Liikunta

Avaa ja aktivoi kehoa jumppakuminauhalla – Katso kuvalliset ohjeet!

Teksti:
Anna.fi

Valmistaudu liikuntasuoritukseen avaamalla keho vetreäksi. Tutustu Fibaco-valmennuskeskuksen Anna-Leena Toivasen laatimiin ohjeisiin. Mallina toimii Ladies European Tourilla ammattilaisena pelaava Linda Henriksson.

Katso myös: Muista avaavat liikkeet ennen golf-kierrosta – Katso helpot ohjeet!

1. Käsien avaus sivulle

Käsien avaus sivulle

Pidä kädet suorana edessä hartiatasossa. Avaa käsiä sivulla auki puristamalla lapaluita yhteen ja avaamalla rintakehää. Jarruta hitaasti kädet alkuasentoon päästämättä kuminauhaa löysäksi. Tee vastuksen voimakkuudesta ja tavoitteestasi riippuen niin monta toistoa, että tunnet hieman lihasväsymystä yläselässä.

2. Ylävartalon kierto seisten yhdellä jalalla

Ylävartalon kierto seisten yhdellä jalalla

Pidä lantio, keskivartalo ja hartiarengas vakaana. Kierrä ylävartaloa molemmat kädet suorana niin pitkälle kuminauhan suuntaan kuin pääset. Uloshengityksellä kierrä keskivartalon voimalla ylävartalo suoraan eteenpäin.  Tee niin monta toistoa, että tunnet hieman lihasväsymystä keskivartalossa – pyri kuitenkin tekemään molemmille puolille sama toistomäärä.

3. Koko kehon herätys

Koko kehon herätys

Pidä lantio suoraan eteenpäin ja kädet suorina rintakehän suuntaan koko liikkeen ajan. Aloita toinen jalka koukussa kiertäen samanaikaisesti rintakehä mahdollisimman sivulle. Ojenna koukistunut jalka suoraksi ja samanaikaisesti kierrä rintakehä keskivartalon avulla suoraan eteenpäin, jolloin kuminauha kiristyy. Tee 10–15 toistoa molemmille puolille.

4. Ylävartalon kierto stanssissa

Ylävartalon kierto stanssissa

Pidä selkä ja kädet suorana koko liikkeen ajan. Kierrä ylävartaloa niin pitkälle sivulle, että tunnet kevyen venytyksen kuminauhan avustamana. Uloshengityksellä kierrä keskivartalon voimalla ylävartaloa alas ja hieman keskilinjan ohi. Tee niin monta toistoa, että tunnet lihasväsymystä keskivartalossa – pyri kuitenkin tekemään molemmille puolille sama toistomäärä.

Lue myös:

Selkä kuntoon joogalla: 6 + 1 liikettä
Pilates hoitaa selkää – katso jumppavideo

Verryttele vetreäksi

Teksti: Jari Jokinen ja Anna-Leena Toivanen
Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Anna Golf 2015

X