Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi marraskuu 2021

Teksti:
Lotta Pellas
Astrologi:
Seppo Tanhua
Kuvat:
Mvphotos

Maailman puristin on tällä hetkellä vähän höllemmässä, mutta puristus kasvaa myöhemmin. Oman voiman löytäminen, oman valon kantaminen talviseen pimeyteen onnistuu vain luottamuksen ja rakkaudellisen viisauden voimin. Helppoa se ei ole. Viime kuussa Merkurius ja Mars yhdistivät voimansa ja sen ne tekevät tässäkin kuussa, kun Merkurius on palannut etenevään liikkeeseen. Nyt kaasu pohjaan. Aika suosii mahdollisimman radikaaleja ja rohkeita ratkaisuja, joissa on selvä pyrkimys oman näköiseen elämäntapaan. Näytellyltä ja lavastetulta elämältä on menossa täysin pohja. He, jotka kuvittelevat, että mukautumalla ja varman päälle pelaamalla saa jonkinlaista turvaa, tulevat pettymään.

Venuksen aspekteista tärkein on kolmio Uranukselle. Tämäkin aspekti tuo vahvaa vapautumisen ja hengitystilan tarvetta. Kuinka kauan voit pitää omaa elämäniloasi ja hyvinvointiasi naftaliinissa tai lepotilassa? Oma tasapaino vaatii rakenteiden uudistamista. Tällainen vapautuvakin liike tapahtuu kuitenkin rauhasta käsin ja rauhaan aina palaten. Nyt kun tunnelma on odottava ja kysyvä, täytyy pyrkiä omaan vahvaan sisäiseen rauhaan. Siitä käsin voi toimia täysin yllättävissäkin olosuhteissa ja muuttuvissa kuvioissa. Kaikkien kannattaa myös etsiä reippaasti sellaista seuraa, joka on hyväksyvää ja elää samanlaisella rytmillä. Uraninen laatu kysyy aina avointa ja elämälle ahnetta asennetta. Nyt kyräily ja lukittuminen alkaa riittää.

Marsin ja Merkuriuksen yhtymäosuus, neliössä Vesimiehen Saturnukseen, tekee tapahtumasta paljon merkityksellisemmän. Ratkaisuilla, joita teemme saadaksemme oman ”luovan sanamme” elävämmäksi, on suuri vaikutus tulevaisuutemme elämänmuotoon. Tämä olkoon ohjenuora: meillä kaikilla on oikeus saada luoda mahdollisimman puhtaasti omasta motiivistamme käsin. Tämä aika osoittaa yhä selvemmin ne toimintamallit, jotka muuttuvat sietämättömän raskaiksi velvollisuuksiksi. Kaiken kaikkiaan maailma on muuttumassa enemmän kuin kuvittelemme. Meidän on vain kuviteltava paras mahdollinen tulevaisuus ja toimittava askel kerrallaan siihen suuntaan. Tämä askel saattaa olla suunnan valinnan kannalta varsin ratkaiseva.

Oinas

Sisäiset tunnelmat ovat aika painostavia. Tiedät, ettet ole tehnyt kaikkea tarvittavaa. Ja toisaalta olet varmasti luottanut moneen asiaan, joihin ei voinut luottaa. Nyt täytyy löytää jostakin yhteys intuitioon. Järkeilemällä ei tule valmista, kun maali siirtyy koko ajan. Luota siihen, mikä ajaa sinua kohti oman voimasi vahvistumista ja toteutumista. Tällainen prosessi vaatii aina suurta rohkeutta, aina nousee huoli toimeentulosta ja omista voimista.

Rakkaus

Tilannetta ei ollenkaan helpota se, että suhdepuolella menee aika vakavaksi. Kun Venus liikkuu Kauriissa, suhdeasioissa on todellisuutta tutkiva vaihe ja neliö Uranukselle kysyy vaikeita kysymyksiä. Millä tavalla vapaus ja hengittävyys elävät suhteessa? Mitä meidän täytyy tehdä, jotta suhde uusiutuu meidän tarpeittemme mukana? Olemmeko samassa rytmissä, onko meillä sama visio tulevaisuudesta? Keskustelu olkoon avoin.

Härkä

Nyt kaikki taitaa olla kiinni omasta uskalluksesta. Kun Mars ja Merkurius aktivoivat Saturnuksen opettavat voimat kuukauden ensimmäisen kolmanneksen lopussa, olet aikamoisessa paineessa omien ratkaisujesi suhteen. Tunnet selvästi, että vanhoilla oletuksilla ja tavoilla et voi enää edetä. Rakenteelliset ongelmat alkavat olla liian raskaita ja ilmeisiä. Nyt täytyy ottaa käyttöön kaikki vapauttavat voimat ja siksi onkin mainiota, että Uranus vaikuttaa sinun merkissäsi.

Rakkaus

Uskon, että ihmissuhteista on sinulle paljon apua tämän kuukauden kuvioissa. Ne ohjaavat joko positiivisella tai negatiivisella tavalla tekemään hyviä valintoja. Sinun heimosi ja tiesi ovat siellä, missä sinua ja tarpeitasi ymmärretään ja kuunnellaan. Alas painaminen, pilkka, kuuntelemattomuus ja aliarvostus osoittavat, ketkä eivät arvoasi ymmärrä. Voit hyvällä omallatunnolla valita sellaista seuraa, joka sitoutuu asioihisi omasta vapaudestaan ja joiden kanssa tunnet aitoa sympatiaa.

Kaksonen

Varsin jännitteellistä aikaa. Se on melkoisen turhauttavaa, kun yrittää analysoida ja järkeillä valintoja, minimoida riskejä ja luottaa entisiin sääntöihin. Koko ajan joku muuttaa sääntöjä. Silloin on pakko katsoa sisäänpäin, löytää oma voima. Jos katsot riittävän syvälle, pimeydessä alkaa hehkua valo. Se on oman voiman kokemus. Katsot samalla pelkojasi: mitä ne oikeasti ovat? Mitä, jos ne toteutuvat? Mitä menetät, mitä saat? Saatko suuremman vapauden, kun kohtaat pelkosi? Etsi oman voiman piste.

Rakkaus

Ihmissuhteet ovat joskus aika turhauttavia. Mutta kukaan meistä ei varmaan pysty antamaan jakamatonta huomiota jatkuvasti. Sitä joidenkin on vaikea sietää. Nyt aika kuitenkin kehottaa sinua katsomaan kaikkea hyvää, mikä ympärilläsi on. Muista, että olet saavuttanut tätä hyvää omien oikeiden päätöstesi ja oikeiden tekojen tuloksena. Tästä on hyvä rakentaa, koska tämä on sinun elämäsi. Mitä ikinä sinulla onkaan, se sopii sinulle  kehittymisen lähtökohdaksi.

Rapu

Luot helposti itsellesi paineita, joita ei tarvitsisi sietää. Yrität lukita odotuksesi tulevaisuuden suhteen johonkin päättämääsi muotoon. Nyt elämä ei sovi tuollaiseen pakottamiseen. Meistä kukaan ei voi päättää, miten elämä etenee. Sellainen tuottaa vain jatkuvia paineita, jatkuvaa turhautumista ja jännitteitä. Sinun täytyy vain ojentaa kätesi tulevaisuudelle, jotta sinne alkaa virrata ideoita ja yllätyksiä, pieniä sattumia ja ihmeitä, jotka saavat sinut taas hymyilemään.

Rakkaus

Kun kaikki pyörii samaa noidankehää, pitää alkaa kysyä oikeita kysymyksiä. Jonkin asian on nyt muututtava, jotakin uutta on tultava kehään. Kehä on murrettava, jotta sinne pääsee jotakin uutta ja laajentuva liike voi taas alkaa. Tutki itseäsi: miksi et ole tyytyväinen? Onko ”vika” ”muissa ihmisissä”? Onko nyt todella tullut aika, jolloin sinun on otettava enemmän omaa tilaa, jotta saat selville, mikä on arvokasta ja tärkeää? Ehkä olet vain itse jumittunut omiin käsityksiisi, joiden vankina nyt olet.

Leijona

On aika todella ymmärtää omia motiivejaan. Kasvavat paineet ja aavistukset, intuitiot ja oivallukset tuovat eteesi yhä vahvemmin ”sen ison kysymyksen”: kysymyksen päämäärästä. Mitä minä tavoittelen? Tarvitsenko kaikkea sitä itselleni, mitä pyrin saavuttamaan? Ehkä oleellisinta olisi ymmärtää, että tärkeintä on löytää oma lahjansa ja luoda siitä käsin, antaa eteenpäin sitä, minkä itsessään tietää ja kokee arvokkaaksi. Marraskuu on aikaa, jolloin täytyy kääntyä sisäänpäin, kysyä.

Rakkaus

Vaikka muutosten paine ja levottomuus kasvaisivat kuinka suuriksi, on säilytettävä varovaisuuden ja rauhallisuuden tunnelma. Se ei tarkoita hitautta tai epäröintiä, vaan sen ymmärtämistä, että elämää rakennetaan yhteistyönä ja se rakentuu parhaiten luonnollisessa rytmissä. Ihmissuhteissa se tarkoittaa sen ymmärtämistä, että voimat voi yhdistää vain hyväksymällä kaikkien oma tahti ja omat askelmerkit. Nyt on tärkeää rakentaa yhteistä voimaa, jolla mennään vaikeidenkin aikojen läpi.

Neitsyt

Älä päästä keskittymistä hajoamaan minkään toisarvoisen takia. Olet mainiossa asemassa oivaltaessasi oikein sen, mitä resursseja sinulla on niissä ihmisissä, joiden kanssa yhteistyö sujuu. Tällainen sosiaalinen tuki luo hienot puitteet aikaansaavalle kuukaudelle, jossa omien isojenkin ratkaisujen tekeminen hedelmällisesti on mahdollista. Katso, ettet missään tilanteessa ala pakittaa omista oikeuksistasi. Älä myöskään alistu taisteluun sellaisista asioista, joiden päättämiseen sinulla on oikeus.

Rakkaus

Sinulla on suorastaan ihmeellisen selvä näkemys siitä, millä tavoilla ihmissuhteet voivat tukea sinua ja miten itse voit tukea muita. Tässä on paljolti kyse siitä, että sinulla on kestäviä ajatuksia ja suoraa tietoa siitä, miten kaaos saadaan paremmin hallintaan ja miten terveellinen järjestys voidaan tuoda tukemaan tasopainoa ja hyvinvointia. Luota itseesi ja näkemykseesi, vaikka et osaisikaan selittää edes itsellesi, miksi tiedät asioita ja miksi olet niin varma. Joskus pilvet vain väistyvät valon tieltä.

Vaaka

Mistä voima ja vaikuttavuus syntyy? Syntyykö se määrästä tai desibeleistä, kovempaa huutamisesta? Vai löytyykö se auktoriteetista, joka taas syntyy puhtaudesta, totuudellisuudesta? Itse uskon vahvasti, että vaikuttamispyrkimyksissä ja esteiden voittamisessa on lähes kokonaan kyse siitä, että muokkaa omaa voimankäyttöään laadullisesti. Jos olet varma asiastasi ja sen oikeutuksesta, samoin kuin tavoista tavoitteiden toteuttamiseksi, voima voi olla ponnistelematonta ja hienovaraista: vastustamatonta.

Rakkaus

Ehkäpä ihmissuhteissa olisi rauhan aika. Kysehän ei kuitenkaan ole mistään merkityksettömästä, vaan meillä on toisiimme käsittämättömän vahvoja yhteyksiä ja vaikutuksia. Olisiko aika antaa tämän todellisen suuruuden tulla kuulluksi? Tuntuu, että ihmissuhteista yritetään luoda jonkinlainen kauppatase tai markkinatapahtuma, jossa ihmisen arvo mitataan. Me emme kuitenkaan voi mitata arvoamme ulkoisilla mitoilla, statuksella tai vaihtoarvolla. Ihmisinä olemme tasa-arvoisia mysteerejä.

Skorpioni

Huikean vahva kuukausi! Tärkeintä on oman tilan ja omien oikeuksien suojelu. Sinun on aika herätä ymmärtämään omaa voimaasi ja omia luovuuden tarpeitasi. Se tarkoittaa koko elämän muokkaamista itsesi näköiseksi. Tämä kuukausi osoittaa ehdottomalla varmuudella elämäsi voimavaroja ja epäkohtia. Sinussa on syntymässä jotakin uutta. Se on niin arvokasta ja tärkeää kehityksesi ja ihmisyytesi kannalta, ettet yksinkertaisesti voi antaa minkään tulla häiritsemään tätä prosessia.

Rakkaus

Jos seura ei ole hyvää, unohda koko juttu. Sinulla on erittäin vahva ja itsenäinen kuukausi menossa. Saat olla nyt oma muuttuva itsesi. Jos saat juuri tällaisena ymmärrystä, iloista ja syvällistä seuraa, niin se kelpaa paremmin kuin hyvin. Näkemyksesi ja viisautesi on kasvamassa uusiin mittoihin ja ymmärrät, että rakkaus on paljon mielipiteitä tärkeämpää. Niin kauan kuin muut eivät tätä ymmärrä, olet mieluummin vaikka yksin. Mutta kyllähän toisen valonkantajan seura aina kelpaa.

Jousimies

Suosittelen suurpiirteisyyttä ja joviaalisuutta. Tietysti voisi alkaa harmittelemaan maahan kaatunutta maitoa tai kaikkia niitä ongelmia, jotka elämää rajoittavat. Nyt on kuitenkin pidettävä fokus kokonaisuudessa. Ratkaisuja on aina tehtävä vajavaisen tiedon perusteella ja tämä pätee ehkä enemmän kuin koskaan. Silloin täytyy ottaa intuitio ja kokonaisvaltainen ajattelu mukaan. Se tarkoittaa myös tunnevoimien kuuntelua, koska ne toimivat yllättävän hyvin kulloisenkin hetken kompasseina.

Rakkaus

Oletko oman elämäsi ohjaimissa, komentosillalla edes? Toivottavasti. Kaikki on jatkuvassa liikkeessä, jossa on hyvä olla vaikuttamassa oman elämänsä kurssiin ja reitinvalintoihin. Nykyaikainen ihminen ei voi, ilman kasvavaa sisäistä levottomuutta, antautua ulkoa ohjattavaksi. Se ei ehkä aluksi tunnu hankalalta, vaan vain ihanalta huolenpidolta. Jossakin vaiheessa kuitenkin kuskin paikalle on pakko päästä. Varsinkin tällaisena aikana, kun asioita on pakko muuttaa. On myös tehtävä isoja ratkaisuja.

Kauris

Nyt kävi niin, etten löydä oikein mitään vikaa kuukaudestasi. Olet onnistunut keräämään sellaista henkistä tai aineellista pääomaa, jolle on nyt käyttöä. Ainoa este tämän tilanteen hyödyntämiselle on puutteellinen itseluottamus. Kiire ei kuitenkaan ole. Kun tarkkailet maailmaa ja ympäristöäsi mahdollisimman laajasti ja syvästi, ymmärrät varmasti, mihin voi lahjakkuuttasi ja osaamistasi käyttää mahdollisimman hedelmällisesti. Nyt on todella tärkeää asettaa myös yhteisön etu vaakakuppiin.

Rakkaus

Ihmissuhteet voivat nyt toimia hyvänä peilinä omien ajatustesi ja ideoidesi vaakana, tai laboratoriona. Sinulla on myös ihmissuhteissa paljon enemmän annettavaa. On tärkeää, ettet ”kätke kynttiläsi vakan alle”. Mikään ei muutu toivomaasi suuntaan, ellet tuo ajatuksiasi ja visioitasi esille. Voit olla aika varma siitä, että hyville ajatuksillesi on mainio ja vastaanottava maaperä. Olet tällä hetkellä visionäärin asemassa ja voit esimerkin kautta näyttää, miten ajan haasteisiin suhtaudutaan.

Vesimies

Vaikka miten painaa ja yrittää, tuntuu, ettei mikään etene siihen tahtiin, tai edes siihen suuntaan, kuin toivoisi? Tässä kuussa on tärkeää huomata ja oivaltaa se, että matka tehdään askel kerrallaan. Ja jokaisen askelen on tapahduttava matkanteon ilon saattamana. Nyt otettavat askelet ovat merkittäviä, jolloin alkaa helposti ajatella koko matkaa ja sen valtavuutta, vaikka ei tietoisesti niin tekisikään. Älä pelkää tehdä isoja ratkaisuja, rakenteet ovat muuttumassa.

Rakkaus

Venuksen tärkein aspekti tulee Uranukselle ja tämä voi neliöasetelmassa olla sinulle myös aika vaativa. Vain jos asetut muutosvastarintaan. Anna  ihmisille ja kosmokselle tilaisuus järjestäytyä ympärillesi uudelleen, ilman huolesi ja puuttumisesi tuomaa stressiä. Huomaat vähitellen, että asioiden täytyi tapahtua juuri näin. Huomaat, että se on ollut tarpeellista ja tarkoituksenmukaista. Kun laitat pieniä aloitteita liikkeelle ja annat niiden elää omaa elämäänsä, ne kantavat.

Kalat

Olet melkoinen jokeri tässä pelissä. Sinulla on hyvä keskusteluyhteys oman sisimpäsi ja herkkyytesi kanssa. Se voi ohjata sinut hienojen ideoiden ja kykyjesi äärelle. Kun mietit, mitä todella haluat tehdä, voit luopua kaikesta turhasta ja keskittyä ottamaan ensiaskeleet udella tiellä, jonka ainoa tienviitta on oman lahjakkuuden ja luovuuden todeksi tekeminen. On aika tutkia tarkkaan, millaista maailmaa haluat luoda, millaiselle tulevaisuudelle haluat olla uskollinen.

Rakkaus

Anna itsellesi lupa uudistua. Älä vaadi, äläkä anna vaatia itseltäsi mitään, mikä ei jostakin syystä herätä intoasi. Nyt on elämäsi laadullisen uudistamisen aika. Mennyt jakso on saanut sinut näkemään monet elämäsi kiinnostuksen kohteet ja ihmiset ihan uudessa valossa. Elät tunteellisen suursiivouksen aikaa. Päälle vyöryvä tyhjyys ei ole vihollinen, vaan ystävä. Se voi tuntua pelottavalta, mutta voit olla varma, että kaikki tärkeä elämässäsi säilyy. Tarvitset tilaa myös uudelle.

X