Julkkikset

Kim Herold teki vaimon kanssa ronskin sopimuksen, jonka avulla he päättivät selviytyä kaksosten vauvavuodesta

Kim Heroldin kaksoset syntyivät vuosi sitten.  Lapsi olisi Kimin mukaan kannattanut tehdä seitsemäntoistavuotiaana. Mutta pää alkoi olla riittävän kypsä vasta nelikymppisenä.

Teksti:
Annan Toimitus
Kuvat:
Heli Hirvelä

– Tajusin, ettei isyyteen koskaan ole täysin valmis.

Kim Heroldin kaksoset syntyivät vuosi sitten.  Lapsi olisi Kimin mukaan kannattanut tehdä seitsemäntoistavuotiaana. Mutta pää alkoi olla riittävän kypsä vasta nelikymppisenä.

Kim Heroldin haave omasta perheestä ehti muhia pitkään. Oikeastaan lapsi olisi Kimin mukaan kannattanut tehdä seitsemäntoistavuotiaana. Silloin olisi pärjännyt lyhyemmillä unilla. Mutta pää alkoi olla riittävän kypsä vasta nelikymppisenä.

– Tajusin, ettei isyyteen koskaan ole täysin valmis. Jossakin vaiheessa piti vain päättää, ryhdytäänkö yrittämään lasta. Ja se on ollut elämäni paras päätös.

Puitteet olivat kunnossa. Oli töitä, koti ja vierellä järkevä vaimo.

Puoliso on halunnut säilyttää yksityisyytensä, hän ei ole koskaan näyttänyt kasvojaan julkisuudessa. Yhdessä on oltu jo vuosikymmenen verran, häitä vietettiin 2019. Toissa kesänä Kim paljasti viimein Instagram-tilillään ilouutisen: perheeseen odotettiin kaksostyttöjä.

Lapset saapuivat maailmaan lokakuun alussa keisarileikkauksella. Kim oli valmistautunut siihen, että operaatio kestäisi tuntikausia. Mutta äkkiä hänellä olikin sylissään kaksi viltteihin käärittyä huutavaa nyyttiä.

Sitä ennen hän oli kädet täristen leikannut napanuorat. Puoliso oli operaation uuvuttamana poissa pelistä, joten syöttäminen ja vaipanvaihto kahden tunnin välein jäivät tuoreen isän kontolle.

Kim tanssii, painii ja hulluttelee lasten kanssa, vaimo pitää jöötä

Ensimmäiset viikot olivat kaaosta. Työn määrä yllätti. Pelkästään tiskaamiseen ja tuttipullojen desinfiointiin kului rutkasti aikaa. Vauvanvaatteissa näytti olevan sata nappia, nepparia ja nauhaa, joiden yhdistäminen tuntui isästä mahdottomalta tehtävältä.

Vauvojen kädet onkin välillä tungettu housunpuntteihin ja jalat nutunhihoihin. Oikeaoppisen kapalointitekniikan Kim opetteli YouTube-videolta.

– Teimme vaimon kanssa diilin, että mitä ikinä tulemme sanoneeksi toisillemme ensimmäisen vauvavuoden aikana, siitä ei saa loukkaantua.

Vanhempien roolijako kasvattajina on muotoutunut sellaiseksi, että Kim tanssii, painii ja hulluttelee lasten kanssa, vaimo pitää jöötä. Käytännön asioissa ei olisi selviydytty ilman sukulaisten ja lastenhoitajien apua. Eräänä epätoivon hetkenä Kim soitti lähes itkien siskolleen ja lupasi antaa kaiken, mitä omistaa, jos tämä tulee hätiin. Sisko tuli.

Mutta on ollut myös öitä, jolloin Kim on epätoivoissaan sulkeutunut kylpyhuoneeseen huutamaan suomenruotsalaisia kirosanoja. Vauvoille ei – tietenkään – sovi raivota.

Luit juuri lyhennelmän Annan jutusta, jonka on kirjoittanut Miia Siistonen. Jutussa Kim Herold kertoo, miksi on perheensä arvoasteikossa koirankin alapuolella. Ja mihin musiikkiura aikoinaan jäi. Lue koko juttu Annasta 42/2022 tai digilehdestä. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X