Itsetuntemus

Anna Perhon Anna mennä! -verkkovalmennus, osa 11: ”Pelko ei ole ongelma”

Mitä tekisit, jos et pelkäisi? Anna mennä! -verkkovalmennuksen yhdennessätoista osassa paneudutaan pelkoon ja ahdistukseen.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Mirva Kakko

Anna Perhon Anna mennä! -verkkovalmennus inspiroi ja auttaa sinua kohti kaipaamaasi muutosta.

Mitä tekisit, jos et pelkäisi? Anna mennä! -verkkovalmennuksen yhdennessätoista osassa paneudutaan pelkoon ja ahdistukseen.

Anna mennä! -verkkovalmennus on muutosvalmennus, jonka tehtävänä on inspiroida ja auttaa sinua kohti kaipaamaasi muutosta.

Pelko ja ahdistus voivat estää kulkemisen kohti omia tavoitteita ja haaveita.

– Pelko, jota tunnemme, ei ole ongelma, vaan se, mitä teemme suhteessa ongelmaan, Anna mennä! -valmennuksen pitäjä, toimittaja, yritysvalmentaja ja inspiraatiopuhuja Anna Perho sanoo.

Pelkoja kohti välttelemisen sijaan

Moni välttelee pelon ja ahdistuksen takia muutosta. Muutoksen vältteleminen voi toimia hetken.

– Usein kuvittelemme, että välttelemällä jonkun asian tekemistä meidän ei tarvitse kokea sitä kipua ja niitä hankalia tunteita, joita sen tekeminen tuottaa.

Pidemmän päälle keino ei toimi kovinkaan hyvin, sillä välttely ei saa ihmistä tyytyväisemmäksi.

– Mikä meidät tekee tyytyväiseksi, on se, että teemme reaalimaailmassa asioita, jotka vievät meitä edes millin kohti sitä, mitä oikeasti haluamme.

Miksi pelko itsessään ei ole ongelma vaan todella tärkeä tunne? Miksi aivomme suosivat tuttua muutoksen sijaan? Miten mielen vuoristoradan saa pysäytettyä? Miten saada liioitellun suureksi paisuneet ajatukset mittasuhteisiin? Mitä tehdä, kun pelot iskevät? Miten päästä eteenpäin, kun ahdistaa? Katso Annan vastaukset videolta!

 

Innostuitko? Liity Anna mennä! Muuttujan käsikirja by Anna & Anna -Facebook-ryhmään, josta saat ladattua valmennuksen työkirjan itsellesi. Myös kaikki valmennuksen videot ovat katsottavissa Facebook-ryhmässä. Anna.fi:ssä julkaistut Anna mennä! -videot löydät täältä.

X