Ihmissuhteet

Näyttelijä Outi Mäenpää ja kirjailija Juha Ruusuvuori ensi kertaa yhdessä punaisella matolla: ”Tapasimme jo 28 vuotta sitten, elämä on arvaamatonta”

Näyttelijä Outi Mäenpää ja kirjailija Juha Ruusuvuori juhlivat yhdessä ensi-illassa. 

Teksti:
Linda Martikainen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Outi Mäenpää ja Juha Ruusuvuori ovat upea pari.

Näyttelijä Outi Mäenpää ja kirjailija Juha Ruusuvuori juhlivat yhdessä ensi-illassa. 

Noin vuoden verran seurustelleet näyttelijä Outi Mäenpää, 59, ja kirjailija Juha Ruusuvuori, 64, edustivat ensimmäistä kertaa yhdessä Outin tähdittämän Vuosisadan häät -elokuvan kutsuvierasensi-illassa Bio Rex Lasipalatsissa Helsingissä.

– Tapasimme ensimmäisen kerran 28 vuotta sitten. Elämä on arvaamatonta, mutta mielenkiintoista. On hienoa olla täällä kannustamassa, vaikka minulla ei olekaan mitään tekemistä elokuvan kanssa, Juha totesi.

Outille Juha oli tärkeä tuki siinä vaiheessa kun elokuva oli saatu purkkiin.

– Olin tosi kuormittunut sen jälkeen. Juha auttoi minua monessa asiassa arjessa. Onhan yksi parisuhteen eduista juuri se, että on kumppani, Outi tuumasi.

Elokuvan kuvausaikataulu oli koronasta johtuen napakka eikä se päästänyt työryhmää helpolla.

– Se oli niin hullua heittäytymistä, etten ole koskaan urallani sellaista tehnyt. Kaikki perustui ryhmämme lahjakkuuteen. Meillä oli täysin yhteinen kieli, Outi kehui.

Outin seuraava pääosarooli odottaa jo Espanjassa J-P Valkeapään Hetki lyö -elokuvassa.

– Olen onnesta soikeana. Viidentoista vuoden jälkeen sain kaksi naispääosaa. En voi uskoa, että tällaista tapahtuu minulle. Olen enemmän kuin kiitollinen.

Outin ja Juhan ei tarvitse olla toisistaan täysin erossa kuuden viikon kuvausreissun aikana, sillä Juhalla on Etelä-Portugalissa asunto, josta käsin hän aikoo käydä Outia moikkaamassa. Yhden tärkeän luottamustehtävän Outi on antanut eläinrakkaalle Juhalle.

– Kotiin jäävä koiranpentuni vähän huolestuttaa minua, mutta onneksi sitä hoitavat poikani, tallityttö ja mieheni, Outi nauroi.

Lue myös: Näyttelijä Outi Mäenpää, 56, neljän sinkkuvuoden jälkeen: Olen valmis uuteen suhteeseen

Outi Mäenpää: ”Äitiys ohittaa kaiken muun elämässä” – Seura.fi

X