Ihmissuhteet

10 varmaa merkkiä, jotka kertovat, että olet hyvä ystävä

Jokainen meistä haluaa olla hyvä ystävä omille ystävilleen. Mutta mistä tietää olevansa hyvä ystävä? Listasimme 10 merkkiä, jotka paljastavat hyvän ystävän.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Hyvän ystävän kanssa juttu luistaa, vaikka edellisestä tapaamisesta olisi aikaa.

Jokainen meistä haluaa olla hyvä ystävä omille ystävilleen. Mutta mistä tietää olevansa hyvä ystävä? Listasimme 10 merkkiä, jotka paljastavat hyvän ystävän.

Hyvät ystävät tuovat elämään paljon onnea. Oletko sinä hyvä ystävä omille ystävillesi?

Nämä merkit puhuvat sen puolesta, että olet hyvä ystävä:

1. Et yritä muuttaa ystäviäsi

Voit olla ystäväsi kanssa eri mieltä, eikä sinun tarvitse pitää kaikesta, mitä he tekevät. Hyvä ystävä ei kuitenkaan yritä muuttaa ystävänsä persoonallisuutta, vaan hyväksyy ja arvostaa ystäväänsä juuri sellaisena kuin hän on – hyvine ja huonoine puolineen.

2. Hyvä ystävä on paikalla hyvinä ja huonoina hetkinä

Hyvä ystävä osaa kannustaa ja iloita toisen menestyksestä sekä tukea vaikeina aikoina. Sydänystävän kanssa voi niin nauraa kuin itkeäkin. Ystävä tarjoaa apuaan jo ennen kuin hänen ystävänsä sitä pyytävät.

3. Sinulle kerrotaan asioita, joita monet eivät tiedä

Hyvään ystävään luotetaan. Siksi tälle uskalletaan kertoa salaisuuksia ja puhua häpeällisistä ja kiusallisista asioista.

hyvä ystävä
Mistä tunnet sä ystävän? Ainakin siitä, että hänelle kerrotaan asioita, joita ei muille välttämättä jaeta.

4. Olet valmis näkemään vaivaa ystävyyden eteen

Hyvä ystävä pitää yhteyttä ystäväänsä ja on valmis näkemään vaivaa yhteydenpidon ja tapaamisten onnistumisen eteen. Hän on kuitenkin myös ymmärtäväinen ja joustava, eikä painosta tai velvoita ystäviään näkemisiin. Pitkässä ystävyyssuhteessa eteen tulee väistämättä aikoja, jolloin tekemisissä ehditään olla vähemmän. Silti tavatessa juttu alkaa luonnollisesti siitä, mihin se jäikin.

5. Kerrot ystävillesi totuuden, vaikka he eivät välttämättä haluaisi kuulla sitä

Ystävän sanaan voi luottaa. Hän kertoo totuuden silloinkin, kun toinen ei välttämättä haluaisi kuulla sitä – todellinen ystävä nimittäin tietää, että totuuden kuuleminen auttaa sinua tekemään oikeita valintoja ja kehittymään. Ystävä osaa kertoa totuuden toista loukkaamatta.

6. Olet anteeksiantavainen

Kaikki meistä tekevät virheitä. Hyvä ystävä luottaa siihen, että hänen ystävillään on hyvät aikeet – vaikka sukset joskus menisivätkin ristiin. Siksi hyvältä ystävältä ei tarvitse anoa anteeksipyyntöä: hän hyväksyy anteeksipyynnön, ja ristiriitojen käsittely saattaa jopa lujittaa ystävyyssuhdetta.

7. Et puhu ystävistäsi pahaa heidän selkänsä takana

Hyvä ystävä osaa puhua häiritsevistä asioista suoraan ja kasvotusten ystäviensä kanssa. Hän ei puhu pahaa ystäviensä selän takana.

8. Et ole omistava ja mustasukkainen muista ystävistä

Hyvä ystävä uskaltaa luottaa ystävyyssuhteisiinsa niin paljon, että hän ei ole omistava tai mustasukkainen ystävistään. Oikea ystävä iloitsee siitä, että hänen ystävillään on ympärillään monia heitä rakastavia ihmisiä.

9. Et pidä kirjaa siitä, mitä annat ja saat ystävyyssuhteiltasi

Parhaissakaan ystävyyssuhteissa kaikki antaminen ja saaminen ei mene aina ihan tasan. Hyvä ystävä on valmis antamaan omastaan miettimättä sitä, mitä saa vastalahjaksi. Hän pystyy luottamaan siihen, että tilanteet muuttuvat ja hänen ystävänsä kyllä panostavat ystävyyssuhteisiin niin paljon kuin pystyvät.

10. Muistat ilmaista ystävillesi, kuinka tärkeitä he sinulle ovat

Tosiystävät ovat elämän tärkeimpiä tukipilareita. Hyvä ystävä tuntee kiitollisuutta rakkaista ystävistä ympärillään. Siksi hän kertoo ystävilleen säännöllisesti niin teoin kuin sanoinkin sen, miten rakkaita, tärkeitä ja merkityksellisiä he ovat.

Lähteet: Goodnet, Power of Positivity, The Zoe Report

Lue myös:

Ystävänpäivähoroskooppi – tämän neuvon tähdet antavat vuoden 2019 ystävänpäivääsi

10 asiaa, joista olet parhaalle ystävällesi kiitollinen – vaikket aina muistaisi sanoa sitä ääneen

Oletko löytänyt sielunkumppanisi? 5 merkkiä, joista tunnistaa todellisen ystävän

X