Julkkikset

Jyrki 69 onnellisena: ”Elän elämäni parasta aikaa”

Jyrki 69 ei halua antaa neuvoja muille ihmisille ja heidän valintoihinsa. – Pääasia, että elää sellaista elämää kuin toivoisi elävänsä.

Teksti:
Emilia Saloranta
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Jyrki 69.

Jyrki 69 ei halua antaa neuvoja muille ihmisille ja heidän valintoihinsa. – Pääasia, että elää sellaista elämää kuin toivoisi elävänsä.

Pitkän linjan rocklaulaja Jyrki 69 eli Jyrki Linnankivi kokee olevansa enemmän tasapainossa itsensä kanssa kuin koskaan. Syksyn Vain elämää -ohjelman myötä tullut julkisuus ei ahdista sekään.

– On ollut kivakin päästä puhumaan muusta kuin rock’n’rollista. Vaikka olen tehnyt musiikkiuraa pitkään, ihmiset ovat ohjelman kautta nähneet eri tavalla millainen tyyppi on kyseessä.

Jyrki ei ole tuonut parisuhteitaan juurikaan julkisuuteen.

– Sen voin sanoa, että elän elämäni parasta aikaa nyt. Toki se on herättänyt mielenkiintoa, kun liikun Vain elämää -kaverien tai Vain elämää -kaverin kanssa jossakin, hän sanaili Esa Saarisen kirjanjulkaisutilaisuudessa.

– Voin sanoa, että Vain elämää on eräänlainen performanssi, joka jatkuu vielä kulissien ulkopuolella.

Toivottua elämää

Lasissa juhlissa miehellä oli alkoholitonta kuohuvaa.

– Kannatan liberaalia alkoholipolitiikkaa. Olen alkoholin kanssa oman balanssin löytänyt tässä iässä. Harrastan paljon liikuntaa ja olen kovimmassa iskussa ikinä.

Pitäisikö 53-vuotiaan rokkarin valinnasta ottaa oppia?

– En halua antaa muille ihmisille elämäntapojen suhteen neuvoja. Pääasia, että elää sellaista elämää kuin toivoisi elävänsä.

The 69 Eyesin keikat ovat myyty vuodeksi eteenpäin. Jyrkin päivä Vain elämää -ohjelmassa nähdään kuun lopussa, tiedossa on miehen mukaan ainakin Halloween-bileet.

X