Julkkikset

Samu Haber teki viisi vuotta sitten päätöksen, joka tuntui vaikealta, mutta vaikutti hyvinvointiin – ”Ei ole ollut helppoa tuottaa pettymystä” 

Samu Haber ei ota enää selfie-kuvia kenenkään kanssa.

Teksti:
Emilia Saloranta
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Samu Haber.

Samu Haber ei ota enää selfie-kuvia kenenkään kanssa.

Sunrise Avenue -yhtye kertoi uransa lopettamisesta reilu kaksi vuotta sitten. Bändin keulakuva Samu Haberin, 45, oli tarkoitus aloittaa täysillä suomenkielinen sooloura yhtyeen päätöskiertueen jälkeen. Korona on siirtänyt kiertuetta kaksi kertaa, joten Samu on keskittynyt suomenkielisten kappaleiden tekemiseen.

Moni ihmetteli, miksi Euroopassa suursuosiota nauttiva Samu halusi jättää kansainvälisen uran ja keskittyä kotimaan markkinoihin.

– Minulle tämä on uusi jännä maailma. Lopulta kuitenkin mies ja kitara pysyy samana. Euroopassa voi keikkaa katsoa se 150 000 ihmistä paikan päällä, mutta täällä on kuitenkin ne rakkaimmat ihmiset ja ympyrät. Eikä tämäkään nyt mikään liian pieni paikka ole vetää, Samu virnisti Iskelmä Gaalassa, joka järjestettiin viikonloppuna Tampereen uudella Nokia Arenalla.

Samu Haberin koti on ollut koko kansainvälisen uran ajan Suomessa.

– Suomi on maailman hienoin maa. Olen pysynyt täällä, vaikka olen saanut verotarjouksia pienemmistä maista.

Selfien ottaminen ei ole kohtaamista

Suursuosiota nauttivalla Samulla on ollut kotimaassa asumisen lisäksi muitakin keinoja vetää rajoja ja pitää huolta hyvinvoinnista. Viisi vuotta sitten hän teki päätöksen, että hän ei suostu selfiekuviin.

– Pitkään ajattelin, että niissä oleminen olisi velvollisuus. Mutta usein niitä tultiin pyytämään ruokakaupassa tai kesken illallisen. Siinä juttu keskeytyy ja se vaikuttaa läheisiinkin. Olen voinut rajan vetämisen jälkeen paremmin ja voinut keskittyä tekemään paremmin sitä mitä minun on tarkoitettu tehdä.

Mukavana miehenä tiedetylle Samulle kuvista kieltäytyminen tuntui alkuun vaikealta.

– Ei ole helppoa tuottaa pettymystä. On ihanaa ja imartelevaa, että niitä kysytään. Kohtaan ihmisiä mielelläni muuten, jaan nimmareita ja juttelen. Mutta selfien ottaminen ei ole kohtaamista.

X