Seksielämä

Orgasmi piristää paremmin kuin kahvi – vinkit aamuseksiin, joka avaa takuulla silmäsi

Hormonit hyrräävät aamulla, minkä vuoksi seksi tuntuu kukonlaulun aikaan paremmalta kuin illalla. Aamuseksi kohentaa myös mielialaa, laskee stressiä ja parantaa unirytmiä. Listasimme vinkit, joiden avulla unikekokin innostuu lempimään aamulla.
30.8.2019 Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Säästelemme seksin usein iltaan, koska ajattelemme sen rentouttavan. Herätyskellon torkuttaminen voi houkutella enemmän kuin se, että heräisimme aikaisemmin, jotta ehtisimme rakastella aamulla.

Aamuseksi parantaa elämänlaatua

Vireyden ja mielialan kannalta seksiä kannattaisi kuitenkin harrastaa aamulla. Healthline-lehti on listannut aamuseksin hyötyjä, jotka pohjautuvat tutkimustietoon. Rakastelu kannattaa keskittää aamuun etenkin, jos olet stressaantunut, alakuloinen tai seksi tuntuu laimealta.

Lue myös: Seksuaalinen haluttomuus parisuhteessa – näin sytytätte kipinän uudelleen

5 syytä harrastaa aamuseksiä

 1. Estrogeeni- ja testosteronitasot ovat korkeimmillaan aamulla. Nämä hormonit vaikuttavat myönteisesti halukkuuteen. Seksi aamulla voi olla parempaa kuin illalla, jolloin hormonitasot ovat alhaisemmat.
 2. Mies voi jaksaa aamulla pidempään korkean testosteronitason ansiosta.
 3. Seksi lisää stressiä vähentävien, kipua lievittävien ja piristävien mielihyvähormonien tuotantoa. Työhuolet helpottavat ja saat energisen startin päivään.
 4. Seksin laukaiseman hormoniryöpyn vuoksi iltaseksi voi piristää ja sotkea unirytmin. Aamuseksi on univaikeuksista kärsivälle fiksumpi valinta.
 5. Seksi vauhdittaa myös hermoston välittäjäaineenvaihduntaa. Tämä tekee hyvää aivotoiminnalle ja muistille. Kun rakastelet aamulla, ajatus leikkaa kirkkaammin.

Seksille kannattaa raivata tietoisesti aikaa

Aamuseksiä kannattaa kokeilla uuvuttavissa elämäntilanteissa, vaikka seksi ei olisi päällimmäisenä mielessä. Aamulla rakasteleminen antaa energiaa päivään, mutta ei piristä enää illalla ja sotke unirytmiä.

Mutta kun väsyttää. Hengitys haiskahtaa, silmät ovat rähmässä, tukka pörrössä ja olo kaikkea muuta kuin viettelevä.

Todellisuudessa nämä ovat pikkuseikkoja seksin antaman nautinnon ja hyötyjen rinnalla. Kun näet hieman vaivaa ja heräät pari kertaa viikossa puoli tuntia aikasemmin, huomaat varmasti eron parisuhteessasi.

Lue myös: Kuuma seksikalenteri – 12 asentoa, jotka nosytavat seksielämäsi vuodessa uudelle tasolle

5 tapaa helpottaa aamuseksiä

 1. Päättäkää jo illalla, että rakastelette aamulla. Laittakaa herätyskello soittamaan aikaisemmin. Älkää torkuttako, vaan pyhittäkää hetki toisillenne.
 2. Älä takerru väsymykseen. Jos jaksat herätä väsymyksestä huolimatta töihin, jaksat herätä rakastelemaankin. Kyse on priorisoinnista. Jos seksi ja läheisyys ovat sinulle tärkeitä asioita, alkuväsymys on pieni uhraus niiden vuoksi.
 3. Jos suuteleminen ei houkuttele aamulla, rakastelkaa asennoissa, joissa kasvonne eivät ole lähekkäin. Näitä ovat esimerkiksi lusikka, koiratyyli ja ratsastaminen.
 4. Voitte käydä herättyänne vessassa ja pikapesulla ja palata sitten sänkyyn. Hampaiden harjaaminen karistaa myös unihiekat silmistä.
 5. Jos ujostelet valoisuutta, pitäkää verhot kiinni. Varhainen auringonvalo on onneksi pehmeä. Aamu onkin hyvä hetki totutella valossa rakasteluun.

Helliä ja rajuja asentoja lemmiskelyyn

Osa kaipaa aamulla hidasta hellimistä. Osa innostuu heti herättyään reippaammasta menosta, eivätkä kaikki halua olla kasvokkain ennen hammaspesua. Kaikenlaisiin aamuhetkiin löytyy onneksi monenlaisia asentoja – etsi inspiraatiota esimerkiksi täältä!

Lue myös: Tekeekö mielesi rietasta vai hellää? Parhaat seksiasennot erilaisiin tunnelmiin

5 ihanaa asentoa aamuseksiin

 1. Lusikka on lempeä ja intiimi asento, jossa pari makaa kyljellään, mies naisen takana. Mies voi hyväillä vapaalla kädellään naisen klitorista ja rintoja ja suudella niskan herkkiä kohtia.
 2. Koiratyyli aloittaa päivän railakkaasti. Jos kaipaatte läheisyyttä, mutta hengityksenne ei ole suutelunraikas, kokeilkaa versiota, jossa nainen makaa vatsallaan ja mies naisen selän päällä.
 3. Jos haluatte katsekontaktin, testatkaa lähetyssaarnaajasta variaatiota, jossa nainen makaa selällään, mies on hänen jalkojensa välissä polviseisonnassa ja nostaa naisen jalat harteilleen. Tässä asennossa penis osuu hyvin g-pisteeseen, ja molempien on helppo hieroa klitorista.
 4. Lehmityttö eli ratsastusasento on hyvä vaihtoehto monipuolisuutensa ansiosta. Vaikka ette ole kasvotusten, voitte katsoa toisianne silmiin. Nainen voi kontrolloida tahtia, ja miehen kädet ovat vapaat kiihottamaan häntä.
 5. Jos kaipaatte hellyyden sijaan hurjastelua, kokeilkaa käänteistä lehmityttöä. Nainen istuu tässäkin asennossa miehen päällä, mutta selkä häneen päin. Mies saa nautiskella näkymistä, jotka karistavat takuulla unihiekat silmistä.

Lähteet: Health, Healthline, Women´s Health

Lue myös

Suosittelemme