Julkkikset

Behm teki läheisilleen toiveen suojellakseen mielenterveyttään – ”Silloin olen totuudenmukainen itselleni”

Laulaja Behm on kohdannut valtavia ulkopuolelta tulevia paineita.

Teksti:
Linda Martikainen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Laulaja Behm on myös huomannut ympärillään kateutta, mutta tunnistaa tuntevansa sitä samalla tavalla joskus itsekin.

Laulaja Behm on kohdannut valtavia ulkopuolelta tulevia paineita.

Laulaja Behm napsi tänä vuonna eniten Emma-ehdokkuuksia kun laulaja-lauluntekijä on tulevassa musiikkialan gaalassa ehdolla peräti kuudessa ehdokassarjassa. Noteeraaminen tuntuu Behmistä hyvältä, etenkin kun viimeisin levy, Merkittävät erot, oli laulajalle se klassisesti vaikea toinen levy.

Behmin esikoislevy Draaman kaari viehättää oli läpimurto, joten paineita riitti.

– Paineet tulivat ulkopuolelta. Kun tein tuollaisen mörssärilevyn, joka voitti kaikki mahdolliset palkinnot, niin ihmisten odotukset ehkä seuraavaa varten olivat aika kohtuuttomat. Tein erilaisen levyn ja olen tosi tyytyväinen siihen, Behm kertoi Emma-ehdokkaiden julkistamistilaisuudessa Kulttuurikasarmilla Helsingissä. 

Behmin konsti paineiden selättämiseen on sulkea itsensä kokonaan esimerkiksi sosiaalisesta mediasta. Behm myönsi, että temppu vaatii itsekuria. 

– Kun olen somesta pois, en tiedä mitään, mitä kukin minusta ajattelee. Pystyn silloin toimimaan niin, että olen totuudenmukainen itselleni. 

Somesta luopuminen on vapauttanut Behmille aikaa muun muassa siivoamiseen ja biisimateriaalin keräämiseen. Yksityisyyttään aina tiukasti varjellut Behm on valistanut myös oikeaa lähipiiriään siitä, että hänen ei tarvitse tietää mitä hänestä julkisuudessa kirjoitetaan. 

– He eivät kerro minulle mitään. Se on ihanaa! Olen sanonut, että jos tulee jokin tosi hauska juttu niin sitten saa sanoa, mutta meillä on sellainen linjaus, että minun ei tarvitse tietää kaikkea. Se vaikuttaa paljon omaan mielenterveyteen. 

X