Ihmissuhteet

Näihin yleisiin virheisiin moni sortuu elämänkumppania valitessaan

Sopivan elämänkumppanin löytäminen on vaikeaa – jopa niin vaikeaa, että moni valitsee elämänkumppanikseen täysin vääränlaisen henkilön. Ethän sinä sorru listaamiimme 7 yleiseen virheeseen paria elämän matkalle etsiessäsi?

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Kukaan ei halua kuluttaa elämäänsä toimimattomassa suhteessa.

Sopivan elämänkumppanin löytäminen on vaikeaa – jopa niin vaikeaa, että moni valitsee elämänkumppanikseen täysin vääränlaisen henkilön. Ethän sinä sorru listaamiimme 7 yleiseen virheeseen paria elämän matkalle etsiessäsi?

Elämänkumppanin valinta on hankalaa hommaa. Ei kannattaisi olla liian nirso, mutta ei myöskään saisi tyytyä kumppaniin, jonka kanssa ei ole onnellinen.

Näihin virheisiin moni sortuu elämänkumppania etsiessään:

1. Valitset kumppaniksi ihmisen, jonka tulevaisuudentoiveet ovat täysin erilaiset kuin sinun

Elämänkumppanikseen ei kannata valita ihmistä, jonka tulevaisuudentoiveet ovat täysin vastakkaiset omien toiveiden kanssa. Jompikumpi joutuu silloin elämään elämää, joka ei vastaa omaa toivetta. Parisuhteessa täytyy toki tehdä kompromisseja, mutta esimerkiksi omista elämäntavoitteista ei kannata luopua parisuhteen tähden.

2. Tahdot yhteisen elämän ihmisen kanssa, jonka toivot muuttuvan

Parisuhteen perusasioita on, että kumpikin parisuhteen osapuoli tulee hyväksytyksi ja rakastetuksi sellaisena kuin on. Toista on mahdotonta muuttaa, jos hänellä itsellään ei ole siihen halua.

3. Annat läheistesi valita elämänkumppanisi

Etsitkö elämänkumppaniksesi ennen kaikkea ihmistä, jonka läheisesi hyväksyvät ja haluavat osaksi perhettä? Elämänkumppania ei kannata valita muita miellyttääkseen.

4. Valitset elämänkumppanin vain rakkauden perusteella

Pelkkä rakkaus ei riitä hyvään kumppanuuteen. On tärkeää, että rakkauden lisäksi arkenne sujuu, jaatte samat arvot ja teillä on samanlaiset ajatukset suhteestanne sekä yhteisestä tulevaisuudestanne. Henkistä tai fyysistä väkivaltaa ei pidä sietää hetkeäkään, vaikka rakastaisi toista.

5. Et anna mahdollisuutta kumppaniksi sopivalle ihmiselle jonkun mitättömän seikan takia

Oletko liian nirso elämänkumppania etsiessäsi? Kumppaniksi ei tietenkään kannata valita ketä tahansa. Kuitenkin hyvien kumppaniehdokkaiden tyrmääminen toissijaisten seikkojen, kuten tyylin tai ammatin takia, saattaa johtaa siihen, että et lopulta löydä ketään rinnallesi. Yksin elämisessä ei tietenkään ole mitään pahaa, mutta jos haluat löytää ihmisen, jonka kanssa voisit jakaa elämäsi, sinun kannattaa päivittää prioriteettisi.

6. Et välitä lainkaan elämänkumppanisi taloudellisesta tilanteesta

Elämänkumppania ei tietenkään kannata valita pelkkää palkkakuittia tuijottaen. On kuitenkin tärkeää, että olet tietoinen kumppanisi taloudellisesta tilanteesta ja siitä, miten hän ajattelee raha-asioiden hoituvan tulevaisuudessa. Kun teillä on samanlaiset näkemykset raha-asioista, vältätte todennäköisemmin parien tyypilliset rahasta aiheutuvat riidat.

7. Keskityt enemmän kumppanisi saavutuksiin kuin teidän kahden yhteensopivuuteen

Haluatko, että kumppanisi on tietynlaisessa ammatissa tai saavuttanut tiettyjä asioita elämässään? No, pelkkä ammatti tai saavutusten lista ei tee kenestäkään hyvää kumppania. CV:n kyttäämisen sijaan sinun tulisi keskittyä yhteensopivuutenne testaamiseen.

Lähteet: Vagabomb, Your Tango

X