Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi helmikuu 2018

Teksti: Astrologi Seppo Tanhua Kuvat: Karine Daisay/Figarophoto/Bulls Press

Helmikuu on kaksijakoista aikaa. Jupiterin ja Uranuksen yhteistyö Merkuriuksen ja Auringon yhtymän kanssa tuottaa työelämään, urakuvioihin ja mahdollisuuksien maailmaan mahtavaa myötätuulta. Tuuli on kyllä sen verran navakka ja puuskainen, että vain rohkeammat ja taitavammat seilorit purjeensa nostavat. Ja sitä kangasta ei kannata sinne mastoon nostaa ihan mahdotonta määrää, etteivät paikat repeile. Toisaalta Venuksen ja Saturnuksen sekstiili hidastaa ja asettaa rakkauselämälle ja oman tasapainon löytämiselle ja rakentamiselle kovat vaatimukset. Aika siis toisaalta pakottaa horjuttamaan rakenteita, mutta myös rakentamaan huolella.

Sitten on vielä kolmaskin kuvio, joka ei varmaankaan koske ihan kaikkia yhtä kovalla kädellä: Marsin ja Neptunuksen neliö vie yhtä ryhmää intuitiivisen toiminnan outoon maailmaan. Parhaimmillaan se voi olla sateenkaaren pään löytämistä ja pahimmillaan täydellistä höpsismiä, jossa arvotaan joka risteyksessä vain joku reitti eteenpäin. Intuitiivinen toiminta, vieläpä neliöaspektissa, vaatii harjoittelua ja herkkyyttä. Vaikka sisäinen tunnelma on pakottava, mitään ei voi runtata tai kuvitella olevansa jotenkin selvänäköinen, on vain annettava intuition johtaa, luovuttava oman ajattelunsa radiotaajuuden kuuntelusta ja mentävä hiljaisuuden kartalla.

On kerta kaikkiaan hieno juttu, että rakkauden, tasapainon ja ihmissuhteiden Venus saa vakavuutta ja vaikuttavuutta Saturnukselta ja tuo tähän aikaan kaivattua painon tunnetta. Muuten eläminen saattaisi muuttua sietämättömän keveäksi ja juurettomaksi. Kun me otamme kiinni innostuksen tuulesta, jota on tarjolla, saatamme menettää kiintopisteemme ja sijaintimme. Emme irrallisina kohta enää tiedä, missä olemme, tai minne olemme menossa. Elämäsi vesistä riippuu sitten se kuinka paljon itse kukin kykenee ja voi seilata tuurilla. Joillakin on vähän karikkoista ja joillekin voi tehdä tosi hyvää hetken vain nauttia tuulesta ja antaa mennä.

Oinas

Sinun kannaltasi tuuli voi olla vähän liikaa edestä, jotta meno olisi oikein maittavaa. Älä käsitä väärin, ei tässä ajassa mitään vikaa ole, mutta et nyt ihan parhaallakaan kurssilla ole. Tunnelmassa on helposti vähän kateutta, kun saattaa tuntua, että muilla tulee enemmän tuloksia vähemmillä panoksilla. Tämä on sinulla vähän sellainen perustyön ja pienten oivallusten jakso, jolla saat kuitenkin paljon aikaan. Vertailu muihin vain on ihan myrkkyä, eikä palvele oman elämäsi eteenpäin menoa mitenkään.

Rakkaus

Rakkaus on vakava asia. Ainakin nyt. Jos suhteesi hoito on jäänyt kesannolle ja huonolle huomiolle, asia on korjattava. Suhde, tai suhteet ylipäätään, vaativat nyt totuudellisuutta ja aitoa huomiota. On katsottava suhteen edellytyksiä ja käytäntöjä täysin rehellisesti. Tämä ei välttämättä ole sinulle nyt kovinkaan helppoa, koska totuus ei sinua nyt ehkä miellytä. Myös sinkkujen tunne-elämä huutaa oman oikeutensa perään: sinun on huolehdittava itsestäsi ja suhteistasi.

Härkä

Kevättä odotellessa… Sinun kannattaa keskittää huomiosi ihan muualle kuin ainakaan mihinkään näyttäviin avauksiin uralla. Työelämän ja muun päivittäisen säätämisen kohdalla voimat voisi laittaa nyt vaikka virheiden korjaamiseen. Huomaat kitkerän hyvin asioita, jotka eivät sinun kannaltasi toimi ollenkaan. Kun nämä käytännön seikat nousevat huomiosi keskipisteeseen, laita ne muistiin ja mieti ihan tietoisesti, miten voisit niitä muuttaa. Tällaisella perkauksella luot paljon tilaa uusille mahdollisuuksille.

Rakkaus

Rakkautta ilmassa… Saturnuksen ja Venuksen sekstiili osuu merkkiisi niin mukavasti, että tilaisuutta ei kannata hukata. Jos haluat parantaa elämäsi ja saada siihen ihan uutta sisältöä, keskity suhteen rakentamiseen rehellisyyden ja harmonian kehittämisellä. Jos tuntuu, että suhteessa ei tapahdu positiivista kehitystä yrityksistä huolimatta, on jotakin aika pahasti vialla. Nyt mikään puolivillainen tai puoliaito ei toimi ollenkaan. Aito kulta paljastuu ihanassa loisteessaan ja katinkulta menettää täysin lumonsa.

Kaksoset

Vaikka onkin ”sukulaismerkkisi” Vesimiehen vuodenaika, olet itse aikalailla kujalla. Jos tällaisilla tuulikulmilla, joita on tarjolla, saat aikaiseksi yhtään mitään, niin olet onnistunut paremmin kuin hyvin. Paras vaihtoehto on nyt ehkä unohtaa kaikki yliyrittäminen ja mennä siihen intuitiomoodiin mahdollisimman rennosti. Jos et odota mitään tuloksia, niin kaikki on kotiinpäin. Eivät nuo taivaskuviot tietenkään niin määrääviä ole, etteikö vapaa ja tietoinen nykykaksonen tee tästäkin jaksosta omansa, mutta ei se ihan helppoa ole.

Rakkaus

”Sen minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.” Väistämättä tulee nyt mieleen tämä vanha sananparsi. Kaikki laiminlyönnit, lupausten pettämiset, välinpitämättömyys ja karkeat sanat, joihin olet sortunut suhteessa, tulevat eteesi. Nämä omat virheesi, joita toki on meillä kaikilla epätäydellisillä, tulevat nyt opettamaan sinua, kehottamaan sinua parempaan. Se voi olla varsin koettelevaa, jos et pysty katsomaan itseäsi silmiin. Koeta olla ajattelematta, että tämä on niin epäoikeudenmukaista ja ota tämä ihan vain kasvun paikkana.

Rapu

Herkkänä tyyppinä sinun kannattaa yrittää intuitiivisen toiminnan vaihtoehtoa. Et sovi oikein tuollaiseen hurjaan uralaukkaan, jota rohkeimmille on nyt tarjolla. Voin kuvitella, että annat mieluummin sisäisten tunnelmien, myös ahdistusten ohjailla sinua ennen tuntemattomilla vesillä ja oudoissa maisemissa. Luulen, että uudet virikkeet, joita tällainen seikkaileva ja haaveksivakin asenne tuo, saattavat saada sinussa aikaan myös uusien ideoiden synnyttämää paloa.

Rakkaus

Rakkauselämässä tämä aika on sinulle rakentavaa ja hienoa. Uskon, että ymmärrät nyt harvinaisen hyvin, mitä itse tarvitset ja mitä suhteesi tarvitsee. Nyt voit ratkaista monia kiperiä kysymyksiä, koska osaat olla hyvin totuudellinen ja rakentava. Muista, että kaikki se, mitä olet itse tekemässä suhteen eteen, on vain Sinun näkemyksesi rakkaudesta. Et voi pakottaa ketään mihinkään, mutta rakkaudellinen asenteesi on vaikuttava.

Leijona

Tuolla alussa kehottelin rohkeita nostamaan purjeita, vaikka tuuli onkin aika puuskainen. Mikäpä sen sopivampaa, että Leijonat ovat yksi merkki, joilla kanttia voisi riittää ja paatti pysyä vielä lapasessakin. Jupiterin tuuli tulee suoraan neliöstä kyllä, joten aloitteiden täytyy olla todella rohkeita ja uudistavia. Sinulla voi olla nyt todellinen näytön paikka, jos itseluottamus ja usko omaan asiaan ja sen moraaliin on ihan täysi. Heittäydy kunnon riskinottoon, mutta valmistaudu ottamaan tulokset yllätyksellisinä, siis rennosti.

Rakkaus

Olet rakkauden oppikoulussa. Pikkaisen vaikeaa tämä nyt sinulle on. Vanhat asiat nousevat kummittelemaan, eivätkä ne todellakaan imartele sinua. Tällaisessa kohdassa kannattaa kritiikkiä ottaa vastaan ja miettiä, mikä silloin meni pieleen ja miten nyt voisit toimia paremmin. Jos otat muutosvalmiin asenteen ja suostut arvioimaan omia tapojasi ihan rehellisesti, saattaa tästä oppitunnista tulla ihan parasta aikaa, mitä olla ja voi. Ei kritiikki kohdistu sinuun, vaan sinun keskeneräisyytesi ilmentymiin, ikäviin tapoihisi. Ne eivät ole sinä.

Neitsyt

Selviät kuukaudesta kaikkein parhaiten, kun olet mahdollisimman avoin kaikelle uudelle. Sekä ympärilläsi että itsessäsi tapahtuu kaikenlaista ja avoimella asenteella ja halulla mennä eteenpäin, löydät varmasti ne parhaat mahdollisuudet. Osaat erottaa liian hullunrohkeat tempaukset, eikä sinun itse tarvitse nyt johtaa, ellet välttämättä halua. Sinun kannattaa tosiaankin olla tarkkana sen suhteen, että se kelkka johon itse hyppäät, vastaa omaa halua ja intuitiota. Sinulla toimii parhaiten sellainen, ”ensin järki ja sitten fiilis”-menetelmä.

Rakkaus

Rakkauselämässä mennään sitten todellakin fiilis edellä. Jos tavoitat oman totuutesi ja sen, mitä sisälläsi, sydämessäsi, todella tapahtuu, voit rakentaa suhteesta paljon paremman. Nyt kaikkien omatunto puhuu vahvalla äänellä, joten rehellisyys on avain kaikkeen. Vanhoja haavoja voidaan parantaa, uusia suhteita voidaan rakentaa vahvalle pohjalle.  Kun Venus on vastamerkissäsi Kaloissa, vaaditaan psykologista silmää nimenomaan omien tunteiden kanssa. Täytyy olla ehdottoman hereillä sen suhteen, mikä oikeasti tuntuu hyvältä.

Vaaka

Sellaista seiskaa. Vaikeinta on ehkäpä päätöksenteko. Kaikkea tapahtuu ihan liukuhihnalta ja tunnelma on vähän sellainen, että keskittyminen on aika vaikeaa. Heilut vähän tyypilliseen tapaasi eri vaihtoehtojen ja mahdollisuuksien välissä ja aika alkaa kulua kaikenlaiseen säätämiseen ja poukkoiluun. Taas tieto lisätköön tehoja, koska tietoisena tästä saatat hyvinkin löytää akanoiden seasta sen kultaisen jyvän, jota lähteä kasvattamaan. Oikeasti tarjolla on tosi hyviäkin juttuja, kunhan löydät omat todelliset motiivisi.

Rakkaus

Nyt olet todella vahvasti tekemisissä oman menneisyytesi, omien tekojesi seurausten kanssa. Tämä voi olla sinulle aikamoisen ahdistavaa, mutta usko pois, tämä on oman oppimisesi kannalta välttämätöntä. Aivan samalla tavalla kuin omat virheesi paljastuvat, näkyy myös kaikki se, mikä sinua on loukannut ja mistä olet kärsinyt. Jotenkin kuitenkin ajassa on myös armollinen ja rauhoittava laatu, joka ehkä estää pahimman draaman syntymistä. Nyt rehellisyyden kautta voi nousta jotakin paljon kestävämpää.

Skorpioni

Nyt projektit siirtyvät sinulla aika kriittiseen vaiheeseen. Yllätyksiä on luvassa ja sinun täytyy varautua nopeisiin ja näyttäviin väistö liikkeisiin. Tämä on ihan normaali vaihe kehityskulussa jossa sitoutumista omiin arvoihisi ja omaan tulevaisuuden uskoosi mitataan. Mitä isommin olet unelmoinut, sen vahvemman voiman saat nyt mukaasi. Epäröintiin ei kannata nyt tuhlata aikaa ja vastavoiman voi aitoon judo tyyliin kääntää omaksi liikevoimaksi.

Rakkaus

Sinulla Saturnuksen ja Venuksen kuvio rakentaa elämää varsin positiivisesti. Sinulle tämä vakavuus ja rehellisyys sopii ja tiedät varsin hyvin omat vikasi, vahvat puolesi ja tarpeesi. Suhde perustetaan nyt uudelleen, joko vanha tai ihan uusi. Sitä ei voi kuitenkaan perustaa ilman rehellisyyttä. Saturnus vaatii, että kaikki rakentaminen perustuu menneisyydestä oppimiselle. Sinulla tämä oppi on hallussa ja oletkin ehkä vain odottanut aikaa, jolloin saat käyttöön kaiken oppimasi ja viesti menee perille.

Jousimies

Sumuinen tunnelma koskee erityisesti Jousimiehiä. Nyt ei ole oikein muita vaihtoehtoja kuin mennä aktiivisesti ja voimallisesti eteenpäin, mutta virran mukana. Voi tuntua vaikealta yhdistää herkkyys ja toiminta, mutta se on taiteellista tekemistä. Teet siis mitä hyvänsä, herätä sisäinen taiteilijasi ja tee se, mitä teet luovasti ja intuitiivisesti. Voit kerrankin vapauttaa itsesi tulosten ajattelemisesta ja vain tehdä sitä, mikä tuntuu hauskalta ja luomisen arvoiselta. Joskus isoin järki on siellä, mikä ei tunnu järkevältä ollenkaan.

Rakkaus

Tasapainoa saattaa olla aika vaikea löytää. Tuntuu, että jokin käsittelemätön asia painaa ja häiritsee. Jos tuntuu vielä siltä, että sitä ei uskalla ottaa esille, tilanne vain pahenee. Voit luottaa siihen, että ajassa on energiaa, joka vaatii rehellisyyttä ja palkitsee siihen tukeutumisesta. Suhteen kannalta on oleellista, että sitä ja siihen kuuluvia ihmisiä aika ajoin käydään läpi ihan suoraan silmiin ja sydämeen katsoen. Voita siis pelkosi ja mene totuuden äärelle rohkeasti: se kannattaa.

Kauris

Mene välillä vähän kuulostellen. Olet laittanut sen verran isoja asioita alkuun ja muutoksia muhimaan, että nyt kannattaa vähän herkällä korvalla tarkkailla tilanteen kehittymistä. Maailma antaa aina jonkinlaisen palautteen, vaikka kukaan ei mitään sanoisikaan. Nyt on hyvä aika tosiaan vähän hillitä menoa ja ottaa tätä palautetta vastaan: miten sinun tekemiseesi suhtaudutaan, miten  homma toimii ylipäätään, oletko itse tyytyväinen, mikä toimii, mikä ei toimi… Kun olet tarpeeksi herkkä kuulemaan piilossakin olevat viestit, osaat korjata suuntaa pienillä ohjausliikkeillä.

Rakkaus

Rakkauden maailmassa tämä on sinulle aivan parasta aikaa! Ei se aina helpointa mahdollista ole, ei se sitä tarkoita, vaan parasta. Koko jakson laatu riippuu ihan täysin suhteen ja siinä olevien ihmisten tilanteesta ja siitä historiasta, miten tähän on tultu. Kaikki koettu tiivistyy nyt todelliseksi, eikä ole mitään muuta mahdollisuutta kuin katsoa totuutta silmiin. Kaikki on mahdollista. Onnellisuus on hyvinkin paljon kiinni siitä, mitä sinä itse haluat, miten sinä itse näet asiat. Rehellisyys on paras kivijalka!

Vesimies

Kylläpä on mahtava kattaus! Merkurius on merkissäsi yhtymässä Aurinkoon ja vastaanottamassa dynaamista ja haastavaa laajenemisen ja eteenpäinmenon huipputuulta Jupiterin neliöltä. Kun tähän lisätään vielä se vanhoja kuormia purkava Uranus Oinaasta, saadaan ihan loistava kombo. Sinulla pitäisi tulevaisuuden ihmisenä olla nyt kaikki tarvittava takatuuli, joten kaikki on kiinni vain omasta rohkeudesta. Voi olla, että usko ihmeisiin, tai lähinnä sen puute, on ainoa hidastava voima. Voit luottaa siihen, että tämä aika voi todistaa todellisen kokosi ja todelliset kykysi. Luota itseesi!

Rakkaus

Sinua täytyy nyt melkeinpä muistuttaa ihmissuhteiden ja rakkauden merkityksestä. Aika on itse asiassa paljon antavampaa, kuin yhtäkkiä osaat ajatellakaan tai huomata. Sinulla on oiva tilaisuus rakentaa suhdetta todella vankalle perustalle, jos vain kiinnität huomiota erityisesti kumppanin tai kiinnostavien ihmisten viesteihin. Kannattaa antautua vähän muiden vietäväksi, jos se tuntuu hyvältä. Herkkyyden ja vankan perustan rakentamisen yhdistäminen menee juurikin sen herkkyyden ja vastaanottavuuden kautta.

Kalat

Sinuun vaikuttaa voimakkaimmin Neptunuksen ja Marsin neliö, joka omituisten tunnelmien kautta pakottaa etsimään uusia reittejä. Sinulla tuuli puhaltelee varsin oikukkaasti ja sitten onkin vain mentävä sen ehdoilla. Jos todella pystyt luottamaan intuitioosi, saatat saada varsin menestyksellisiä kuvioita alkuun ihan onnen kantamoisilla. Jupiter toimii sinullakin myöhästyneenä joulupukkina, mutta lahjat on viskelty vähän outoihin paikkoihin ja ilman nimikortteja. Jos siis edelleen kaipaat lahjoja, joudut menemään ulos ja etsimään ne intuition taskulampun kanssa.

Rakkaus

Sinun merkkisi on koko rakkauselämän hienon rakennusvaiheen polttopisteessä. Tunne-elämäsi ohjaa sinua vastustamattomalla voimalla kohti sellaisia ratkaisuja, keskusteluja ja toimintaa, joka rakentaa paljon parempaa rakkauden ja harmonian maailmaa sinulle. Älä yritä pakottaa mitään, sillä oma aloitteellisuutesi, jota Mars ohjaa, on Neptunuksen hämärtämä. Anna tilanteiden kehittyä kosmoksen viisauden kautta ja oman intuitiosi voimalla. Jos yrität ajatella kovin järkevästi ratkaisujasi, ajaudut umpikujiin.

Lue myös:

Värihoroskooppi: mitä tähtimerkkisi väri kertoo sinusta?

Rakkaushoroskooppi – näistä merkeistä tiedät, että olet löytänyt itsellesi Sen Oikean

 www.astro.fi

 

X