Julkkikset

Alle 30-vuotiaana miljonääriksi tullut Jenni Kynnös: ”Minulla on välillä käsilaukkuna muovipussi”

Jenni Kynnös haluaa käytännönläheisenä ihmisenä olla vaikuttamassa yrityksiin, joihin hän sijoittaa.

Teksti:
Karoliina Kakko

Jenni on tienannut ensimmäiset rahansa jo peruskoulussa myymällä lehtiä.

Jenni Kynnös haluaa käytännönläheisenä ihmisenä olla vaikuttamassa yrityksiin, joihin hän sijoittaa.

Yrittäjä Jenni Kynnös, 31, muistaa edelleen ensimmäisen bisnesideansa – karkkikorvikset. Suklaakonvehdeista valmistetut korvakorut valitettavasti kuitenkin sulivat käytössä.

– Tuotekehitys ei ollut ihan viisi kautta viisi.

Yritteliäs Jenni tienasi ensimmäiset rahansa jo peruskoulussa myymällä Kevätpörriäinen-lehteä.

Jokainen Jennin luokalla sai myyntiin vain kymmenen lehteä, joista sai kaksi euroa myyntipalkkioita per lehti. Jenni vainusi bisneksen, osti luokkakavereilta lehtiä pois kymmenellä sentillä ja myi ne itse eteenpäin kahden euron palkkiolla.

”Kynsisalongin leidi ihmetteli, miten pukeudun”

Miljoonakaupat ensimmäisestä yrityksestään alle 30-vuotiaana tehnyt Jenni Kynnös ei muista palkinneensa itseään millään erityisellä tavaralla kauppojen jälkeen.

– Olin ostamassa uutta asuntoa, niin se oli tietenkin iso taloudellinen ponnistus, hän kertoo Leijonan luola -ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Jennin äkkirikastutti parikymppisenä aloitettu sosiaalisen median markkinointiyritys MySome, jonka hän sai kasvatettua ja kaupattua mediatalo Ilkka-Yhtymälle. Jenni ei koe, että vaurastuminen olisi muuttanut häntä ihmisenä.

– Minulla on välillä käsilaukkuna muovipussi. Kynsisalongin leidi ihmetteli kerran, miten voin pukeutua näin ”rönttäsesti”.

”On pysäyttävää, miten raha mahdollistaa elämään.”

Jennin tuttavapiiri ei ole muuttunut vaurastumisen myötä, mutta jotkut ystävät ovat itse ottaneet uutta työuran suuntaa Jennin myötavaikutuksella:

– Olen puolipakottanut heitä yrittäjiksi, Jenni tunnustaa.

Vaikka nyt Jennin yrityksillä menee hyvin, hän muistaa edelleen opiskeluajat, jolloin ylimääräistä rahaa ei ollut yhtään.

– Onhan se välillä tosi pysäyttävää, miten raha mahdollistaa elämään. Se tuo aika paljon turvaa, että ei tarvitse stressata enää. 

Yrittäjyyteen esimerkkiä jo lapsuudenkodista

Taloudellista tukea Jenni Kynnös ei yrittäjäpolulleen ole perheeltään saanut. Sen sijaan oppia on tarjottu. Isä on katsonut, että koulu on sujunut ja äidiltä on saanut mallia yrittäjyydestä.

– Olen nähnyt myös, mitä alkuvaiheessa yrittäminen voi olla rankkaa.

Jenni uskoo, että perheen tuella on valtava merkitys sille uskaltaako lähteä yrittäjäksi.

– Toivonkin, että mahdollisimman monille se mahdollistettaisiin. 

Jennin puoliso on myös yrittäjä – tällä haavaa he pyörittävät yhdessä uutta yritystä. Jenni tiedostaa, että puoliso ei aina ole paras työkaveri, mutta heillä yhteistyö on sujunut hyvin.

– Meillä on jopa helpompaa, kun me teemme yhdessä töitä. Yleensä olemme jakaneet ihan kaiken, mitä töissä tapahtuu. Nyt ei tarvitse tehdä tuplana sitä, kun asiat ovat samat. Se on ollut kyllä ihanaa.

Käytännönläheinen sijoittaja

Startup-yrityksiin sijoittamisesta on tullut Jennille shoppailun korvike.

– Olen laittanut aika huomattavia summia niihin. En tiedä, koituuko se minun kohtalokseni!

Jenni on mukana Leijonan luola -ohjelmassa yhtenä sijoittajana, ja kertoo jo olleensa yhteydessä ohjelmassa tapaamiinsa uusiin yrittäjätuttavuuksiin. Hän haluaa olla konkreettisesti mukana yrityksissä joihin hän sijoittaa.

Suurten kansainvälisten yritysten sijaan Jenni tukee mieluummin perinteisiä yrityksiä, joissa sosiaalisella medialla ja markkinoinnilla on tärkeä osa. Yrittäjävetoisuus on myös tärkeä kriteeri.

– Jos on vahva yrittäjä, niin sellaiseen lähden mukaan, hän tiivistää.

– On ihmisiä jotka vain odottavat, että joku opettaisi niille. Sitten on ihmisiä, jotka katsovat Youtube-videoita, etsivät tietoa ja oikeasti omaksuvat sitä. Se on se voittava arpa tässä maailmassa.

Leijonan luola alkaa Nelosella syyskuussa.

X