Julkkikset

Aikaiset aamuheräämiset aiheuttivat juontaja Hanna Kinnuselle pitkäaikaisen stressitilan: ”Elimistöni kävi jatkuvasti ylikierroksilla”

Univaikeuksia, rytmihäiriöitä ja elimistö ylikierroksilla – pitkään radion aamulähetyksiä juontanut Hanna Kinnunen huomasi vasta päivätyöhön siirryttyään, miten stressaantunut hän oli ennen ollut.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Sampo Korhonen

Univaikeuksia, rytmihäiriöitä ja elimistö ylikierroksilla – pitkään radion aamulähetyksiä juontanut Hanna Kinnunen huomasi vasta päivätyöhön siirryttyään, miten stressaantunut hän oli ennen ollut.

Näyttelijä ja radiojuontaja Hanna Kinnunen, 40, voi nyt paremmin kuin pitkään aikaan. Hanna lopetti vuodenvaihteessa aamuradion juontamisen ja siirtyi Aito Iskelmä -kanavan päivälähetykseen. Sen jälkeen myös pitkään jatkunut väsymys ja fyysiset stressioireet ovat vähitellen kaikonneet.

– Keholleni ja jaksamiselleni on ollut käänteentekevää, että sain lopettaa aamuohjelman teon ja puoli viiden aamuherätykset, ja olen siitä todella kiitollinen. Vasta kesälomalla hoksasin, että koko kevät oli mennyt pitkäaikaisen univelan ja väsymyksen paikkaamiseen, Hanna kertoo.

Vaikka Hanna ei olekaan saanut diagnoosia oireilleen, hän ajattelee kaiken johtuneen pitkään jatkuneesta stressitilasta.

– Elimistöni kävi jatkuvasti ylikierroksilla, minulla oli univaikeuksia ja rytmihäiriöitä. Kaikki se on jäänyt pois, kun aamulähetykset loppuivat, ja ihonikin voi paljon paremmin. Tuntuu kuin silmäni olisivat auenneet ja olisin herännyt horroksesta. Kokemus on ollut todella opettavainen!

Myös Hannan perhe on huomannut muutoksen tämän rentoutuneessa olemuksessa.

– Miehenikin on sanonut puolivitsillä, etten ole enää ollenkaan niin kärttyinen, Hanna nauroi.

Poikkeusaikana Hanna vietti tavallista enemmän aikaa perheensä kanssa ja Nuuksion lenkkipoluilla.

–Se oli kunnon stressitesti perhedynamiikalle. Onneksi meillä on sellainen parisuhde ja perhe, että viihdymme yhdessä.

Syksyllä Hanna tekee paluun Salatut elämät -sarjaan ja jatkaa samalla myös radiotöitä.

X