Terveys

Miten päästä eroon kasvojen turvotuksesta? 6 helppoa keinoa

Turvonneet kasvot saavat olon kaikkea muuta kuin hehkeäksi. Listasimme helpot tavat vähentää kasvojen turvotusta.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Kasvojen turvotus voi tehdä olosta todella pöhöttyneen.

Turvonneet kasvot saavat olon kaikkea muuta kuin hehkeäksi. Listasimme helpot tavat vähentää kasvojen turvotusta.

Heräsitkö kasvot turvonneena? Esimerkiksi runsas alkoholin juominen tai ylenpalttinen suolan käyttö saattaa aiheuttaa kasvojen turvotusta niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä. Siksi kaikista tehokkainta on välttää turvotusta aiheuttavia asioita.

Kasvojen turvotus voi kuitenkin johtua yksinkertaisimmillaan pelkästään huonosti nukutusta yöstä. Silloin täsmäneuvot voivat tulla tarpeeseen.

Näillä helpoilla keinoilla voit vähentää kasvojen turvotusta:

1. Juo vettä aamulla tyhjään vatsaan ja sen jälkeen pitkin päivää

Vedenjuonti aamulla tyhjään vatsaan tunnetaan erityisesti japanilaisten naisten terveyskikkana. Iso lasillinen raikasta vettä aamulla voi nostaa aineenvaihdunnan tasoa jopa 24 prosenttia.  Veden nauttiminen pitkin päivää pitää aineenvaihdunnan liikkeellä.

2. Haudo ihoa kylmällä

Kylmä on varmasti yksi tavanomaisimmista keinoista hoitaa turvotusta. Kääri pyyhkeeseen esimerkiksi kylmäkalle tai jääpaloja ja pidä pyyhettä kasvojasi vasten 15 minuuttia, ja turvotus saattaa helpottaa jo huomattavasti.

3. Vältä kuumuutta

Kuumuus saattaa pahentaa turvotusta. Jos kasvosi ovat turvonneet, sinun kannattaa vältellä kuumassa oleskelua eli esimerkiksi kuumaa suihkua tai kylpyä ainakin seuraavat 48 tuntia.

4. Käytä kofeiinia sisältävää kosmetiikkaa

Kofeiinia sisältävä kosmetiikka supistaa verisuonia ja hillitsee näin nesteen kertymistä kasvoihin.

5. Kokeile kasvohierontaa tai kasvojen kuivaharjausta

Hieronta poistaa kehoon kertynyttä nestettä. Jos sinulla on esimerkiksi kasvoille tarkoitettu hierontakivi, pyörittele sitä kevyesti kasvojesi iholla muutaman minuutin ajan. Myös muutaman minuutin kasvojen kuivaharjauksella voi tehostaa lymfakiertoa ja vähentää turvotusta.

6. Älä yritä vähentää turvotusta tulehduskipulääkkeillä

Tulehduskipulääkkeet aiheuttavat turvotusta eivätkä suinkaan laske sitä. Siksi tulehduskipulääkkeitä ei kannata käyttää turvotuksen laskemiseen vaan päinvastoin vältellä mahdollisuuksien mukaan.

+ Tarkista nukkumisasentosi seuraavaa yötä varten

Jotta et jälleen seuraavana aamuna heräisi naama turvonneena, pidä huoli, että pääsi on kohoasennossa, kun nukut. Tarkista myös, että tyynysi on sinulle sopiva.

Lähteet: WikiHow, Women’s Health

X