Julkkikset

Jukka Rasilan ja Mirva-kihlatun Amazing Racea varjosti suuri suru – psykologi osasi sanoa juuri oikeat sanat

Näyttelijä Jukka Rasilan ja hänen avopuolisonsa ja kihlattunsa Mirva Niemisen lähtö Amazing Race Suomi -kilpailuun ei sujunut suunnitelmien mukaan. Ensin Jukka ja Mirva sairastuivat sitkeään tautiin. Sitten Mirvan perhettä kohtasi suuri suru.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Tiia Ahjotuli, Olli Horttana / Nelonen

Jukka Rasila ja Mirva Nieminen kisaavat Amazing Race Suomi -ohjelmassa 30 000 euron voittopotista.

Näyttelijä Jukka Rasilan ja hänen avopuolisonsa ja kihlattunsa Mirva Niemisen lähtö Amazing Race Suomi -kilpailuun ei sujunut suunnitelmien mukaan. Ensin Jukka ja Mirva sairastuivat sitkeään tautiin. Sitten Mirvan perhettä kohtasi suuri suru.

Amazing Race Suomi -ohjelmassa päästään seuraamaan paitsi taistelua 30 000 eurosta myös Jukka Rasilan ja hänen kihlattunsa Mirva Niemisen ensimmäistä yhteistä ulkomaanmatkaa. Koska parin rakkaustarina alkoi kolme ja puoli vuotta sitten korona-ajan alla, yhteiset ulkomaanmatkat olivat jääneet tekemättä ennen kilpailuun osallistumista.

Jukka on aiemmin kategorisesti kieltäytynyt tosi-tv-ohjelmista, joihin häntä on pyydetty mukaan. Mutta kun Jukka sai puhelinsoiton, jossa häntä pyydettiin mukaan Amazing Race Suomen ensimmäiselle kaudelle, pasmat menivät sekaisin.

– Olin hirveän otettu soitosta, Jukka toteaa.

Kun Jukka oli ilmaissut innostuksensa lähteä mukaan ohjelmaan, häneltä tiedusteltiin seuraavaksi, tietääkö hän, kenet haluaisi ohjelmaan parikseen.

– Vastasin, että joo, tiedän, se on tuossa minua vastapäätä, Jukka muistelee.

Mirva kuunteli puhelua ihmeissään. Hän ei kuullut kunnolla, mistä tarkalleen on kyse.

– Ajattelin, että hyvänen aika, nyt se ei ole vain itse lupautumassa johonkin vaan myös viemässä minuakin, Mirva nauraa.

Pari ei ollut huolissaan siitä, ettei heillä ollut yhteistä reissukokemusta, olivathan he kuitenkin viettäneet intensiivisesti aikaa yhdessä ja tunsivat toisensa syvällä tasolla.

Jukan ja Mirvan haasteet alkoivat pian puhelinsoiton jälkeen

Kun päätös lähteä kisaan oli tehty, Jukka ja Mirva järkeilivät aloittavansa treenaamisen hyvissä ajoin. Pian soiton jälkeen Jukka ja Mirva kuitenkin sairastuivat.

– En tiedä, mikä helkkarin tauti meille tuli. Minä olin kipeänä kolme viikkoa ja Mirva seitsemän viikkoa.

Lääkekuuri seurasi toistaan.

Kun Jukka ja Mirva lopulta tokenivat, Mirvan perhettä kohtasi suuri suru.

”Hautajaiset olivat puolitoista viikkoa ennen kuin lähdimme.”

– Mirvan isä menehtyi kesäkuun alussa. Hautajaiset olivat puolitoista viikkoa ennen kuin lähdimme reissuun, Jukka kertoo.

– Isän poismeno oli iso asia, jonka rinnalla kaikki muu tuntui ihan turhalta ja mitättömältä, Mirva kertoo.

Hänen oli pakko ottaa surun käsittelyyn ja käytännön asioiden hoitamiseen aikaa ja olla äitinsä tukena.

– Minulla oli vielä todella paljon töitä ennen reissua. Kahden viikon rutistus ennen lähtöä oli todella minuuttiaikataulua: listojen ruksimista, että onko kaikki ehditty tehdä. Valmistautuminen, jollaista olimme ajatelleet, meni ihan plörinäksi, Mirva kuvailee.

Amazing Race Suomi -kilpailijat.
Amazing Race on fyysisestikin vaativa kilpailu.

Lue myös Seuran artikkeli: Jukka Rasila korjasi elintapojaan viidenkympin villityksenä – Alkoholi jäi, kunto nousi: ”Intohimo palasi elämään”

Mirva mietti surun keskellä, onko oikein lähteä ohjelmaan

Suuren surun varjossa Mirva joutui pohtimaan, onko sarjaan lähteminen tällaisessa tilanteessa järkevää.

– Meillä oli ihan valtava onni siinä, että meillä oli ohjelman puolesta psykologiset haastattelut, joissa kävimme yksin ja parina, Jukka kertoo.

Mirva pääsi psykologin juttusille vielä kerran vain päivää ennen kisan alkamista. Mirvan päässä pyöri tuolloin monia huolia.

– Olin hirveän huolissani siitä, että en ole oikeassa mielentilassa. Että minun pitäisi kyetä tekemään viihdeohjelmaa ja sydämessäni on nyt suru. Olin hirveän huolissani myös siitä, että en ole täydellä teholla mukana ja petän Jukan, tuotannon, ohjelman ja kaikki. Pelkäsin kovasti, että minusta ei ole mihinkään.

Mirva kertoo tienneensä, ettei yksi keskustelu varsinaisesti muuta mitään.

– Mutta psykologi osasi sanoa minulle oikeat sanat. Hän viisaasti sanoi, että ehkä sinä voit jättää nämä ajatukset ja ajatella, että sinut on tähän ohjelmaan valittu ja sinulla on oikeus lähteä. Että teet sen, minkä pystyt, Mirva kertoo.

Keskustelu kevensi hieman Mirvan olotilaa, ja reissuun lähdettiin suunnitellusti seuraavana päivänä.

– Ensimmäisessä jaksossa vielä näkyy väsymykseni. Käynnistyminen todella tuntui alkuun vähän vaikealta, hän toteaa.

Mutta jo ensimmäiseen ulkomaan määränpäähän pääseminen helpotti Mirvan oloa.

– Keräsin siellä akkuja ja pääsin siihen maailmaan, Mirva kuvailee.

Isä kulki Mirvan mielessä maailmalla. Myös Jukka eli vahvasti Mirvan mukana tämän hetkittäin pintaan nousevaa ikävää.

– Isäni oli maantieteestä hyvin kiinnostunut, niin tuli hetkiä, jolloin hän tuli mieleen. Sitten itkimme itkut ja jatkettiin taas, Mirva kertoo.

Amazing Race Suomi alkaa Nelosella ja Ruudussa lauantaina 30. syyskuuta.

X