Julkkikset

Evelina on joutunut opettelemaan armollisuutta itseään kohtaan: ”Melkein kaikki on muuttunut”

Koronavuonna laulaja Evelina on oppinut kuuntelemaan itseään ja omaa jaksamistaan. Pakollinen pysähtyminen on saanut hänet pohtimaan, kuka hän oikeastaan on ja mitä hän todella tarvitsee.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Atte Kajova

– Poikkeusaika ei ole ollut minulle mitään lomaa, laulaja–lauluntekijä Evelina sanoo.

Koronavuonna laulaja Evelina on oppinut kuuntelemaan itseään ja omaa jaksamistaan. Pakollinen pysähtyminen on saanut hänet pohtimaan, kuka hän oikeastaan on ja mitä hän todella tarvitsee.

Kun vuoden 2020 Emma-ehdokkaat julkistettiin, laulaja–lauluntekijä Evelina keräsi nimiinsä kolme ehdokkuutta.

Evelina julkaisi viime vuonna III-nimisen kolmannen albuminsa, jonka myötä hän on ehdolla Vuoden artisti ja Vuoden r&b -kategorioissa sekä Vuoden kotimaisen artistin yleisöäänestyksessä.

Entuudestaan Evelinalla on parin vuoden takainen Vuoden naissolisti -pysti.

– Jos nyt muistelen itseäni urani alkuaikoina, tai edes pari vuotta sitten, tunnistan sieltä nykyisen itseni, mutta tavallaan en. Tuntuu, että melkein kaikki on muuttunut. Olen kasvanut ihmisenä tosi paljon. Samalla olen myös kehittynyt valtavasti esiintyjänä, kertojana ja säveltäjänä, Evelina sanoo etähaastatteluina toteutetussa julkistustilaisuudessa.

Lue myös: Hurja tilanne kesken keikan – Evelina poisti humalaisen miehen itse lavalta: ”Uhkaavat tilanteet saavat liskoaivoni toimimaan”

”Elämässäni ja sydämessäni on iso aukko”

Kulunut vuosi on ollut Evelinalle, kuten muillekin muusikoille, hyvin poikkeuksellinen. Keikkakalenterin tyhjentyminen on tuonut artistin elämään uusia tunteita.

– Mennyttä vuotta kuvaa hyvin valtava tyhjyys. Huomaan, että elämässäni ja sydämessäni on iso aukko, kun yhteys ihmisiin on jäänyt keikkojen peruuntumisen myötä puuttumaan.

Toisaalta Evelina on pystynyt panostamaan läheisiin ihmissuhteisiinsa ja ehtinyt kerrankin istua kesällä puistoissa kavereidensa kanssa. Hänellä on ollut myös aikaa miettiä omia tarpeitaan.

”Olen myös oppinut olemaan vähän armollisempi itseäni kohtaan.”

– Pakollinen pysähtyminen on pakottanut pohtimaan, kuka olen ja mitä tarvitsen, kun en ole voinut määritellä itseäni urani kautta. Olen myös oppinut olemaan vähän armollisempi itseäni kohtaan. Tuntuu, että poikkeusaikana joka paikka on ollut pullollaan vinkkejä itsensä kehittämiseen. Itse olen yrittänyt ajatella, että jos ei aina jaksa urheilla tai syödä terveellisesti, ei ole myöskään mikään pakko, Evelina sanoo.

.

X