Itsetuntemus

Suomalaisnaisen pieni unohdus tuli törkykalliiksi – ”Maanantaina naama kalpeni”

Joskus sitä toivoo, että oma muisti toimisi paremmin. Pyysimme lukijoitamme kertomaan kalleimmat unohduksensa.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
iStock

Unohdus voi maksaa rahaa. Kuvituskuva.

Joskus sitä toivoo, että oma muisti toimisi paremmin. Pyysimme lukijoitamme kertomaan kalleimmat unohduksensa.

Pienen unohdukset arjen pyörteissä ovat tavallisia. Avaimet saattavat unohtua oveen, jogurttitölkki jäädä kauppaan tai synttärionnittelut lähettää ystävälle. Useimmiten unohduksista ei seuraa sen suurempaa haittaa, mutta joskus unohdus voi tulla kalliiksi.

Kysyimme Annan Facebookissa, mitkä ovat olleet lukijoidemme kalleimpia unohduksia. Seuraavat unohdukset ovat jääneet unohtumattomasti mieleen:

Herätyskello unohtui ja maksoi lentoliput ja hotelliyön

Susanna Kaste oli siskonsa kanssa matkalla Lontoossa. Paluupäivää edeltävänä iltana kumpikaan ei ollut muistanut laittaa herätyskelloa päälle aamuksi.

”Tulimme lentokentälle viime tipassa, emmekä enää päässeet lähtöselvityksestä läpi. Ei kun visa vinkumaan, jotta saimme seuraavaksi päiväksi uudet lentoliput. Hotelliyökin piti varata.

Kaiken kukkuraksi olisimme ehtineet kentälle ajoissa, jos olisimme menneet taksilla, mutta pihistelimme vähän väärässä kohdassa. Hintaa herätyksen unohtamiselle tuli noin 500 euroa.”

Lue myös: Lentoemäntä kertoo 5 asiaa, joita ei välttämättä kannata tehdä lentomatkan tullen

Unohdus kalatiskillä veti verettömäksi

Nanne Lönnberg oli 15-vuotiaana töissä ruokakaupassa. Hänen vastuullaan oli laittaa kalatiski kuntoon lauantaina, kun kauppa meni kiinni. Hän sammutti kalatiskin ja pesi sen puhtaaksi. Sen jälkeen hän laittoi kalat takaisin tiskiin ja oli iloinen siitä, että homma oli tehty.

Siihen aikaan kaupat eivät olleet auki sunnuntaisin.

”Maanantaina naama kalpeni. Jäät olivat sulaneet ja kalat menneet pilalle. Olin unohtanut pistää tiskiin virrat päälle.”

Kalat marketin kalatiskillä menivät pilalle. © iStock

Silloin olisi kannattanut muistaa lotto

Euromääräisesti kallein unohdus lienee tällä kyselyn vastaajalla:

”Vakiorivin uusiminen lottoarvonnassa maksoi minulle 11 505 euroa. Olisi ollut 5+1 oikein”, kertoo Lilli Mustonen.

Unohdus maksoi vain postikulut, 100 euroa

Kun Emma Lehdon perhe oli ajanut jo noin 1000 kilometriä Espanjan vuokra-asunnolta takaisin kotia kohti, he huomasivat, että kaikki tuliaiset olivat unohtuneet asunnolle.

”Emme enää kääntyneet takaisin. Ilmoitimme asunnon omistajalle, että sangriat ja viinit hän saa itse juoda, ja pyysimme laittamaan loput tuliaiset postiin. Postimaksut maksoivat lähemmäs 100 euroa, mutta lapset saivat tuliaisensa.

Lue myös Kotilieden juttu: Tässä ovat Suomen myydyimmät irtokarkit – yksi järisyttäväksi hitiksi noussut uutuus mylläsi tilastot uusiksi

Autoilijan klassinen unohdus

Kun Eila Strand lähti autollaan pihasta, kuului vain pieni kolahdus.

”Lämmittimen johto oli jäänyt kiinni autoon, kun lähdin ajamaan. Huomasin vasta perillä, mitä olin unohtanut. Onneksi auto ei mennyt rikki, mutta uuden lämmitysjohdon jouduin hankkimaan.”

Unohdus olisi voinut tulla paljon kalliimmaksikin. Jos lämmitysjohto jää autoon roikkumaan ajon ajaksi, se voi moukaroida puskuria tai auton kylkiä. Lisäksi pistorasia voi vaurioitua, jos johto on siinä kiinni auton lähtiessä liikkeelle.

Vahingon keskihinta on vakuutusyhtiön mukaan peräti 1000 euroa.

Kultaakin kalliimpi unohdus! Yksi jäi matkasta

Nina Haimila oli miehensä kanssa hakemassa töiden jälkeen lapsia päiväkodista ja iltapäiväkerhosta. Kotipihalla he huomasivat, että lapsia olikin kyydissä vain kolme, yksi puuttui.

”Auto ympäri ja nopeasti takaisin. Siellä unohtunut muksu oli kiukkuisena odottamassa päiväkodin pihalla.”

Myös nämä unohdukset olivat kalliita:

  • Uusi puhelin jäi auton katolle.
  • Unohtui lisätä öljyä autoon: seurauksena konerikko.
  • Vuokra-asunto jäi irtisanomatta.
  • Parkkikiekko.
  • Nopeusrajoitus.
  • Sormukset.
X