mutta rajattomasti käyttömahdollisuuksia. Enhän minä tätä tuotetta hyllystä älynnyt itsekseni napata, vaan myyjä esitteli sen minulle. Tämä on sellainen tuote, jota ei kyllä heräteostoksena osta, kuten jonkun kauniin huulipunan tai luomiväripaletin saattaa ostaa – tai ainakaan minä en tähän osaisi tarttua, ellen olisi nähnyt esittelyä blogissa tai myyjä myisi sitä minulle.

Paletissa on peiteväri, puna sekä korostustuote. Kaikkien koostumus on voidemainen. Paletteja löytyy eri sävyvaihtoehdoilla. Minulla on vakiovalikoiman vaalein, eli 150 Beige Clair. Chanelin omilta sivuilta löytyvät muut sävyvaihtoehdot.

Näytän nyt miten monella tavalla palettia voi hyödyntää. Näytän paletin näppäryyttä sormin meikkaamalla, mutta aivan yhtä hyvin voidaan käyttää siveltimiä tai meikkisieniä tuotteiden levitykseen.

Tummat silmänaluset – sinisyyden neutralointi

Oranssinen väri neutraloi sinisyyttä, jota saattaa esiintyä silmien alla. Ota paletin peiteväriä ja punaa. Miksaa niitä keskenään. Minä käytän vain sormia ja kämmenselkää miksailuun. Tarkoituksena on, että peiteväriin saadaan hieman oranssisuutta, joka neutraloi silmien alla olevaa sinisyyttä.

Painele sinisyyttä neutraloivaa peiteväriä sille alueelle, jolla sinisyyttä silmien alla on. Kerrosta vain vähän kerrallaan, sillä tässä ”less is more”. Jos sinisyys ei meinaa neutraloitua, lisää peiteväriin punaa. Jos silmänalusten alue näyttää punervalta, lisää peiteväriä, sillä tällöin olet lisännyt liikaa punaa sekaan.

Lisäpeittävyyttä meikkipohjaan ja ihovirheiden peittely

Peitevärillä saa kätevästi lisäpeittävyyttä tarvittaville alueille sekä piiloteltua ihovirheitä, kuten näppyjä ja punoittavia nenänpieliä. Peiteväriä voidaan lisätä myös silmien alle yksinään tai neutralointivärin päälle.

Painele sormin peiteväriä lisäpeittoa tarvittaville alueille. Minun punoittavat nenänpielet ja poskipäiden epätasainen ihonväri tarvitsevat hieman lisäpeittävyyttä, jos käytän kevyesti peittävää meikkivoidetta.

Poskien punaus

Paletin puna sopii loistavasti poskipunaksi. Punan voi levittää näppärästi sormin taputtelemalla. Jos poskipunan levittää pyyhkivällä liikkeellä, saattaa alla oleva meikkipohja hieman liikkua, joten suosittelen taputtelua. Siveltimien kanssa tietenkin voi levittää poskipunan pyyhkäisevin tai pyörittelevin liikkein.

Korostukset kasvoille

Paletista löytyy ihana voidemainen korostusvoide, jolla saa kauniin hehkun kasvoille sekä korostettua kasvojen korkeimpia kohtia. Korostamalla poskipäitä, amorinkaarta ja vaikka nenänpäätä, saa kivan hehkun kasvoille. Korostusta voi taputella huulipunan päällekin.

Silmämeikkiin

Korostusvoidetta voi taputella kulmaluulle, silmien sisänurkkaan ja vaikka liikkuvalle luomelle. Tuo kauniin loisteen mattaisen silmämeikin päälle taputtelemalla.

Huulille punaa

Lopuksi tällä paletilla saa punattua huuletkin. Kaunis ja luonnollinen sävy, jossa on läpikuultavuutta.

Tämä on aika kiva! Hyvä tuote mukaan käsilaukkuun. Lisäksi näkisin tämän paletin erinomaiseksi heille, jotka haluavat meikkituotteiltaan monikäyttöisyyttä, eivätkä jaksa käyttää monesta eri paletista ja purkista tai eivät halua omistaa kymmeniä erillisiä tuotteita. En näkisi Chanel Palette Essentielle Conceal – Highlight – Color -monitoimipalettia todellisten meikkiharrastajien tuotteena, ellei sitten tosiaan tarvitse iltalaukkuunsa näppärää rasiaa, jolla korjaillaan niitä korostuksia, meikkipohjaa ja poskien sekä huulien punausta.

Pidän paletin tuotteiden laadukkaasta koostumuksesta. Ei liian kuivaa jankkia, vaan hyvin miellyttäviä iholla. Toki tällaisissa paleteissa olevat voidemaiset koostumukset eivät säily vuosia, joten kannattaa käyttää melko nopeasti. Lisäksi sormin tuotteeseen koskeminen nopeuttaa tuotteiden pilaantumista, joten jos haluaa tuotteen säilyvän mahdollisimman pitkään, kannattaa käyttää puhtaita siveltimiä tai spaattelia. Minä olen iskenut sormeni tähän ja käytän sen aikaa, kun tuotteet säilyvät.

Chanel Palette Essentielle Conceal – Highlight – Color -monitoimipaletti ei ole mikään ihan edullisin satsaus, sillä laivallakin sain tästä maksaa 54,90 €. Veikkaan, että Sokoksilla ja Stockmannilla hinta on 10-20 euroa enemmän.

Minua kiinnostaisi tietää, että onko Glitz & Glamin lukijoissa monitoimituotteista kiinnostuneita? Arvostatko kosmetiikkatuotteiden monikäyttöisyyttä?

Lue myös

X