Liikunta

Ex-taitoluistelija Mila Kajas, 49, alkoi skeitata ja kertoo nyt 5 hyvää syytä, miksi skeittaaminen sopii myös keski-ikäisille

Mila Kajas-Virtanen alkoi viime kesänä harrastaa skeittausta. Hän kannustaa kokeilemaan lajia rohkeasti – ikään katsomatta.

Teksti:
Tyyne Pennanen
Kuvat:
Niclas Mäkelä

– Tuntuu hyvältä, kun tekee jotain jännittävää, Mila Kajas-Virtanen sanoo.

Mila Kajas-Virtanen alkoi viime kesänä harrastaa skeittausta. Hän kannustaa kokeilemaan lajia rohkeasti – ikään katsomatta.

– Ei, en osaa oikeasti yhtä ainoatakaan temppua! Mila Kajas-Virtanen, 49, parahtaa, kun häntä pyytää puhumaan  skeittaamisesta. Hän hurahti lajiin viime kesänä, vaikka skeittaus usein mielletäänkin pikkupoikien tai teinien harrastukseksi.

Tässä viisi syytä, miksi se kuitenkin Milan mielestä sopii kaikenikäisille.

1. Skeittaus on itsensä voittamista

– Skeittaus on jännittävintä, mitä olen tehnyt vähän aikaan. Minun on pitänyt rohkaistua, että olen uskaltanut nousta laudalle, rampilla skeittaamisesta puhumattakaan. En vielä osaa temppuja, hyvä kun osaan jarruttaa. Mutta tuntuu hyvältä, kun tekee jotain jännittävää ja voittaa itsensä peloista huolimatta.

Lue myös: Niina Lahtinen panostaa mieluummin lapsiinsa ja työhönsä kuin kodinhoitoon: ”Huikkaan tytöille, että syökää mitä kaapista löytyy”

2. Tapaat huipputyyppejä

– Kaikki lajin parissa tapaamani ihmiset ovat huipputyyppejä. Heitä yhdistää rakkaus skeittaamiseen.  Skeittiparkissa kaikkia arvostetaan taitoihin katsomatta. Vaikka en osaa mitään, skeittijampat antavat minulle tilaa, kun on minun vuoroni mennä. Skeittaajat ovat kaikenikäisiä, ja laji voi viedä mennessään kenet tahansa.

3. Skeittilautoja on eri tarpeisiin

– Skeittilautoja on erilaisia, ja jokaisen tarpeisiin löytyy jotakin.  Esimerkiksi pitkät laudat eli longboardit ovat oivallisia pidemmille matkoille ja kruisailuun, kun taas perinteinen skeittilauta on tarkoitettu rampeille ja temppuiluun.

Katso videolta, kun Mila testaa eri skeittilautoja.

4. Skeittaus on laji, jota voi harrastaa melkein missä vain

–  Jos kotioven edustalla on asvalttia, niin ei muuta kuin lauta kainaloon. Skeittausta voi harrastaa melkein missä vain.

5. Yhteinen harrastus perheen teinin kanssa

– Skeittauksesta voi yrittää saada yhteisen harrastuksen perheen teinin kanssa, vaikka epätodennäköistä se on. Tyttärelläni on skeittilauta, mutta hän taitaa pitää minun skeittaustani vain nolona. Mutta ainakin voi yrittää saada skeittauksesta yhteisen harrastuksen ja puheenaiheen!

X