Horoskooppimerkit

Helinää ja helskettä vai rauhaa ja hiljaisuutta? Katso vinkit horoskooppimerkkisi unelmajouluun

Härkä haaveilee herkkujen täyttämästä perhejoulusta. Vesimies taas tuhahtelee perinteille ja pahoittaa herkästi jouluihmisten mielen. Lue, millainen on horoskooppimerkkisi unelmajoulu, ja miten varmistat rennon ja riidattoman loman.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
Istock

Ekstrovertit jousimiehet haluavat tavata paljon sukulaisia ja ystäviä. He parantavat maailmaa pikkutunneille glögin äärellä, kokkaavat ja pelaavat.

Härkä haaveilee herkkujen täyttämästä perhejoulusta. Vesimies taas tuhahtelee perinteille ja pahoittaa herkästi jouluihmisten mielen. Lue, millainen on horoskooppimerkkisi unelmajoulu, ja miten varmistat rennon ja riidattoman loman.

Oinaan (21.3.–20.4.) kannattaa hillitä pomottelua

Kuulkaa, oi kansa! Joulu on koittanut kera suuren johtajan, joka antaa teille lahjaksi ohjeita siitä, miten joulu tulee suorittaa. Näin kuuluu oinaan joulujulistus. Joulu on energiakimpulle projekti, jonka hän haluaa organisoida.

Oinaan unelmajoulu voi olla yhtenä vuotena perheidylli, toisena aikuisten kylpyläloma. Olennaista on se, että hän saa tehdä tarkan suunnitelman siitä, mitä tehdään, kenen kanssa ja mihin aikaan. Muita päsmäröinti voi ahdistaa, mutta oinas ajattelee vain auttavansa muita. Hillitse pomottamistasi ja vedä henkeä.

Läheiset ovat oinaalle tärkeitä. Hän esittää mieluusti joulupukkia ja intoilee lasten kanssa puuron mantelista. Oinaalla on kuitenkin myös toinen lempilapsi: työ. Se ei jätä uratykkiä rauhaan edes jouluna. Sulje kännykkä ja pyhitä edes pari päivää oleilulle. Näin vältät riidat ja olet joulun jälkeen täynnä virtaa.

Lue myös: Oinaan luonnehoroskooppi

Härälle (21.4.–20.5.) tekee hyvää haukata happea

Ruokaa ja lepoa, molempia kitsastelematta, niistä on härän unelmajoulu tehty. Herkkusuu voi intoutua kokkailemaan, mutta ollessaan laiskalla tuulella hän ostaa vain valmiin juustolajitelman, suklaata ja viiniä ja linnoittautuu sohvalle.

Härkä ei siedä kiireistä joulua. Hän tulee ärtyisäksi, jos hän joutuu juoksemaan kahvipöydästä toiseen minuuttiaikataulu kädessään. Toisaalta härkä on perheihminen. Miten yhdistää lojaalius omaa laumaa kohtaan ja hedonistinen mukavuudenhalu? Tämä on jokajouluinen dilemma, joka härän pitää ratkoa.

Härän unelmajouluna kaikki saavat vaellella kotivaatteissa, ja suunnitelmia tehdään korkeintaan seuraavaan ateriaan asti. Nokosten välissä härkä katselee elokuvia ja lukee. Älä kuitenkaan kiukuttele, kun muut houkuttelevat sinua ulos. Kävely ehkäisee makuuhaavoja, ja mikä parasta: kasvattaa ruokahalua!

Lue myös: Härän luonnehoroskooppi

Kaksoset (21.5.–21.6.) lukee ja pelaa pikkutunneille

Kirjoja, pelejä, elokuvia! Joulu merkitsee älylliselle horoskooppimerkille uppoutumista mielikuvituksen maailmaan. Hyvä ruoka on mukava juttu, mutta kaksoset kaipaa ennen kaikkea kulttuuria ja viihdettä.

Kaksoset ahmaisee helposti tiiliskiviromaanin jos toisenkin joulunpyhien aikana. Hän jaksaa pelata tietovisoja pikkutunneille, ja teinikaksonen linnoittautuu huoneeseensa tietokoneen äärelle. Muista kuitenkin syödä ja yritä pitää unirytmistäsi kiinni, niin paluu arkeen sujuu kitkattomammin.

Uppoutumisen vastapainoksi kaksoset tarvitsee seuraa. Välillä hän ilmestyy keittiöön ja palpattaa kaksi tuntia putkeen loistavasta elokuvasta, jonka hän juuri katseli. Hän käy myös mielellään sukulaisten luona selailemassa näiden lahjakirjoja. Kun puheripuli loppuu, kaksoset katoaa taas Keskimaahan.

Lue myös: Kaksosten luonnehoroskooppi

Rapu (22.6.–22.7.) kaipaa samanhenkistä jouluseuraa

Joulu on ravulle riskaabelia aikaa. Tähän juhlaan kiteytyy erityisen paljon tunteita, ja rapu kokee herkästi, että hän ei tule kuulluksi. Ongelmaa ei helpota se, että rapu ei pukahda fiiliksistään, vaan odottaa, että muut lukevat hänen ajatuksensa.

Unelmajoulu tarkoittaa yhdelle ravulle kirkkoa, kinkkua ja perinteitä. Toinen pakenee ulkomaille, koska joulu herättää hänessä kipeitä muistoja. Kaikkein eniten rapu toivoo, että joku ymmärtäisi häntä. Että olisi joku, jonka kanssa rakastaa tai vihata joulua kiihkeästi, edes viestien välityksellä.

Rapu helpottaa omaa oloaan huomattavasti, jos hän kertoo muille selkeästi, mitä hän toivoo joululta. Hänen pitää myös opetella sulkemaan korvansa muiden arvostelulta. Jos joku halveksii himmeleitä, halveksikoot. Jos joku ei ymmärrä, miksi rapu syö aattona pizzaa, olkoot ymmärtämättä.

Lue myös: Ravun luonnehoroskooppi

Millainen on oman horoskooppimerkkisi unelmajoulu? Helinää ja helskettä vai rauhaa ja hiljaisuutta?
Millainen on oman horoskooppimerkkisi unelmajoulu? Helinää ja helskettä vai rauhaa ja hiljaisuutta?

Leijona (23.7.–22.8.), laske hieman vaatimuksiasi

Leijona kaipaa säihkeen täyttämää ja ylellistä, mutta rentoa joulua. Pitopöydän tulee notkua, ja leijonan antamia lahjoja pitää ihastella kovaan ääneen. Rakkaiden kanssa on mukava viettää aikaa, mutta he eivät saa rasittaa leijonaa.

Valitettavasti glamour ja kotoilu ovat monesti ristiriidassa keskenään. Leijona haluaa näyttävän kuusen, amerikkalaiset mistelit ja italialaisen joulukakun, aamusaunan, kirkkomatkan reellä ja perinteisen, mutta kuitenkin ranskalaishenkisen joulupöydän. Läheiset uupuvat jo pelkästä suunnittelusta – saati sitten mahdottomista tehtävistä, joita leijona suoltaa heille.

Leijonan joulu on riidoille altis, koska hänen suunnitelmansa ovat mahtipontisia. Kokeile tänä vuonna sellaista ekstremeä, että ostat laatikot valmiina, etkä passuuta muita. Pystyt siihen, ja joulu sujuu huomattavasti stressittömämmissä merkeissä.

Lue myös: Leijonan luonnehoroskooppi

Neitsyen (23.8.–22.9.) joulu on pilkuntarkka rituaali

Ensin joulusiivous, sitten perunalaatikon imellys. Älkää koskeko vielä lahjoihin! Neitsyen joulussa on selvät sävelet, joita perfektionisti haluaa noudattaa pilkuntarkasti. Pelkkä ajatuskin suunnitelmien muuttamisesta saa hänet ahdistumaan

Neitsyt on se, joka kokoaa astiat, kun muut ovat jo siirtyneet olohuoneeseen löhöilemään. Hän uppoutuu kyllä mielellään itsekin kirjaan – mutta ensin pitää tiskata. Yksityiskohtien parissa nyhvääminen tuo jouluun stressiä, mutta ilman suunnitelmia neitsyt ahdistuu kahta kauheammin.

Tee itsellesi lista, johon kirjaat kolme tärkeintä asiaa, joista haluat pitää kiinni. Tee nämä asiat huolella, mutta muut löysemmin. Voit puunata lattiat hammasharjalla, mutta kukaan ei katso, oletko pessyt vaatekaapit sisäpuolelta. Kun urakka on ohi, onnittele itseäsi ja nauti täysin siemauksin kirjoista ja herkuista.

Lue myös: Neitsyen luonnehoroskooppi

Vaaka (23.9.–22.10.) haluaa muille täydellisen joulun

Vaa’an unelmajoulu on harmoninen juhla lähimmäisten kanssa. Valitettavasti jouluun sisältyy usein ristiriitaisia odotuksia, ja suvun jännitteet nousevat pintaan. Diplomaattinen horoskooppimerkki ahdistuu, sillä hän haluaisi miellyttää kaikkia.

Vaaka on sovittelija, jolle muut tilittävät, miten hirveät sukulaiset ovat taas pilanneet heidän joulunsa. Vaaka ei halua suututtaa ketään, joten hän istuu kiltisti kaikkien kahvipöydässä ja yrittää revetä yhtä aikaa kolmeen paikkaan. Joulun jälkeen hän havahtuu siihen, että loma tuli ja meni.

Mieti tänä jouluna, mitä sinä haluat tältä juhlalta. Tarvitsetko lepoa? Kenen kanssa haluat viettää aikaa? Kaipaatko lainkaan perinteistä joulua? Hoida sukulaisrumba ennen joulua, mutta omista aatto ja pyhäpäivät itsellesi ja lähimmillesi. Hemmottele itseäsi aistinautinnoilla ja rakastamallasi musiikilla.

Lue myös: Vaa’an luonnehoroskooppi

Skorpionin (23.10.–22.11.) juhlii omilla ehdoillaan

Skorpioni on joulunakin ääri-ihminen. Jouluun joko kiteytyy valtavasti odotuksia, tai sitten kyseessä on vuoden turhin ja ärsyttävin pakkojuhla. Skorpioni tekee näkemyksensä joulusta selväksi kaikille.

Toinen puoli skorpionista on synkkä erakko, toinen herkkä perheihminen. Nämä puolet voivat vuorotella jopa samana jouluna niin voimakkaasti, että muut ovat ymmällään. Skorpioni voi touhottaa jouluruoista, mutta halveksii television tarjontaa. Taasko se kauhea Ihmeellinen on elämä? Koska lähdetään kirkkoon?

Kaikkien mielenrauhan kannalta on parasta, että skorpionin joulunviettoon ei puututa. Pisteliäs horoskooppimerkki jaksaa kammeta itsensä sukupäivällisille, jos hän saa viettää loppuajan omissa oloissaan. Ymmärrä kuitenkin vastavuoroisesti myös muita. Perinne, joka ärsyttää sinua, voi olla toiselle tärkeä. Pidä mölyt mahassasi ja kritiikki omana tietonasi.

Lue myös: Skorpionin luonnehoroskooppi

Jousimies (23.11.–22.12.) tulee hulluksi makoillessaan

Pitkiä yöunia, makoilua ja loputtomia päiväunia – mikä painajainen! Eläväinen jousimies tulee hulluksi yhden päivän laiskottelun jälkeen. Hän pitää stressin kurissa, kun joulu sisältää tarpeeksi vaihtelevaa tekemistä.

Ekstrovertit jousimiehet haluavat tavata paljon sukulaisia ja ystäviä. He parantavat maailmaa pikkutunneille glögin äärellä, kokkaavat ja pelaavat. Introvertitkin jousimiehet kaipaavat vaihtelua. Neljän seinän sisällä kököttäminen ei sovi tulimerkille, jonka on pakko päästä happihyppelylle liikuttamaan kehoaan.

Tapaninpäivänä jousimiehen menojalka alkaa jo vipattaa. Kinkku vaihtuu etniseen ruokaan, Sylvian joululaulu diskopallon säihkeeseen. Myös äkkilähdöt alkavat houkuttaa. Onhan tässä jo kotona makoiltu, mitä jos vuosi vaihtuisikin Balilla? Jousimiehen joulukin voi vaihtua päiväntasaajalla.

Lue myös: Jousimiehen luonnehoroskooppi

Kauriin (22.12.–19.1.) pitää sulkea työpuhelin

Kauris on maamerkeistä kunnianhimoisin perfektionisti. Hän raataa marttyyrimaisesti joulun eteen ja odottaa kiitoksia, mutta ei pyydä niitä oma-aloitteisesti. Kauris on usein niin poikki töistään, että kamelin selkä katkeaa joulunpyhinä.

Tämän horoskooppimerkin pitäisi oppia, että joulu on vain joulu. Se ei ole suoristus, jota arvioidaan, ja jouluna saa löysäillä. Kauriin velvollisuus ei ole järjestää unohtumatonta hulabaloota koko suvulle ja päivystää samalla työpuhelimensa ääressä. Jos työpaikka kaatuu joulun vuoksi, vika ei ole kauriissa, vaan firmassa.

Kauriin kannattaa opetella suhtautumaan jouluun kevyemmin, vaikka se ei ole Kristuksen tähtimerkeissä syntyneelle aina helppoa. Ikävät muistot, yksinäisyys ja pettymykset nousevat helposti mieleen. Olet realisti, joten käytä kykyäsi ja järkeistä joulu. Se on kulttuuriperintöömme kuuluva juhla, mutta ei sinun arvosi mittari. Joulu on kuitenkin hyvä syy hellittää.

 Lue myös: Kauriin luonnehoroskooppi

Vesimies (20.1.–19.2.) ei ole perinteiden orja

Elä ja anna muiden elää, on vesimiehen motto. Tämä jalo ajatus muuntuu kuitenkin usein käytännössä vesimiehen itsekkyydeksi. Hän haluaisi viettää joulun omalla tavallaan, ja lähipiirin tulisi hyväksyä tämä mukisematta.

Vesimies ärtyy, jos hänet pakotetaan aamusaunan kautta kirkkoon ja sukulaiskierrokselle. Hänen pitäisi saada puuhastella omassa tahdissaan, eivätkä askartelu ja perinteet kiinnosta. Vesimiehissä on paljon kapinallisia, jotka eivät vietä joulua, vaan häipyvät muihin maisemiin.

Joulun kitkaisuus helpottaa, kun vesimies opettelee kunnioittamaan muita. Vaikka muut viettäisivät joulua täysin eri tavalla kuin sinä, heidän tyyliään ei tarvitse halveksia. Kun arvostat muita, hekin puuttuvat vähemmän valintoihisi. Ja jos kömmit kolostasi hitusen ihmisten ilmoille ja osallistut, voit saada joulusta irti aivan uudenlaista iloa.

Lue myös: Vesimiehen luonnehoroskooppi

Kalat (20.2.–20.3.) unelmoi elokuvajoulusta

Kaloilla on taipumus suhtautua jouluun romanttisesti. Vuodenvaihteen tulisi sujua kuten jouluelokuvissa. Perhe kokoontuu yhteisen pöydän ääreen, kun lumi tuiskuaa ikkunan takana. Aattona kaikki annetaan anteeksi ja väärinkäsitykset selviävät.

Aina ei kuitenkaan käy näin. Kalojen on vaikea kestää sitä, että todellisuus räsäyttää palasiksi hänen joulufantasiansa. Aikuisen pitäisi kuitenkin pystyä kohtaamaan se fakta, että yllätyksiä voi sattua, eivätkä ne ole joulunakaan aina mukavia. Omaa jouluahdistustaan ei myöskään saa kaataa toisten niskaan syyllistämällä heitä.

Tunnemyrsky tasaantuu, kun kalat tekee parhaansa vallitsevassa tilanteessa, eikä haikaile muunlaista joulua. Jos kinkku kärähtää syödään jotain muuta ja nautitaan ulkoilusta ja elokuvista. Sydänsuruissa kärvistelevien kalojen kannattaa käyttää alkoholia maltilla. Muuten tiedossa on itkuisia tilityspuheluita ystäville pitkin aattoa.

Lue myös: Kalojen luonnehoroskooppi

Lähteet: Astrofame, Daily Horoscope

X