Terveys

Nuku yö ulkona -haaste tulee taas! Nämä ovat ulkona nukkumisen hyödyt

Nuku yö ulkona -tempaus järjestetään jälleen. Miksi sinunkin kannattaisi nukkua syysyö luonnon helmassa? Listasimme neljä ulkona nukkumisen hyötyä.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Nuku yö ulkona -tempaus kannustaa nauttimaan luonnosta ja jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta yöpyä ulkona.

Nuku yö ulkona -tempaus järjestetään jälleen. Miksi sinunkin kannattaisi nukkua syysyö luonnon helmassa? Listasimme neljä ulkona nukkumisen hyötyä.

Suomen Latu haastaa jälleen suomalaiset nukkumaan yönsä ulkona. Majoittua voi esimerkiksi teltassa, laavussa tai vaikka taivasalla riippumatossa. Tärkeintä on nauttia luonnosta ja jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta yöpyä ulkona. Yönsä voi viettää kansallispuistossa, retkeilyalueilla tai vaikka omalla takapihalla tai parvekkeella.

Nämä ovat ulkona nukkumisen hyödyt:

1. Koet elämyksen

Ulkona nukkuminen on takuulla elämys. Ja jos haluaa lisätä tai vaalia omaa onnellisuuttaan, asiantuntijat neuvovat käyttämään rahaa materian sijaan elämyksiin.

2. Stressi vähenee

Luontoympäristö auttaa rentoutumaan ja tehostaa rentoutumisen vaikutusta. Luonnon elementtien tiedetään vaikuttavan myönteisesti muun muassa verenpaineeseen ja sykkeeseen.

3. Mieliala kohoaa

Luonnossa oleskelu vaikuttaa myönteisesti kokonaismielialaan ja lisää positiivisia tuntemuksia. Ei siis ole ihme, jos heräät luonnon helmasta hymy huulillasi.

4. Nukahdat helpommin ja ajatuksenjuoksusi nopeutuu

Ilmanlaatu vaikuttaa aivojemme kykyyn toimia. Raikkaassa ilmassa nukahtaminen helpottuu. Lisäksi raikkaassa ilmassa oleskelu saa ajatuksen juoksemaan nopeammin. Voi siis hyvinkin olla, että tunnet olosi vireämmäksi ja keskittymisen helpommaksi ulkona nukutun yön jälkeen.

Nuku yö ulkona -tapahtuma järjestetään tänä vuonna lauantaina 28.8.2021.

Lähteet: Helsingin Sanomat, Suomen latu, Sleep Junkies, Thesus

Artikkeli päivitetty 12.8.2021. Juttuun lisätty tieto Nuku yö ulkona -tapahtuman ajankohdasta vuonna 2021”

X