Julkkikset

Eva Wahlström on tämän vuoden Roosa nauhan suunnittelija: ”Iskällä oli tapana sanoa, että parempi rakastaa ja menettää kuin olla rakastamatta lainkaan”

Tämän vuoden Roosa nauha edustaa suunnittelija Eva Wahlströmille rajattomuutta ja vapautta.

Teksti:
Lotta Pellas
Kuvat:
Om-Arkisto

Eva Wahlström on vuoden 2021 Roosa nauhan suunnittelija.

Tämän vuoden Roosa nauha edustaa suunnittelija Eva Wahlströmille rajattomuutta ja vapautta.

Nyrkkeilijä ja taiteilija Eva Wahlström on vuoden 2021 Roosa nauhan suunnittelija. Keräys tukee rintasyöpätutkimuksen ohella muuta syöpätutkimusta, ja tänä vuonna teemana ovat suolistosyövät.

Kuten monen suomalaisen, myös Evan elämää syöpä on koskettanut läheltä. Evan isä, Björn Wahlström, menehtyi vatsasyöpään vuonna 2004.

– Iskällä oli tapana sanoa, että parempi rakastaa ja menettää kuin olla rakastamatta lainkaan, Eva kertoo Roosa nauha -kampanjan takana olevan Syöpäsäätiön sivuilla.

Herkkyys on tullut takaisin Evan elämään. Suru ja kuolema kovettivat hänet pitkäksi aikaa.

Ilman rajoja

Eva ei ole antanut ammatillisten rajojen pidätellä itseään, sillä nyrkkeilyn maailmanmestari on tunnettu myös taiteilijana. Tällaista rajattomuutta hän haluaa viestittää Roosa nauhan kuviolla.

– Roosa nauha on niin kuin minä ja niin kuin elämä. Se edustaa rajattomuutta ja vapautta. Rapatessa roiskuu ja niin saa roiskuakin, Eva sanoo Syöpäsäätiön sivuilla.

Vuoden 2021 Roosa nauhaa koristaa roiskahtava siveltimen veto.

Viime vuonna Eva kertoi Annalle, miten taiteilijan koulutus näkyy hänen arjessaan.

– Näen mielenkiintoisia muotoja kaikkialla ja saan niistä ideoita. Kun näen lenkillä pupun, katson, miten sen jalat liikkuvat ja mietin, miten liikkeen voisi toteuttaa kalusteessa.

Evan lapsi sai nimen isoisältä

Evalle ja hänen puolisolleen Niklas Räsäselle syntyi lapsi tämän vuoden alussa. Lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Kummallakin on myös aikaisemmissa suhteissa syntynyt lapsi.

Maaliskuussa syntynyt poikavauva sai nimekseen Elian Nalle. ”Elia tulee Eeliksestä joka kulkee Nikun suvussa ja Nalle oman edesmenneen isäni mukaan”Eva kertoi nimeämisen jälkeen Instagramissa.

X