Julkkikset

Anniina Valtosesta tuli äiti! ”Sydän on huolista sykkyrällä, mutta silti täynnä onnea ja rakkautta”

Anniina Valtonen kertoi sosiaalisessa mediassa äidiksi tulostaan ja siihen liittyvistä tunteista.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Anniina Valtosen vauva syntyi.

Anniina Valtonen kertoi sosiaalisessa mediassa äidiksi tulostaan ja siihen liittyvistä tunteista.

Meteorologi ja Puoli seitsemän -ohjelman juontaja Anniina Valtosen, 34, vauva on syntynyt. Anniina julkaisi Instagramissa liikuttavan päivityksen äidiksi tulostaan.

Kuvassa kylpytakkiin pukeutunut Anniina pitää kiinni kukkakimpusta ja nallepehmolelusta. Hän kertoo, että kuvassa on syntymäpäiväänsä juhliva melko tuore äiti, jonka koti on kaaoksen vallassa, mutta juuri nyt se ei haittaa.

Hän kuvailee päivityksessään äidiksi tulemiseen liittyviä tunteita ja olotiloja. Hän kertoo muun muassa kehonsa olevan väsynyt ja kipeä paikoista, joiden hän ei edes tiennyt voivan kipeytyä. Anniina sanoo myös olevansa äiti, jonka mieli unohtaa asioita ja sanoja, mutta muistaa kuitenkin kaikkein tärkeimmät jutut.

Hän jatkaa kuvailua näin:

”Äiti, jonka kädet ovat kuivat ja hivenen vielä epävarmat, mutta opettelee hellästi ja kärsivällisesti hoitamaan pienokaistaan.
Äiti, joka haisee hielle, puklulle ja aavistuksen vauvan kakalle. Tuoksuille, jotka kuvastavat tätä elämän tilannetta, ja ne tuovat jonakin päivänä ihania muistoja mieleen.
Äiti, jonka sydän on huolista sykkyrällä, mutta silti täynnä onnea ja rakkautta.
Äiti, joka olisi aivan hukassa ja uupunut ilman rakkaan miehensä tukea ja apua.
Äiti, jonka olo on kaikesta huolimatta kuin voittajalla.
Toiveeni toteutui, mikä upea lahja.
Olen äiti.”

Anniina ja hänen puolisonsa ovat päättäneet, ettei vauvan kuvaa julkaista tai nimeä kerrota julkisuudessa.

Vauvaa toivottiin pitkään

Anniina paljasti raskausuutisensa elokuun alussa. Raskautta oli toivottu ja yritetty pitkään. Hän kertoi Gogin kantabaari -podcastissa lapsettomuushoitojen rankkuudesta. Raskaus onnistui lopulta IVF-hoidolla eli koeputkihedelmöityksellä.

Instagram-päivityksensä lopussa Anniina toivottaa voimia kaikille heille, joille lapsen saaminen on kaikkea muuta kuin itsestään selvää.

”Älkää menettäkö toivoa”, Anniina kirjoittaa.

X