Julkkikset

Floridan-loma sai Hanna Sumarin päästämään luonnonkiharat valloilleen – kokeiltu oli myös paašikampaus ja ihan lyhyt hiustyyli

Hanna Sumari nauttii ihonhoidosta, johon hänellä on tarkka rutiini. Luonnonkihara tukka pääsi oikeuksiinsa Floridan kosteassa ilmassa.

Teksti:
Oili Urmas
Kuvat:
Suvi Laine, Hanna Sumarin kotialbumi, OM-arkisto

Hanna ihailee Jane Fondan tyyliä. – Hän on mielestäni tosi magee muija. Hän on noussut barrikadille itselleen tärkeiden asioiden puolesta ja puhunut rehellisesti ulkonäköpaineista, jotka ovat meille muillekin tuttuja.

Hanna Sumari nauttii ihonhoidosta, johon hänellä on tarkka rutiini. Luonnonkihara tukka pääsi oikeuksiinsa Floridan kosteassa ilmassa.

Toimittaja Hanna Sumari, 65, on tehnyt Suomen kaunein koti– ja Suomen kaunein koti kesämökit -ohjelmia koko kesän. Kuvauksia on 60 peräkkäisenä päivänä, ja työpäivät ovat pitkiä. Siitä huolimatta Hanna treenaa säännöllisesti.

– Kun olen tien päällä, teen harjoituksia aamuisin tunnin ajan personal trainerin kanssa. Soitan hänelle Whatsapp-puhelun kello seitsemältä, hän kertoo.

Millainen on ihonhoitorutiinisi?

”Minä hölvään. Puhdistus ja kosteuttaminen ovat a ja o ihonhoidossa. Aamuisin pesen kasvoni ensin vedellä, sen jälkeen laitan hoitoveden ja kosteuttavan emulsion ja sitten seerumin. Lopuksi on kosteusvoiteen vuoro. Silmien ympärille levitän voiteen ja tehotipat.

Nautin tunteesta, kun tehoaineet imeytyvät ihooni. Iltaisin poistan meikin Sensain puhdistusaineilla. Ensin hieron kasvoilleni öljyä, joka poistaa myös silmämeikin. Sitten käytän saman sarjan saippuaa ja kosteusvoidetta. Nautin näistä rutiineistani.

Käytän naamioita ja kuorinta-aineita, kun ehdin, ja niitä on kotona. Käyn myös Skin Atelier Fellmanilla kasvohoidossa.”

”Vuoden alussa tein myös ruokaremontin ravitsemusterapeutin ohjeilla.”

Miten meikkaat?

”Kun olen kuvauksissa, maskeeraajat taikovat minusta parhaat puolet esiin. Olen niin tottunut meikkiin, että en lähde kaupungille ilman sitä. Kotona sekoitan omaan ihonväriini sopivan meikkivoiteen kahdesta eri sävystä. Taputtelen sen kasvoille sienellä. Sen jälkeen teen varjostukset poskiluun alle. Poskipuna voi olla puuterimainen, voidemainen tai huulipuna tilanteen mukaan.

Silmiini teen eyelinerilla rajaukset yläluomiin ja kajalilla alaluomiin ja lisään ripsivärin. Jos minulla ei ole kulmissa kestovärjäystä, käytän kynää. Jos laitan luomiväriä, se on aina ruskeaa.”

Vuosituhanteen vaihteessa hetken ajan kokeilussa oli lyhyt hiusmalli. Tämä kuva on vuodelta 2001.
Vuosituhanteen vaihteessa hetken ajan kokeilussa oli lyhyt hiusmalli. Tämä kuva on vuodelta 2001.

Miten hiustyylisi on vaihdellut vuosien varrella?

”Nuorena föönasin itselleni paašikampauksen. Sen jälkeen minulla oli musta sänkitukka. Sitten halusin aivan muuta, ja minulle tehtiin pidennykset. Kolme viikon Floridan-loman aikana hiukseni alkoivat kihartua kosteassa ilmassa, ja vedin pidennykset irti. Sen jälkeen kampaajani on tehnyt luonnonkihariin hiuksiini sopivan leikkauksen.”

Lue myös: ”Vau, tämä on aivan ihana” – Hanna Sumarin kiharoille tehtiin täydellinen muodonmuutos: tunnistaisitko Hannaa pitkässä ja suorassa tukassa?

Teinivuosina Hanna föönasi hiukset suoraksi paasikampaukseksi.
Teinivuosina Hanna föönasi hiukset suoraksi paasikampaukseksi.

Miten suhtaudut ulkonäköösi?

”Minulla on ollut paineita ulkonäöstäni, mutta nyt olen sinut itseni kanssa. Olen aina pitänyt kasvoistani. Iän myötä kasvoni näyttävätkin sileämmiltä kuin vartaloni. Mummollani oli pehmeät käsivarret, jotka olivat minusta aivan ihanat. Omat jo vähän ryppyiset käteni eivät haittaa minua, olen menossa samaan suuntaan kuin mummoni.”

Vuonna 2005 Hanna irrotti hiustenpidennykset ja päätti antaa luonnonkiharoiden tulla esiin. Kuva vuodelta 2006.
Vuonna 2005 Hanna irrotti hiustenpidennykset ja päätti antaa luonnonkiharoiden tulla esiin. Kuva vuodelta 2006.

Mitkä ovat hyvinvointisi kulmakivet?

”Kaksi vuotta sitten olin huonossa kunnossa, kun reisilihakseni repeytyi kokonaan ja sairastin koronan. Kun toivuin, hankin personal trainerin, jonka ohjeilla harjoittelen kolmesti viikossa.

Vuoden alussa tein myös ruokaremontin ravitsemusterapeutin avulla. En enää tiennyt, mikä oli minulle sopiva annos ruokaa. Nyt syön viisi kertaa päivässä, en tunne itseäni nälkäiseksi enkä syö liikaa. Pidän myös kahdentoista tunnin paaston öisin ja annan elimistön levätä.

Oura-sormukseni avulla seuraan lepoani. Menen nukkumaan viimeistään puoli yhdeltätoista. Herään herkästi neljältä aamuyöstä, silloin kuuntelen hypnoosivideoita ja nukahdan uudestaan.”


Juttu on julkaistu Anna-lehdessä 36/2023.


X