Julkkikset

Kotiliesi: Kun Elina-vaimon MS-tauti paljastui, Terapeutti-Ville oli jo aavistellut asiaa: ”Se on vahvistanut elämänhaluamme”

Elina Merisen sairastuminen MS-tautiin ei tullut Terapeutti-Villenä tunnetulle kansanedustaja Ville Meriselle täysin yllätyksenä. Pariskunta kertoo tuoreessa Kotiliedessä, miten sairaus on vaikuttanut perheen elämään.

Teksti:
Aino Kangaspuro Haaparanta
Kuvat:
Sara Pihlaja

Ville ja Elina Merinen saivat Olan Elinan MS-diagnoosin jälkeen.

Elina Merisen sairastuminen MS-tautiin ei tullut Terapeutti-Villenä tunnetulle kansanedustaja Ville Meriselle täysin yllätyksenä. Pariskunta kertoo tuoreessa Kotiliedessä, miten sairaus on vaikuttanut perheen elämään.

”Alku oli dramaattinen. Meikkasin aamulla ennen lähtöä tyttäremme lentopallo-otteluun. Ripsivärin laitto ei onnistunut, sillä en nähnyt kunnolla toisella silmälläni. Ajattelin, että ehkä silmään oli mennyt roska. Kun näkö ei ollut vielä illallakaan palautunut, Ville passitti minut lääkäriin”, Elina Merinen, 37, kertoo tuoreessa Kotiliedessä.

Elina eli Elli on Terapeutti-Villenä tunnetun SDP:n nykyisen kansanedustajan Ville Merisen, 39, vaimo. Saadessaan MS-taudista diagnoosin Elli oli 30-vuotias. Villelle Ellin diagnoosi ei tullut täysin yllätyksenä.

”Jo pari vuotta aikaisemmin Rooman-matkalla mielessäni häivähti, että onkohan Ellillä MS-tauti, kun hänen jalkaansa tuli selittämättömiä oireita. En kuitenkaan sanonut epäilyksestäni hänelle”, Ville kertoo Kotiliedessä.

Lue myös: Terapeutti-Ville Merisen perheessä ryhdyttiin vegaaneiksi ja absolutisteiksi – pian toteutui yli 15 vuoden vauvahaave

Vaikka Ellin sairaus vaikuttaa paitsi perheen arkeen myös pariskunnan seksuaaliseen elämään, on Ellille tärkeää, että häntä ei leimata sairaaksi. Elli kertoo lehdessä toivovansa, että muut ajattelevat MS-taudin olevan vain yksi hänen ominaisuuksistaan. Kysyttäessä pariskunta löytää sairastumisesta myös positiivisia puolia.

”Se on vahvistanut elämänhaluamme. MS-taudin ehkä suurin lahja on asennemuutos: emme elä enää menneessä tai tulevassa, vaan nykyhetkessä. Jos haluamme lähteä matkalle ja taloudellinen tilanteemme sallii sen, pakkaamme laukut. Innostumme toistemme ideoista, sillä ymmärrämme, että elämä on rajallista”, Ville toteaa Kotiliedessä.

Lue Ville ja Elli Merisen koko haastattelu uudesta Kotiliesi-lehdestä 16/2023 tai Kotilieden verkosta!

X