Ihmiset ja suhteet

Mitä miehet haluavat?

1.7.2009 Teksti: Anna.fi

Ellit lähtivät selvittämään mitä miehet haluavat, ja mitä tulisi ymmärtää miesten ajattelusta. Kysymys sai kuitenkin joukon miehiä hiljaiseksi. Selvisi, että miehet eivät itsekään tiedä mitä haluavat, mutta ainakin viikset naisella ovat epäkiihottava asia ja ärsyttävyys on seksikästä.

Miesten mielestä naista sopii lähennellä yllättämällä takaapäin – niin ja älyttömän isot silikonitissit eivät ole hyvä juttu. Tässä siis järjettömiä ja järkeviä vastauksia siihen, mitä miehisessä mielessä liikkuu.

Kaihoisia katseita

Miehen kiinnostuksen voi vastaajaryhmän mukaan aistia esimerkiksi siitä, että mies kertoo tahattomasti huonoja vitsejä. Tämä selittyy sillä, että epävarma mies ei pysty miettimään täysin loppuun asti ja olemaan rento kiinnostavan naisen seurassa, ellei sitten satu olemaan itsevarmuutta ja testosteronia tihkuva gigolo. Kaihoisat katseet ja kivojen asioiden puhuminen on myös miehinen tapa osoittaa, että tässä oltaisi nyt vähän innostuneita vaikka pienestä pusuttelusta tai syvemmästä yhteydestä. Harvinaisissa tapauksissa saatetaan jopa huokailla ääneen, joskin tämä tapa ei ole taannut menestystä naisten parissa. Yleensä itsevarma mies saattaa mennä hyvin ujoksi kiinnostavan naisen tultua näköpiiriin, ja tästä oli koko vastaajaraati melkein yhtä mieltä. Jos mies pystyy nousemaan ujoutensa yläpuolelle, kiinnostus ilmenee siinä, että mies kyselee paljon ja katsoo silmiin intensiivisesti.

”Mä näytän kiinnostukseni ihan yksinkertaisesti sillä, että olen katsekontaktissa ja hymyilen. Jos peli menee molemminpuoliseksi, ja toinen ei kuitenkaan tohkea lähteä lähestymään, niin mä menen juttelemaan vaan jotain. Ei mitään iskureploja vaan otan kontaktin, niin että on jotain mistä lähteä liikenteeseen.” Mies 28 v.

Takaa vai edestäpäin?

Itse lähestyminen tapahtuu kuulemma yllättämällä nainen takaapäin. On ainakin joskus havaittu toimivaksi keinoksi naisten kanssa. Toisaalta osa vastaajista on kuitenkin sitä mieltä, että naista tulee ehdottomasti lähestyä edestäpäin, niin että nainen ehtii nähdä lähestymisen ensin. Tanssin lomassa on myös hyvä lähennellä tahallisesti ja tahattomasti. Yksi vastaajista sanoi tulevansa ihan mistä suunnasta tahansa ja kaikilla tavoin. Naisena näin kokonaisvaltainen lähestyminen tuntuu jo hieman pelottavalta ajatukselta, mutta ehkä tällekin on aikansa ja paikkansa.

Katse on monille miehille tärkeässä asemassa siinä, lähdetäänkö naista edes lähestymään. Kokemusten mukaan, jos naista lähestyy ilman, että on ilmaissut katseellaan kiinnostusta, on vastaanotto monesti huono, koska nainen ei ole osannut varautua lähestymiseen. Monet lyhyet katseet ovat paras keino antaa kiinnostuksen merkkejä. Pitkään katsominen voi tuntua vaikealta ja jopa hävettää. Joskus katseen luominen on vaikeampaa kuin itse koskeminen. Hyväksi tavaksi on havaittu eurooppalainen tahattomien kosketusten viljely keskustelun lomassa. Se mikä on Euroopassa normaali keskustelun osa, toimii Suomessa lähes varmana merkkinä kiinnostuksesta.

Tositarkoituksella vai päiväkahviseuraa?

Yleinen mielipide on, että naisen ei tule olla sakset auki heti ensimmäisellä tapaamisella. Jatkoille voidaan kuitenkin mennä, jos tapaaminen on tapahtunut baarissa, mutta aidosti kiinnostunut mies ei halua mitään täyttä toimintaa heti. Jos mies puhuu naisen rinnoille tai on liian itsevarman oloinen jutellessa, ei hän yleensä ole tosimielessä liikkeellä. Epävarman ja ujon oloisella miehellä on jotain hävittävää ja hänelle on merkitystä, mitä nainen hänestä ajattelee. Myös keskustelun taso on merkki siitä, kuinka tosissaan seuranhaussa ollaan. Jos käsiteltävät aiheet liikkuvat syvällisellä ja henkilökohtaisella tasolla on todennäköisempää, että miehellä on mielessään syvempi tuttavuus.

”Jos olen jotain etsimässä, niin sitten etsin aina tosissani. Toki jos aamuyöhön saavuttaessa ei ole vielä löytynyt sitä ”oikeaa”, niin sitten voi lyöttäytyä jonkun mukavan seuraan sitä sen enempää analysoimatta.” Mies 28 v.

Ärsyttävä voi olla seksikäs

Naiset, joilla kasvaa tummaa haiventa ylähuulen päällä, eivät herätä miehistä viettiä. Viikset ovat jo ehdottomasti kamalaa katsottavaa. Liian sovinnainen ei sovi olla, koska ainakin osa miehistä kaipaa haastetta. Ärsyttävyys voi olla jopa kiihottava ominaisuus naisessa. Kaikenlainen alastomuus naisessa on plussaa, mutta kuitenkin liian paljastavasti pukeutuminen ei johda seurusteluun. Itsevarma nainen on seksikäs ja herättää mielenkiinnon. Naisen eleet, olemus ja hymy ovat monille miehille tärkeimmät asiat arvioitaessa naisen viehättävyyttä. Myös yleinen iloisuus ja positiivinen elämänasenne on melkein kaikkien miesten vaatimus. Poikamainen saa olla, mutta jätkämäinen ronski nainen ei viehätä. Luonnollisuus ja tyttömäisyys naisessa hivelevät miehen mieltä. Osa vastaajista ei kuitenkaan liputtanut tyttömäisten naisten nimeen.

”Kiihottavaa on aidot mutta ei liioitellun naiselliset piirteet. Älyttömän isot silikonitissit tai jotkut överihutsumeikit eivät ole kiihottavia (esim. Johanna Tukiainen, hyi yök..). Kiihottavaa on, että nainen osoittaa jotain halukkuutta minuun päin. Oikeanlainen huumorintaju, älykkyys ja hyväntuulinen/positiivinen asenne elämään ovat myös kiihottavia juttuja. Enemmän kiihotun siitä tavallisen pirtsakasta naapurintytöstä kuin jostain ylimielisestä supermallista.” Mies 28 v.

”Epäkiihottavaa tai hämmentävää ensitapaamisella on, jos toisella on jotain kummallisia naurahduksia tai toisen ääni on jotenkin kummallinen. Ensin kiinnitän huomion pukeutumiseen ja kenkiin. Ja miksei tuoksukin tule siinä ihan alussa, jos niin lähelle pääsee.” Mies 28 v.

Sanaton viestintä ei toimi

Moni miehistä tuntee törmäävänsä joka päivä tilanteisiin, joissa ei ymmärrä naisen sanattomia viestejä. Miesten mukaan naiset haistavat, jos mies on hänestä kiinnostunut, mutta naisilla on kuitenkin inhottava tapa tahallaan olla huomaamatta miehen kiinnostusta. Miehiltä jää usein huomaamatta naisen kiinnostus, eli vastaajien toive naisille onkin esittää selvempiä viestejä, koska liian monesti kiinnostus tulee puun takaa. Joskus mies ei ole ymmärtänyt naisen viestejä, koska ei ole voinut uskoa, että kyseinen jumalatar voisi luoda katseensa häneen.

Vetoava nainen hymyilee ja nauraa

Vetoaviksi ominaisuuksiksi miehet nimeävät hyvän huumorin, hymyilyn, älykkyyden ja avoimuuden. Negatiivisuus ja valittaminen ovat erittäin rasittavia piirteitä. Hyvä takapuoli ei jää huomioimatta ja lisää huomattavasti naisen vetovoimaa. Liekö kyse miehen eläimellisestä vietistä. Ennen kaikkea nainen, joka tuo miehen elämään jotain lisää ja uutta, on mielenkiintoinen tuttavuus. Nainen, joka piristää pilvisenä päivänä, voi olla se ainoa oikea.

Kohteliaisuus kunniaan

Ovatko miehet sitten kohteliaita ja jättävät erotilanteessa laukomatta totuuksia eron syistä? Ilmeisen moni kokee valkoisten valheiden kertomisen erotilanteessa välttämättömänä. ”En ole valmis seurusteluun”, on yleisin tapa välttää kertomasta totuutta, että olet niin tylsää seuraa, että ihan nukuttaa kun kuuntelee sun juttuja. Moni vakuuttaa kuitenkin sanovansa suoraan, jos ei ole kiinnostunut. On kuitenkin tilanteita, joissa suoran palautteen sanomisesta ei ole hyötyä. Jos kyse on miehen omasta henkilökohtaisesta mielipiteestä, on kuulemma turha kertoa eron syytä, koska jonkun toisen miehen roska on toisen aarre. Asioita joihin ihminen ei itse pysty vaikuttamaan, ei kannatta mennä kommentoimaan.

”Semmoista erotilannetta ei ole ollut jossa olisin jättänyt ilman että olisin sanonut syytä. Joidenkin kanssa on vaihtanut puhelinnumeroita mutta ei ole vaan tullut soiteltua.” Mies 28 v.

Hellä ja luotettava kumppani

Pidemmän päälle vakavista suhteista mies tarvitsee hellyyttä, läheisyyttä, lapsia, omaa aikaa ja elämän nousujen ja laskujen jakamista. Miehelle on tärkeää, että naisella on muitakin ihmisiä ja elämää kuin vain yhdessä jaettu. Ihan toivottavaa on, että nainen viettää kavereiden kanssa aikaa poissa kotoa välillä esimerkiksi matkustelemalla.

”Haluan läheisen ihmisen, jolle voi osoittaa hellyyttä, lempeä ja myötätuntoa aina tarvittaessa, ja jonka kanssa on kiva puuhailla yhdessä kotona niin arjessa kuin lomallakin. Jonkun verran itsenäisyyttäkin pitää olla, eli harrastuksia ja muita kavereita.. En halua olla naisen kanssa koko ajan.” Mies 28 v.

Vastauksia etsimässä

Joillakin miehillä mielessä kummittelee Prinsessa Viktoria ja toisilla taas nainen, jonka on tavannut tilanteessa, joka ei ollut otollinen seurustelun aloittamiselle. Vanhojen perään ei haikailla, mutta mieleen on saattanut jäädä monikin, joka on joskus sykähdyttänyt. Usein nuoruuden ihastukset ovat olleet voimakkaimpia.

Monet miehet kokevat tietävänsä mitä haluavat vasta kun ovat sen löytäneet. Toiset eivät edes löydettyään elämänkumppaninsa osaa sanoa, mikä tässä vetosi niin, että kolahti. Ehkä loppuen lopuksi miehet ovat vain tiedostamattomia hajujen ja viettien orjia, jotka seuraavat evoluution ja luonnon määräämää parinvalintaa. Loppuun vielä yksi selkeä kommentti:

”En todellakaan tiedä mitä haluan. En halua seurustella, enkä yhden illan irtosuhdeseksiä kännissä. Haluan tuntea itseni halutuksi. Miten? En tiedä. Haluan naiselta vahvuutta kestää välinpitämättömyyttäni ja kykenemättömyyttäni tuntea menettämisen pelkoa tai mustasukkaisuutta.”  Mies 28 v.

Teksti: Tarja Vilén

Kommentit (14)

Olen aina ihmetellyt miten artikkelissakin mainittu ärsyttävyys tuntuu vetoavan joihinkin miehiin. Etenkin silloin, jos ärsyttävyys yhdistyy edes jonkin verran viehättävään ulkonäköön, herättää nainen tietyissä miehissä voimakasta vetoa ja kiinnostusta. Itselleni erityisesti sellainen puoliksi tarkoituksenhakuinen ärsyttävyys on ehdoton deal breaker. En todellakaan tarvitse mitään ylimääräistä draamaa elämääni.
00

Naisen lähestymistä kannattaisi ilmeisesti monen harjoitella. Se ei ole sen kummempaa kuin kunnioittava toisen ihmisen lähestyminen. On se sitten ujoa ja kömpelöä, tai maailmanluokan hurmurin lipevää laulantaa, aina lähestytään edestä ja silmiin katsoen, rehellisesti ja ilman päihteiden ”apua”.
Ja miesten kannattaa vaatia itseltään aika paljon samoja asioita kuin naiselta.
00

Tyypillinen naisten ”tutkimus”. Yksi 28 vuotias haastattelijan mieleinen (kutukaveri?) kertoo ”tutkijalle” mieleiset jutut ja ”tutkija” yleistää miesten mielipiteiksi. Hyvä esimerkki naistutkimuksen menetelmistä, jota jopa korkeakouluissakin opetetaan.
00

Viitattiin joukkoon miehiä, mutta minuakin häiritsi, että sama mies kommentoi koko ”tutkimuksen” ajan.

Ihan muuten omasta kokemuksesta voin sanoa, että yhtäkkiä takaapäin kiinni käyminen on todella luotaantyöntävää. Olen kokenut muutamaankin otteeseen… Tuo huokailu oli hauska. Kerran eräs naapurin mies huokaili rappukäytävässä minun perässäni ja ihmettelin mitä se huokailee, varmaan mietti omiaan enkä ajatellut asiaa sen enempää. Nyt tuli mieleen, että olikohan se kiinnostunut. No voi hyvänen aika, sellainen ihme amistyyppi ja en toisaalta ihmettele, että oli minusta kiinnostunut kun näin sen tyttöystävän…
00

Rasittavia tälläiset yleistykset ja varsinkin vielä tutkimuksen nimikkeellä tehtävät, koska jokainen ihminen, mies tai nainen on kuitenkin ensisijaisesti yksilö ja kokee/tekee asiat eri tavoin.

Mutta kaikki tavallaan, ei kiinnosta.
00

Suomalaiset naiset ovat kuulemma helppoja, mutta ulkomailla katolisessa Portugalissa loukkaannuttiin, kun en kysynyt ensi treffien jälkeen heti kotiin eli sänkyyn. Suomessahan se on epäkohteliasta. Itse olen umpikujassa. Tiedän että olen hyvännäköinen (suomalainen) mutta tämä luo leiman että olen pelimies. Eli vaihtoehdoiksi ei jää se kohtelias lähestyminen tai muuten taas tulkitaan, että en ole kiinnostunut. Naisissa yleensä ja etenkin suomalaisessa naisessa vähiten viehättää se jäykkyys ja kylmyys mitä kokee ensi treffeillä. Eli parempi hoitaa petipuuhat jo heti alkuun baarin jälkeen kun suomityttö on vielä humalasta rentona. Muuten minun ja naisen väliin tulee näkymätön ikkuna, joka ei oikein koskaan katoa. Small talkin puute on hankala piirre Suomessa joka heijastaa tietenkin myös naisiin. Naisten lähestyminen ilman, että he ajatteleveat että heitä isketään on vaikeaa. Suomessa saa helposti naisia valitettavasti jos on röyhkeä. Muualla taas miehen ystävällisyys, kohteliasiuus ja älykkyys palkitaan.
00

4. viestin kanssa olen samaa mieltä.

Lisäksi… Oliko nainen nyt joku objekti miestä miellyttämään, juuri noiden mielipiteiden (raati + mies 28 v) mukaan? 🙁 Jokainen haluaa miellyttää tavallaan, mutta on naisilla omatkin mielipiteet monista asioista!

Jutussa nainen oli saatavilla tarvittaessa, välillä poissa ja lapsia pitäisi tehdä… eihän kaikki edes halua lapsia. Miksi naisen pitäisi aina miellyttää miestä kaikin mahdollisin keinoin.

Ja tuo miesten ”kohteliaisuus” on todella loukkaavaa. Se loukkaisi vähemmän jos puhuttaisiin oikeilla sanoilla että päästään asiaan. Vaikka pystyy noistakin moni tulkitsemaan.

Mitä tulee viiksiin, naisilla on useilla ne haituvina, miehet ei vaan ole heränneet tosiasiaan. Laser voi tietysti auttaa naista jos on varaa.
00

Tutkimuksen tulos: eräs 28-vee mies haluaa hyväpebaisen, iloisen naapurintytön, joka ei anna eka kerralla, mutta kuitenkin vihjaa, että toisilla treffeillä piparia voisi jo irrota. Kun parisuhteeseen päästään, mies haluaa lapsia, ja että nainen lapsineen häippäsee tasaisin väliajoin kaupungille tai Välimerelle lomalle.
00

Joonasvaan, ai että suomalaiset naiset ovat jäykkiä ja kylmiä? Itselläni on kokemus kyllä ihan päinvastoin. Arvatkaa onko kiinnostavaa jutella miehen kanssa, joka ei puhu yhtään mitään eikä kysy mitään. Itse saa keksimällä keksiä puheen aiheita, ettei olisi ihan kuollutta. Sitten yrittää keksiä kohteliasta kysyttävää ja toinen vastailee yhdellä sanalla. Siinä tulee enemmän kuulustelu mieleen kuin treffit. Että kyllä suomalaiset miehet sais olla vähän rohkeampia ja avoimempia. Ei naisia tarvi pelätä. En ole itse kyllä kuullut kenenkään naisen sanovan miestä heti pelimieheksi, jos on puhelias ja sosiaalinen. Niin ja kyllä itsevarma voi olla olematta röyhkeä.

Summa summarun, tuosta tutkimuksesta ei kyllä voi päätellä yhtään mitään muuta kuin tuon kyseisen mies 28v. mielipiteen.
00

”Miehet ovat vain tiedostamattomia hajujen ja viettien orjia”
Miten tällaista voidaan vakavissaan väittää?
Miehet eivät ole Marsista ja naiset Venuksesta, samalla pallolla täällä eletään. Jos haluaa tuudittautua siihen ajatukseen, että täällä ollaan vaan lisääntymässä, ei elämästä varmaan saa hirveän paljon iloa irti.
Tuleeko naisesta itsevarma jos hänet lokeroidaan miestä miellyttäväksi naiseksi tai tuleeko miehestä onnellinen, jos hän saa ajatella vain kuin mies?
00

Seksi on kivaa, mutta joskus tanssiminen on vielä kivempaa. Siis silloin joskus kun on juuri saanut riittävästi seksiä niin voi keskittyäkin siihen tanssimiseen eikä ole himosta sekaisin.

Itse ja kaikki kumppanini ovat olleet seksin jälkeen rennompia, iloisempia ja kaikin puolin mukavampia – eli mitä jos antaisimme sitä toisillemme turhia pihtailematta?

ps. ainakin Turussa on todella jäykkä kulttuuri, miehet ”ujoja” ja kun seuraa hetken aikaa baarissa paikallisten naisten toimintaa niin syy on ilmiselvä – jos esim. joku muualta tullut poika rohkenee pyytää naista vaikkapa tanssimaan niin yleensä toivotetaan painumaan helvettiin, jos vastataan ollenkaan.

Kokemukseni mukaan Turkulainen tarvitsee ainakin 10 kertaa pidemmän ajan valmistautua sellaiseen sosiaaliseen kontaksiin uuden ihmisen kanssa, mitä muualla Suomessa pidetään täysin normaalina ja mukavana – kuten tanssia ja juttelua.
00

Olen samaa meltä.. turkulaiset jäykkiä ja epäkohteliaita.. 🙂 vaikka itse olenkin turkulainen 😉
00

miesten pitäisi olla paljon kohteliampia eikä koskaa saisi pummata naiselta ja pitää olla huomaavainen
00

Olen aina ihmetellyt miten artikkelissakin mainittu ärsyttävyys tuntuu vetoavan joihinkin miehiin. Etenkin silloin, jos ärsyttävyys yhdistyy edes jonkin verran viehättävään ulkonäköön, herättää nainen tietyissä miehissä voimakasta vetoa ja kiinnostusta. Itselleni erityisesti sellainen puoliksi tarkoituksenhakuinen ärsyttävyys on ehdoton deal breaker. En todellakaan tarvitse mitään ylimääräistä draamaa elämääni.
00

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *