Hyvinvointi

Korsetti kuntoon – Testissä vatsalihastreeni Selätin-laitteella

Teksti:
Anna.fi

Littana ja pyöreä Selätin on helposti lähestyttävä kuntoilulaite. Sen kanssa ei voi mennä pahasti vikaan. Ainoana varoituksena voisi olla, ettei laitteen päälle kannata nousta kovin lennokkaasti, se voi pyörähtää alta.

Selätin

Selättimen mukana tulee yhden sivun ohjepaperi liikkeistä. Niistä suurin osa tehdään seisaaltaan laitteen päällä. Aluksi täytyy löytää keskivartalosta oikeat lihakset. Käsiä heiluttamalla saa kyllä alakropan kiertymään, mutta varsinkin paluu takaisin keskelle tuntuu tahmealta.

Kun pitää vatsan ja alaselän jämäkkänä, hartiasuunta pysyy paikallaan ja alavartalo kiertyy vuoroin oikealle ja vuoroin vasemmalle.

Selätin

Mitään varsinaista hikijumppaa aktiiviliikkuja ei saa Selättimen kanssa aikaiseksi ohjeen perusliikkeeillä. Pyörittely toimii kuitenkin mukavana alku- tai loppulämmittelynä treenin kanssa ja herättelee keskivartalon tukea lempeästi.

Vauhtia pystyy lisäämään nopeasti, kun homman juju on selvillä. Selätin pyörii kevyesti, joten vastus pysyy koko ajan pienenä.

Parhaita liikkeitä Selättimen kanssa ovat lankuttaminen sekä lantion nosto. Keskivartalon saa pitää tiukkana pakettina, kun pitäisi yhtä aikaa pysyä lankussa ja pyörittää käsillä Selätintä puolelta toiselle.

Lue myös:

Jumppaa keskivartalo kuosiin
Vatsalihastreeni – Korsetti kuntoon!
Vatsa töihin

Teksti: Aino Loikkanen
Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Kotilääkäri 3/2015

X