Glitz & Glam

Vertailussa kaksi kulmakynää – korvaava tuote Sephoran kulmakynälle

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
NYX saatu Lykolta

Aika moni muukin taitaa pitää Sephoran oman meikkimerkin kulmakynästä – minä ainakin pidän!

Nyt kun matkailu on tauolla, niin ei pääse ostamaan Sephoran kulmakynää loppuneen tilalle. Ei voi edes matkustavilta kavereilta tai sukulaisilta pyytää palvelusta, kun kukaan ei käytännössä matkusta minnekään. Sephoran tuotteita kun tosiaan myydään vain heidän omissa liikkeissään, eikä verkkokaupasta tilaaminenkaan ole järkevää korkeiden toimituskulujen vuoksi.

Esittelin tämän Sephoran kulmakynän pari vuotta sitten, mutta käyn nopeasti läpi, miksi se on niin hyvä.

Sephoran Retractable Brow Pencil on kierremekanismilla varustettu kulmakynä. Se on hyvin siro ja tarkka sekä helposti levittyvä ja pehmeä.

Sephoran Retractable Brow Pencil -kulmakynän saa häivytettyä ihanan luonnolliseksi lopputulokseksi, vaikka kynä piirtää hyvin ja se on pigmenttinen.

Huomasin, että NYXin Micro Brow Pencil on aika hyvä korvaaja Sephoran kulmakynälle.

*NYX Micro Brow Pencil -kulmakynä on myös hyvin siro ja sen vuoksi tarkka. Sillä on helppoa piirtää kulmien linjat ja väritellä väri kulmille.

Myös NYXin kulmakynä on helppo häivytellä ja silläkin saa onnistuneen lopputuloksen.

Molemmissa kulmakynissä on tosiaan kierremekanismi ja hyvin pieni, siro kärki. Näissä on myös lähes yhtä paljon tuotetta, NYXissä ihan vähän enemmän.

Toisesta päästä löytyy harja, jolla pehmentää kynän jälkeä kulmakarvoissa. Tässä asiassa NYX vetää pidemmän korren. Sephoran harja, tai sanottaisiinko enemminkin kampa, ei ole niin hyvä. Siksi käytin erillistä kulmaharjaa, sillä Sephoran kulmakynän kampa ei häivytä kynän jälkeä yhtä vaivattomasti kuin perinteinen kulmaharja. NYXin harja on todella hyvä ja toimiva.

MUTTA, huomasin nyt, että Sephora on uudistanut kulmakynänsä hylsyä. Uusimmissa versioissa on sitten sellainen perinteisempi kulmaharja.

Ylhäällä: NYX Micro Brow Pencil, sävy 05 Ash Brown Alhaalla: Sephora Retractable Brow Pencil, sävy 06 Soft Charcoal

Minulla olevat sävyt eivät ole identtisiä, mutta molemmat ovat viileitä ruskeita. Kuvassa näyttävät vähän lämpöisemmiltä kuin oikeasti ovatkaan. Kannattaa huomioida sekin, että jokaisella näytöllä on eri asetukset. Jos näytön säädöt ovat selkeästi lämpöisen puolella, värit vääristyvät. Liian sinertäväksi säädetty vääristää sitten toiseen suuntaan.

NYXillä on 8 sävyvaihtoehtoa, Sephoralla 10.

Olen sellaisen huomioinut, että NYX on mattaisempi kuin Sephora. Kumpikaan ei punerra minun kulmissani, mutta NYX on mattaisempi, vaikka ei Sephorakaan kiillä kulmissa. Molemmat ovat tuntuneet yhtä kestäviltä. En ole huomannut eroa.

Sephoran kulmakynä on hieman pehmeämpi, joten siitä tulee väriä aavistuksen tehokkaammin. Siinä on ehkä ainut sellainen konkreettinen ero. NYX on myös pehmeä, mutta kynästä ei väri irtoa ihan niin pienellä hipaisulla kuin Sephoran kynästä.

Huomioi, että tässä havainnekuvassa Sephoran kulmakynä on aivan lopussa ja ollut avattuna paljon pidempään kuin NYXin kynä. Se piirtää, kellä liitu riittää – Sephoran kynässä vielä juuri ja juuri riitti tätä postausta varten.

Pidän Sephoran kynästä piirun verran enemmän – varsinkin, kun uudessa hylsyssä on perinteinen kulmaharja. NYX on kuitenkin loistava haastaja, enkä todellakaan sano sitä hyväksi kakkoseksi. Kyllä nämä ovat todella tasavertaisia, mutta toki pienen pieniä eroja aina löytyy.

Sephora Retractable Brow Pencil maksaa esimerkiksi Ruotsin Sephorassa noin 12,00 € / 0,08 g (valuutan arvo suhteessa toisen valuutan arvoon vaihtelee). Sephoran kulmakynää voisi tilata esimerkiksi Puolan tai Ranskan Sephorasta, mutta toimituskulut ovat aika pahat – tai ainakin joskus toimittivat Suomeenkin.

NYX Micro Brow Pencil maksaa noin 7,40-12,50 € / 0,09 g. Sitä saa Sokoksilta ja Stockmanneilta sekä lukuisista verkkokaupoista, kuten *Lyko, *Cocopanda, *Kicks ja *Lookfantastic.

Kumpi on sinun suosikkisi?

Lue myös

X