Seksielämä

Nämä 10 merkkiä paljastavat hyvän rakastajan

Hyvän rakastajan voi usein tunnistaa jo ennen kuin ensimmäistäkään suudelmaa on vaihdettu. Kiinnitä huomiota näihin 10 piirteeseen, jotka enteilevät hänen olevan mahtava myös makuuhuoneessa.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
Istock

Yksi hyvän rakastajan tyypillinen tuntomerkki on se, että hän huomioi kumppaninsa muuallakin kuin sängyssä.

Hyvän rakastajan voi usein tunnistaa jo ennen kuin ensimmäistäkään suudelmaa on vaihdettu. Kiinnitä huomiota näihin 10 piirteeseen, jotka enteilevät hänen olevan mahtava myös makuuhuoneessa.

Uuden kumppanin seksuaalisuudesta voi päätellä paljon jopa ennen ensimmäistä suudelmaa. Asiat, jotka kertovat ihmisen aistillisuudesta ja seksitaidoista, ovat joskus yllättäviä.

Asiantuntijat neuvovat kiinnittämään huomiota esimerkiksi deitin ruokahaluun, tanssitaitoihin ja tapaan, jolla hän suhtautuu erilaisiin mielipiteisiin:

1. Hyvä rakastaja kuuntelee sinua

Tämä piirre ei ehkä tunnu liittyvän seksiin mitenkään. Se kertoo kuitenkin tärkeitä asioita ihmisen kyvystä huomioida muut. Hyvä rakastaja on herkkä kumppaninsa tarpeille. Hän on kiinnostunut siitä, mikä toista kiihottaa ja jaksaa keskittyä kumppaniinsa.

Huomioiva rakastaja onkin myös vaatteet päällä kiinnostunut sinusta, tunteistasi ja mielipiteistäsi. Hän ei keskeytä sinua tai ole välinpitämätön, vaan koet tulevasi nähdyksi, kuulluksi ja kunnioitetuksi.

2. Hyvä rakastaja katsoo kunnolla silmiin

Silmiin katsominen on usein intiimimpää kuin näyttävät eleet ja rohkeat puheet. Taitavan rakastajan ei tarvitse kikkailla kulmakarvoillaan tai nikkailla silmää. Riittää, että hän katsoo sinua keskittyneesti, ja välillenne syntyy intiimi tilanne jopa ihmisvilinässä.

3. Hyvä rakastaja koskettelee sinua kauniisti arkisissa tilanteissa

Eroottisesti elinvoimainen ihminen koskettelee kumppaniaan muuallakin kuin sängyssä. Hän ei ole kuitenkaan lääppijä, vaan hän osaa koskettaa tyylikkäästi oikeissa tilanteissa. Hän hipaisee hiukset kasvoiltasi tuulessa, tarttuu käteesi kaupungilla ja ohjaa sinut selästä kevyesti koskettaen ravintolapöytään.

4. Hyvä rakastaja on hauska

Hyvä seksi on vapauttavaa, aivan kuten huumori. Hauska flirttailu on sytyttävää ja se kertoo, että toisella on pilkettä silmäkulmassa. Hän ei pingota, vaan on kujeileva ja leikkisä.

5. Hyvä rakastaja uskaltaa tanssia

Tanssiminen on samanlaista primitiivistä, fyysistä eläytymistä kuin seksi. Se, että uskaltaa tanssia julkisesti, kertoo fyysisestä itsevarmuudesta ja heittäytymiskyvystä. Oman elämänsä Travoltaan kannattaa siis tutustua lähemmin – varsinkin, jos hän nauraa sekoillessaan askelissaan.

6. Hyvä rakastaja nauttii ruoasta

Englantilainen kirjailija ja seksiguru Tracey Cox uskoo, että tapa, jolla ihminen suhtautuu ruokaan, kertoo hänen seksuaalisuudestaan. Coxin mukaan intohimoinen rakastaja nauttii ruoasta. Hän ei hotki hätäisesti tai nirsoile, vaan maistelee kaikkea ennakkoluulottomasti ja nautiskellen.

Cox kehottaa kiinnittämään huomiota tapaan, jolla treffikumppani syö ja puhuu ruoasta. Imeskeleekö hän jäätelöä estottomasti vai lipittelee varovaisesti? Haukkaako hän hampurilaista ronskisti vai paloitteleeko annoksen säntillisiksi kuutioiksi? Onko ruoka hänelle vain polttoainetta vai tuoksuja ja makuja tulviva nautinnonlähde?

7. Hyvä rakastaja on avoin ja utelias

Parin seksuaaliset mieltymykset osuvat harvoin 100-prosenttisesti yksiin. Hyvä rakastaja ei kuitenkaan tyrmää toisen toiveita, vaan antaa mahdollisuuden uusillekin asioille. Hän on valmis kokeilemaan ja tekemään kompromisseja kumppaninsa vuoksi.

Amerikkalainen avioliitto- ja seksuaaliterapeutti Isadora Alman sanoo, että tapa, jolla ihminen suhtautuu uusiin asioihin ja muiden mielipiteisiin, kertoo hänen seksuaalisuudestaan. Uteliaisuus ja suvaitsevaisuus erilaisuutta kohtaan kertovat, että hän on avoin ja huomioiva myös lakanoiden välissä.

8. Hyvä rakastaja on esteetikko

Erotiikka puhuttelee samoja aisteja kuin taide. Tajunnanräjäyttävä seksuaalinen kokemus on järkeilyn tuolla puolen. Se koskettaa kehoa, tunteita ja alitajuntaa. Kiinnostus niin taiteeseen kuin vaatteiden väriyhdistelmiin tai kitaransoittoon kertoo estetiikantajusta. Tracey Coxin mukaan se on seksuaalisesti lupaava merkki.

9. Hyvä rakastaja rikkoo arkirutiineja

Rutiinienkin rikkominen kertoo seikkailunhalusta. Kiinnitä huomiota siihen, palvelevatko säännöt deittisi elämää vai palveleeko hän niitä. Keksiikö hän hauskoja päähänpistoja ja spontaania hemmottelua? Miten hän suhtautuu, kun ehdotat, että muuttaisitte suunnitelmaanne?

10. Hyvä rakastaja saa sinut rentoutumaan

Vapautuminen on hyvän seksin edellytys. Vaikka ihana jännitys kutittelisi vatsanpohjaasi, tämän ihmisen seurassa et pingota. Voit sanoa hölmöjä asioita etkä mieti koko ajan, miltä näytät ja millaisen kuvan annat itsestäsi. Hyvän rakastajan seurassa on yksinkertaisesti hyvä olla.

Lähteet: Cosmopolitan, Psychology Today, Tracey Cox

X