Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi lokakuu 2018

Teksti: Astrologi Seppo Tanhua Kuvat: MVPhotos

Lokakuun teemat liittyvät hyvin paljon Venuksen liikkeisiin. Me kirjoitamme oman hyvinvointimme, tasapainomme ja ihmissuhteidemme alueella uutta lukua kuunnellen Venuksen tarinointia taivaalta. Ei se myöskään Mars ihan hiljaa kykene olemaan, vaikka sen vaikutukset, joita se rakentelee yhdessä Neptunuksen ja Pluton kanssa, tulevatkin aika epäsuorasti henkisistä merkeistä: Kauriista, Vesimiehestä ja Kaloista. Oman lisänsä voimakkaasti uudistavaan aikaan tuo se, että Uranus ja Kuunsolmuakseli pysyvät neliössä Härästä Leijonaan… Kaikki tekijät, jotka osuvat aivan minkä tahansa merkin alkuasteisiin, saavat tästä neliöstä hurjan lisäpotkun.

Kuun alussa juuri peruuttamaan lähtenyt Venus Skorpionissa kohtaa hiljattain etenemään lähteneen Marsin, joka vaikuttaa Vesimiehestä. Erityisesti näillä merkeillä luvassa on tunne-elämän alueella dramaattinen lokakuun alkupuoli, jossa Marsin ja Venuksen kanssa keskustellaan yhteisistä asioista ja omista tarpeista. Näiden välille on aina luotava tasapaino, joka kantaa eteenpäin. Suhteessa on aina annettava ja saatava, yhteisesti ja erikseen. Harvemmin puhutaan peruuttavasta Venuksesta, mutta ajattelisin, että se vaatii erityisesti huolehtimaan, että itse kullakin on suhteessa ja koko sosiaalisessa elämässä riittävän hyvä olla. Meillä kaikilla on oikeus tulla huomioon otetuiksi.

Työelämän ja muun aktiivisen elämän puolella mennään melko dynaamisissa ja uudistuvissa tunnelmissa, kun Mars kiihdyttää vauhtia Vesimiehessä. Mitään suuria läpimurtoja ei taida olla luvassa ainakaan Jupiterin toimesta. Tämä ”Eläinradan Joulupukki” tuntuu olevan juuri nyt aika lailla lomatunnelmissa. Meidän on siis luotettava omiin voimiimme ja uskottava, että parhaamme tekemällä saamme parhaan mahdollisen tuloksen. Pluto ja Neptunus antavat melko arvaamattoman ja mystisen voimalatauksen Marsin luovalle voimalle lokakuun toisen kolmanneksen täyttyessä. Mars tuo tahtoa ja energiaa, jonka suuntaaminen voi olla ilman Neptunustakin hankalaa. Aika villit kortit ovat jaossa.

Oinas

Eteenpäin mennään kuin mummo lumessa: hitaasti ja varmasti. Et ole kovinkaan hyvin kartalla etkä juurikaan saa apuja taivasvoimilta, tuskinpa kanssakulkijoiltakaan. Pluton voimat ovat neliössä, kun Mars sen voimat kohtaa kuun lopussa. Sinulle tämä tarkoittaa voimakasta painetta saada parempia ratkaisuja aikaan. Tällaisessa kiireen ja paineen tunnelmassa tulee aika helposti tehtyä sitten hätiköityjä päätöksiä. Ole varovainen tässä asiassa ja pyri ottamaan rauhallisesti.

Rakkaus

Ymmärrät tämän kuukauden kuluessa yhä selvemmin, että joidenkin asioiden ihmissuhteissasi on muututtava. Vaikka tunnelmat menevät varsin vakaviksi välillä, on asiat kohdattava rehellisesti ja pohjia myöten. Siirtely ja kiertely eivät ole oikein mikään vaihtoehto, koska peruuttava Venus Skorpionissa vaatii kaiken rehellisyyden. Ratkaisujen luulisin kyllä tulevan hyvin konkreettisiksi kuun lopussa.

Härkä

Sinulla on ihan huikea halu kehittää uutta ja yllättävää valmiutta muuttua itsekin tässä. Vastoin yleistä asennettasi, olet nyt ymmärtänyt, että muutos vaatii nimenomaan omaa muuttumistasi, jotta jotakin voi todella tapahtua. Eikä tässä oikein mitään muutakaan voi. On ihan selvää, että asiat ja tapahtumat joita kohtaat, ovat osittain sinun vaikuttamismahdollisuuksiesi ulkopuolella. Silloin on vain luotettava ja tehtävä parhaansa. Avoimin mielin ja rohkeasti.

Rakkaus

Ensin haastetaan arkipäiväiset käsityksesi. Seuraavaksi on vuorossa tilanne, jossa sinunkin on sisältäsi löydettävä täysin rehellinen vastaus kysymykseen: oletko onnellinen, voitko hyvin? Kun punnitset tätä kysymystä tämän kuun loppuun, olet valmis oikeastaan ihan mihin vain saadaksesi oman hyvinvointisi paremmalle tolalle. Kaikki voimat ovatkin sitten tukenasi, kun käyt omaa vapaustaisteluasi, jonka päämäärä on pitää vain hyvät ihmiset lähelläsi.

Kaksoset

Vähän hämmentävän kaksijakoinen kuukausi. No, sitähän se monesti on, Kaksosten elo… Marsin kiihdyttely sukulaismerkissä Vesimiehessä sopii tietysti hyvin energisoivana voimana, mutta Pluton ja Neptunuksen vaikutus voi hyvin sotkea palettia ja kuukauden kuvasta tulee vähän turhautunut ja sekava. Voit vaikuttaa parhaiten tähän tukeutumalla siihen voimaan, jota Aurinko kantaa merkissäsi. Kun luotat sydämeesi ja yhteistyökykyysi, etenkin kuun puoliväli voi olla todella mainio.

Rakkaus

Syviin vesiin… Peruuttava Venus Skorpionissa vaatii sinultakin aika paljon. Ihmissuhteita katsotaan nyt suoraan silmiin, suoraan sydämeen. Sinulle saattaa moni vakava asia ja jopa syytökset tulla ihan yllätyksenä. Et ole ehkä paljonkaan ajatellut viime aikoina omien valintojesi ja sanomisiesi seurauksia. Nyt joudut kuitenkin näkemään kovan kautta, miten omat tekosi palaavat luoksesi kuin bumerangit.

Rapu

Tämä ei ole oikein sinun kuukautesi. Enemmän sinulla on tehtävää ja annettavaa yksityiselämän ja ihmissuhteiden alueella. Nyt ajan teemat ja haasteet menevät suhisten ohitsesi ja sinulla on päällimmäisenä jonkinlainen väsymys tai flegmaattisuus. Meno alkaa maistua vähän paremmin loppukuun puolella, jolloin saat jotakin ihan käytännöllistäkin aikaan. Vastahakoiset tunnelmat syntyvät pitkälle turhautumisesta, joka taas on syntynyt tuloksettomuudesta.

Rakkaus

Elät hyvin intensiivistä aikaa. Nyt suhteiden perustat punnitaan ja katsotaan tarkasti, ettei perustoissa ole mitään valuvikoja. Jotta tulevaisuutesi voi rakentua sinun näköiseksesi, on sinun vartioitava nyt tarkasti, ettei mitään käsittelemätöntä jää häiritsemään. Et luultavasti haluaisi katsoa totuutta ihan näin suoraan silmiin, mutta se on ainoa vaihtoehto. Kun tajuat tämän, huomaat olevasi varsin valmis muutoksiin, ymmärrät tarvitsevasi niitä.

Leijona

Hyvin menee, mutta menköön. Vaikka aihetta mihinkään eeppisiin tuuletuksiin ei olekaan, kaikki tuntuu etenevän ihan jees. Ajatukset kyllä harhailevat ja keskittymisvaikeuksia saattaa hyvinkin ilmetä, kun Pluto ja Neptunus ovat vähän haastavissa asemissa. Olet harvinaisen hyvin kyllä mukana ajan valtimonsykkeessä. Se, mikä hieman hidastaa sinua on se, että tajuat vähitellen, etteivät sinunkaan valintasi ole ihan leikin asia, vaan niillä on seurauksensa. Mieti hiukan valintojasi.

Rakkaus

Aika on varmasti ainakin mielenkiintoista ja opettavaista. Olet tiukasti mukana Marsin ja Venuksen kohtaamisessa, jonka seuraukset punnitaan vielä moneen kertaan. Sinun on ehkä vaikeampi löytää sitä herkkää puoltasi ja todellisia tunteitasi, joita nämä keskustelut ja kohtaamiset vaativat. Tiedät enemmän siitä, mitä haluat tulevaisuudelta kuin siitä, miltä sinusta juuri nyt tuntuu. Se on kuitenkin avain myös tulevaisuudenkuviisi, elämäsi unelmiin ja tienviittoihin.

Neitsyt

Anna asioiden ja töiden edetä omalla painollaan. Et voi ihan kauheasti vaikuttaa suoraan omalla toiminnallasi ja sitten kun voit, on suuri vaara olemassa siihen suuntaan, että sinut käsitetään aivan väärin. Kaikki ovat tällaisessa tilanteessa varpaillaan ja odottavat, että joku muu tekee virheen. Et voi antaa syytä sille, että päädyt syntipukiksi. Nyt tunteet astuvat hyvin paljon arkielämänkin puolelle, koska stressitasot ovat aika korkealla. Pidä melko matalaa profiilia.

Rakkaus

Sinulta vaaditaan nyt aika paljon kärsivällisyyttä. Koet helposti rasittavana ja kohtuuttomana sen jännitteen, joka purkautuu sinua kohtaan, vaikka itse haluaisit rakentaa tilannetta rauhan ja diplomatian kautta. Sinun näkökulmastasi Mars on sotajalalla ja itse lyöttäydyt mieluummin Venuksen kanssa yksiin. Uskon, että voit ilmaista ihan kylmän viileästikin oman kantasi Merkuriuksen tukemana, jolloin tilanne purkautuu varmaan parhaalla mahdollisella tavalla. Älä lähde mihinkään draamaan mukaan.

Vaaka

Aurinko merkissäsi asettaa sinut erikoisasemaan tässä kuussa. Olet ehkä aika immuuni pahimmille ristiriidoille, joita hieman sekava ajanjakso sisältää. Kuun alkuun sijoittuva Marsin ja Auringon kolmio on vain Vaa’oille tarjottu hieno luovuuskohtaus, johon tarttumalla saat halutessasi jonkin täysin oman ja ainutlaatuisen jutun liikkeelle. Haasteena on tapahtumaa vartioiva Saturnus, joka vaatii, että tämä aloite on todella kohtalonkirjoituksesi mukainen.

Rakkaus

Tapahtumia ja tunnelmia riittää tässä kuussa. Mars toimii kannaltasi hyvin, joten saat omia tarpeitasi suhteessa tuotua esiin, ellet ole sanoissasi liian epämääräinen ja hämärä. Sinun kannattaa hyvin avoimesti kertoa, mitä toivot tulevaisuudelta. Onneksi olet luonteeltasi myös diplomaatti, koska tässä ajassa kommunikaatio käydään aika heikoilla jäillä kävellen. Saturnuksen läsnäolo tuntuu myös suhteissa ja tuo vakavuuden vaatimuksen. Nyt ei ole pilapuheiden vaan avoimuuden ja totuuden aika.

Skorpioni

Tasapainoillen ja tunnustellen voit saada kuukauden toimimaan varsin hyvin. Sinultakin vaaditaan ihan uutta otetta, ja vaikket oikein tiedäkään, miten sinun pitäisi toimia, löydät jonkinlaisen reitin eteenpäin, kun seuraat tunnelmia aika herkästi, mutta olet tarpeen tullen valmis käyttämään paljonkin tahdonvoimaasi. Toisin sanoen: tunnista tunnelmat ja astu esiin vahvana toimijana, kun huomaat, että tilanne ja ihmiset sellaista odottavat.

Rakkaus

Vastaukset ovat sinussa itsessäsi. Venymistäsi ja sietokykyäsi mitataan todella. Nyt et oikeastaan voi mitenkään vastata samalla mitalla, vaan Sinun on otettava tämä oppituntina, joka opettaa sinua tarkemmin valitsemaan omaa hyvinvointiasi tukevaa seuraa ja sellaisen ympäristön, joka osaa antaa Sinulle ansaitsemasi arvon. Huomaat varmasti, että sinunkin kannaltasi on parempi vain väistyä riidan tieltä, se ei ole sen arvoista.

Jousimies

Ainoa asia, minkä voisi arvioida häiritsevän on hieman sumuinen tunnelma. Päätösten teossa on hiukan vaikeuksia, koska tuntuu olevan vaikea tietää, mikä tilanne oikein on. Tosiasiat tuntuvat kovasti erilaisilta, riippuen siitä, ketä sattuu kuuntelemaan. Nyt on parasta pysyä aika puolueettomana ja yrittää vain löytää sellaisia ”faktoja”, joista kaikki voivat olla samaa mieltä. Jos tämä ei onnistu, voi keskittyä omien ideoiden eteenpäin vientiin.

Rakkaus

Sama sumuisuus vaivaa rakkauselämää. Sinun on nyt todella vaikea tunnistaa totuutta ja olet altis kuvittelemaan kaikenlaista. Tämä vie helposti väärinkäsityksiin, jotka aiheuttavat monesti myös ihan turhaa draamaa. Älä avaa suutasi sellaisista asioista, jotka ovat ihan omia arvauksiasi, koska todennäköisesti niillä ei ole mitään todellisuuspohjaa. Kaikki menee taas hienosti eteenpäin, jos pitäydyt siinä, minkä tiedät ihan varmasti ja olet valmis rakentamaan yhdessä parempaa.

Kauris

Sinulla on todella vahva kuukausi käsillä. Pluto merkissäsi saa Marsista oivan aisaparin ja taitavalla ja hallitulla voimankäytöllä saat paljon aikaan. Et voi kuitenkaan runnoa päätöksiä ja aloitteita läpi väkisin, koska Venus-voimat vartioivat sinunkin tekojesi laatua. Usko pois, ettei se ole sinunkaan hyvinvointisi etu, että ohitat tässä vaiheessa herkän tunnustelun. Eihän se ehkä ihan sinun lajisi ole, mutta on hieno taito yhdistää raaka voima joustavaan ketteryyteen.

Rakkaus

Rakkausrintamalla tapahtuu. Se ei välttämättä edes näy niin paljon ulospäin, koska tapahtumien avain on salatussa Skorpionin merkissä. Kauriitkin käyvät läpi nyt sisäistä prosessia, jossa etsitään se oma tasapaino. Jos se on kadoksissa, syttyy Marsin luova voima ja alkaa taistelun oman vapauden puolesta. Jos kumppani ymmärtää omat tarpeensa ja sinun tarpeesi, tämä prosessi on äärettömän hieno kokemus, mutta ongelmalliset suhteet näyttävät ongelmansa liiankin selvästi.

Vesimies

Mahtava meininki! Voimaa on kuin pienessä gallialaisessa kylässä. Riskit liittyvät lähinnä herkkyyden puutteeseen. Mars ja Venus ovat hieman törmäyskurssilla, joten sinulta vaaditaan ymmärrystä, ettet mene läpi harmaan hiidenkiven vain huomataksesi saaneesi uusia roomalaisia vihulaisia vaivoiksesi. Saatat myös vauhdikkaassa tunnelmassa jättää omankin sisäisen tunnelmasi kuuntelematta, jolloin rakennat juhlat, joihin et ole muistanut kutsua edes itseäsi.

Rakkaus

Sinun on vähän vaikea eläytyä toisen osaan ja tunnelmaan. Näen, että paras hetki tähän on 20. päivän seutuvilla. Silloin sinun pitäisi ihan aktiivisen kuuntelun ja järjenkäytön pohjalta ymmärtää toista tai toisia. Siinä voi samalla oppia itsestäänkin jotakin ihan uutta. Jos et panosta ollenkaan parisuhteeseen, elämä voi liikahtaa ympärilläsi varoittamatta eteenpäin, niin ettei se enää kysykään sinun mielipidettäsi.

Kalat

Jollakin varsin kummallisella tavalla homma toimii tosi hyvin. Sinun ei kannata ihan liikaa miettiä ja suunnitella. Kun tarkkailet omia fiiliksiäsi ja toimit niiden pohjalta, lopputulos on nyt paras. Älä ota paineita siitä, miltä homma näyttää ulospäin, sillä nyt kehität todellakin omaa ”selkäydinohjautuvuuttasi”. On väheksyttyä, mutta äärimmäisen tärkeää löytää se intuitio, jolla tehdään ”sattumien” kautta toimivia ratkaisuja ja uusia toimintatapoja.

Rakkaus

Opettele ymmärtämään omia tunteitasi ja niiden vaatimuksia. Sinun on aika opetella vaatimaan hyvää käytöstä ja arvostusta itseäsi kohtaan. Saturnuksen ja Venuksen tapaaminen tässä kuussa toimii sinun kannaltasi oikein hyvin. Opetus voi tuntua hiukan raskaaltakin, mutta se voimaannuttaa sinut kuuntelemaan paremmin itseäsi. Peruuttavan Venuksen aikana on kuunneltava itseään tarkasti.

Lue myös:

Värihoroskooppi: mitä tähtimerkkisi väri kertoo sinusta?

Rakkaushoroskooppi – näistä merkeistä tiedät, että olet löytänyt itsellesi Sen Oikean

 www.astro.fi

 

X